Sport

Fotbal pentru copiii cu dizabilităţi şi probleme sociale

Dan Chiriac
16 mai 2013 594 vizualizări
Acţiunile vor avea loc în perioada 22-26 mai u acestea vor aduna la start şi copiii cu probleme sociale de la Centrul “Rom pentru Rom” Panciu

Ultimele zile de primăvară vor fi dedicate competiţiilor sportive destinate copiilor cu dizabilităţi şi probleme sociale din judeţul Vrancea. Întrecerile vor fi organizate pentru fete şi băieţi. În cadrul proiectului “Uefa Grassroots”, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea va organiza prima ediţie a competiţiei  sportive Cupa “Primăverii Vrancene”, eveniment destinat copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din cadrul centrelor de plasament şi a complexelor de servicii sociale specializate. În acest sens, pe 22 mai, în sala de sport de la Centrul “Elena Doamna”, AJF Vrancea va organiza mai multe competiţii adaptate particularităţilor psiho-individuale personalizate destinate tinerilor care învaţă aici. Tinerii din centrele de plasament vor avea ocazia să joace fotbal şi alte jocuri adiacente într-un cadru organizat, în zilele de 25-26 mai, între orele 9.00-19.00. “Fotbalul, ca ramură sportivă, înseamnă bucurie şi satisfacţie, constituind un bun prilej de socializare şi iniţiere a unor relaţii de prietenie cu ceilalţi sportivi participanţi, precum şi o oportunitate de a-şi dovedi talentul, în vederea unei îndrumări ulterioare spre fotbalul de performanţă”, spune Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. Organizatorul va premia aceşti copii cu materiale sportive, cupe şi diplome. “Avand în vedere scopul acestei competiţii aşteptăm în zilele următoare sprijinul altor organizaţii nonguvernamentale şi instituţii abilitate din judeţ pentru ca ediţia inaugurală să constituie un succes şi un semnal pozitiv pentru următoarele întreceri. Scopul acestora este promovarea fair play-ului, formarea unor relaţii de prietenie în scop de socializare între copiii instituţionalizaţi, prevenirea şi intervenţia în situaţii de abuz”, mai spune Dan Dumitru. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.