Sport

Numai la Lausanne e salvarea!

Ziarul de Vrancea
14 mai 2013 441 vizualizări
Mitică Dragomir precizează: Adunarea Generală a FRF nu poate schimba sistemul de licenţiere pentru actualul sezon, deci Rapid şi "U" Cluj retrogradează dacă nu primesc decizie favorabilă de la TAS

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că din sezonul viitor criteriile pentru obţinerea licenţei de Liga I pot deveni mai uşoare numai dacă Federaţia Romană de Fotbal doreşte, precizand că actualul sistem este unul de "o duritate extraordinară". "E posibil să se renunţe la licenţiere pentru echipele care nu participă în cupele europene, dar nu e drept. Pentru că atunci s-ar implementa haosul în fotbalul romanesc. Păi de ce să-i mai plătească cluburile pe jucători, jucătorii să mai respectă programul şi aşa mai departe. Ar fi un haos de nedescris. Are rostul ei şi licenţierea asta, care nu e făcută de Mircea Sandu sau de Duru-Duru. Este o implementare în toată Europa, doar că unii au luat partea sensibilă a licenţierii, alţii au luat tot, au luat dosarul de o duritate extraordinară. Cred că se poate trece la partea sensibilă a licenţierii dacă se doreşte din partea federaţiei. Aşa cum s-a putut la Liga a II-a să se anuleze licenţierea, pentru că altfel nu rămaneau nici şapte echipe, aşa se pot face compromisuri şi pentru Liga I. Asta cred eu", a spus Dragomir. Oficialul LPF admite că Federaţia Romană de Fotbal trebuia să fie mai atentă atunci cand a semnat contractul cu UEFA privind dosarul de licenţiere. "Datoriile Rapidului şi Universităţii Cluj nu se compară cu datoriile celor de la Real Madrid sau Juventus. Numai că noi am vrut să fim mai catolici decat Papa. Din punct de vedere regulamentar federaţia are sută la sută dreptate pentru că această comisie de licenţiere nu este a FRF. Ea este autonomă, independentă şi ţine direct de UEFA. Noi trebuia atunci cand am luat acest dosar de licenţiere şi l-am semnat să fim foarte atenţi", a adăugat preşedintele.
Dumitru Dragomir a explicat că Adunarea Generală a FRF din 1 iunie nu poate schimba decizia Sistemului Naţional de Licenţiere în cazul cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj. "Pentru că la timpul respectiv, cand federaţia a semnat dosarul de licenţiere aceste lucruri au fost trecute prin Comitetul Executiv şi Adunarea Generală. Se putea doar dacă din timp se anulau clauzele licenţierii dintre Romania şi Elveţia, respectiv federaţia şi UEFA", a explicat Dragomir care speră că TAS  va da caştig de cauză cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj pentru ca acestea să evolueze şi în sezonul următor în Liga I.

"Dacă răman 14 echipe, se joacă play-off!"
Ediţia 2013-2014 a Ligii I se va desfăşura în sistem de campionat normal dacă în sezonul următor, după încheierea procesului de licenţiere, vor rămane 16 echipe şi în sistem cu play-off dacă vor fi 14 formaţii sau mai puţine, a mai anunţat Mitică Dragomir : "Am anticipat şi am ştiut că vine această avalanşă. Am studiat sistemele de joc din toate ţările şi suntem pregătiţi. Dacă rămanem 14 echipe suntem pregătiţi pentru sistemul de play-off şi play-out, dacă rămanem 16 echipe va fi un campionat normal, iar dacă răman 12 sau 13 echipe va fi tot play-off şi play-out", a spus Dragomir. El este, însă, de părere că Liga I va avea în cel mai rău caz 16 echipe în ediţia 2013-2014. "Eu nu cred că sezonul viitor vom avea mai puţin de 16 echipe. Susţin în continuare că vor rămane 18, dar în cel mai rău caz vor fi 16", a adăugat preşedintele LPF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.