Sport

Halal Halep!

Ziarul de Vrancea
16 mai 2013 561 vizualizări
Simona a trecut şi de italianca Roberta Vinci şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roma unde o va întalni pe Jelena Jankovic * Horia Tecău şi Max Mirnîi se vor confrunta cu foştii lor parteneri în aceeaşi fază Simona Halep continuă o serie surprinzător de fastă în cadrul turneului de tenis WTA de la Roma.

După slovaca Daniela Hantuchova (în calificări), rusoaica Svetlana Kuzneţova (fostă caştigătoare la US Open) şi poloneza Agnieszka Radwanska (numărul 4 mondial), a venit randul italiencei Roberta Vinci (15 WTA) să simtă explozia Simonei, care s-a impus în numai 71 de minute, cu 6-4, 6-2. Nu a fost singura victorie a jucătoarei romane în faţa Robertei Vinci, ea mai caştigand anul trecut la Barcelona, cu 6-1, 6-3. Italianca are şi ea două victorii asupra Simonei Halep, în 2012 şi 2013. În sferturile de finală, Simona Halep va avea o nouă adversară puternică, Jelena Jankovic (Serbia), locul 18 WTA şi fost lider mondial. Jankovic a realizat ea însăşi o surpriză, eliminand-o în optimi  pe a cincea favorită, chinezoaica Li Na cu 7-6, 7-5. Pană acum, Simona şi Jelena s-au confruntat de două ori. În 2010, jucătoarea sarbă a eliminat-o pe romancă în primul tur la US Open (6-4, 4-6, 7-5) însă anul trecut, Simona şi-a luat revanşa la Bruxelles cu 6-2, 3-6, 7-6. Tot ieri, în optimi, rusoaica Maria Kirilenko s-a retras din întalnirea cu italianca Sara Errani, la scorul de 3-6, 0-2, iar într-un duel spaniol, Carla Suarez a învins-o pe Lourdes Dominguez cu 6-2, 6-3.
Un alt succes romanesc la Foro Italico vine de la perechea Horia Tecău / Max Mirnîi (Belarus) în proba de dublu. Ei s-au calificat în sferturi, învingand cuplul Lukas Rosol / Viktor Troicki (Cehia / Serbia) cu 7-5, 6-1. Interesant este că cei doi îşi vor întalni în sferturi foştii parteneri: suedezul Robert Lindstedt (Tecău) şi canadianul Daniel Nestor (Mirnîi). Lindstedt şi Nestor sunt cap de serie numărul 3 la competiţia din capitala Italiei.
Rezultate din turneul de simplu masculin: Tomas Berdych (Cehia) - Kevin Anderson (Africa de Sud) 7-5, 6-2; Novak Djokovic (Serbia) - Oleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-1, 6-4; Benoît Paire (Franţa) - Juan Martin del Potro (Argentina) 6-4, 7-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.