Sport

E loc de-o minune?

Ziarul de Vrancea
14 mai 2013 387 vizualizări
Victoria de la Cluj, cu Universitatea, redeschide calculele legate de evitarea retrogradării CSMS Iaşi pe criterii sportive

CSMS Iaşi a reuşit luni seară să întrerupă lunga serie neagră prin care a navigat în ultima perioadă, echipa ieşeană obţinand al doilea succes al anului, la Cluj Napoca, în duelul cu Universitatea. Rezultatul final, 2-0 pentru CSMS, a părut just după aspectul jocului. Iaşul a avut iniţiativa în prima repriză, în care a marcat de două ori şi a mai avut cateva ocazii, în condiţiile în care clujenii au avut un singur şut mai periculos, în minutul 41. Nici după pauză lucrurile nu au stat rău pentru oaspeţi, care, deşi au jucat cu un om mai puţin din minutul 52 pană în prelungiri, nu au avut emoţii în a conserva scorul, “şepcile roşii” avand doar două încercări notabile, în timp ce Iaşul a replicat serios în cateva randuri.
După cum s-a precizat în cronica jocului şi în ecourile de după meci, principala explicaţie a victoriei fără dubii obţinută de ieşeni ţine, în primul rand, de diferenţa enormă dintre stările de spirit ale celor două echipe. Clujenii au fost copleşiţi de neprimirea licenţei, în timp ce zvonurile care dau şanse ieşenilor de continuare a mariajului cu Liga I indiferent de rezultatele sportive au dopat moral o formaţie care joi, cu Astra, în Copou, părea că renunţase la luptă. Iar cand a mai apărut şi golul de excepţie a lui Ţigănaşu, a fost evident că astrele s-au poziţionat perfect pentru ieşeni.
Pe langă tonus, şansă şi implicarea totală a fiecărui jucător ieşean, nu trebuie trecută cu vederea şi inspiraţia unor decizii luate de antrenorul Sorin Cîrţu. Titularizarea celor doi închizători, Milea şi Semenenko, a gripat construcţia gazdelor în zona centrală, acolo unde oricum existau probleme, de vreme ce un mijlocaş defensiv de meserie, cum e Muzac, a ajuns “creierul” clujenilor. Şi cum şi pe benzi şi în zona centrală (Tony a fost de nerecunoscut) s-a stat bine, puţinele ocazii ale gazdelor au apărut doar în urma unor faze fixe sau şuturi din afara careului.
Şi în atac Iaşul a rulat OK, susţinerea lui Pătulea (care a forţat, inspirat, în zona acoperită de lentul Szilagyi) de către Onofraş, care a navigat în mai multe zone ale terenului, fiind extrem de utilă. Şi schimbările i-au ieşit, de această dată, lui Cîrţu: Creţu, mutat pe dreapta după eliminarea lui Mihălăchioaie s-a descurcat bine, la fel ca şi Mitrea, în centru, apoi Tudor a intrat bine în joc, doar Moutinho (singura variantă în locul lui Milea, care avea probleme medicale) neregăsindu-se.
Victoria cu U Cluj menţine în continuare şansele de menţinere a Iaşului în elită şi pe baza rezultatelor sportive. Aflată la patru puncte de primul loc neretrogradabil şi la cinci de Ceahlăul Piatra Neamţ, CSMS se poate gandi la faptul că obţinerea de maximum de puncte în ultimele trei runde (acasă, cu Mediaş şi Vaslui, în deplasare, la Ceahlăul) ar putea genera o miraculoasă menţinere în Liga I de fotbal. (Ovidiu MINEA)


 CSMS-catalog

Lungu (7) – sigur în duelurile aeriene, a parat trei şuturi periculoase.
Mihălăchioaie (5) – s-a sacrificat pentru echipă, faultandu-l pe Szekely într-un moment în care clujeanul scăpase spre poarta lui Lungu, cu preţul unui cartonaş roşu.
Creţu (6) – nu s-a mai complicat inutil.
Tincu (6) – sigur.
Vladu (6,5) – sigur în defensivă, activ în atac.
Milea (6,5) – a muncit mult, deşi a intrat nerefăcut total.
Semenenko (6) – determinat.
Ciucur (5,5) – sub nivelul ultimelor jocuri.
Onofraş (6) – implicat.
Ţigănaşu (8,5) – un gol de pus în ramă şi o pasă de gol.
Pătulea (7,5) – a înscris un gol, a hărţuit în permanenţă apărarea clujeană.
Mitrea (6) – nu a avut probleme deosebite.
Tudor (6) – a intrat bine în joc.
Moutinho a fost introdus în minutul 79.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.