Sport

Omagiu maestrului Fergie

Ziarul de Vrancea
13 mai 2013 347 vizualizări
Sir Alex Ferguson s-a despărţit, duminică, de publicul de pe Old Trafford, cu o victorie, un trofeu, ovaţii şi multă emoţie după 27 de ani petrecuţi la Manchester United, elevii săi oferindu-i un succes în penultimul său meci din carieră, disputat pe ploaie Cel de-al 1499-lea meci al lui Ferguson la echipa din Manchester s-a încheiat cu o victorie în faţa formaţiei Swansea City, scor 2-1, a 902-a din palmaresul tehnicianului. Unii dintre fani au plătit chiar 3.000 de euro pentru un bilet "la negru", ca să îl vadă pe Sir Alex Ferguson la ultimul său meci de pe Old Trafford.

Ferguson a intrat pe teren prin două coloane formate din jucătorii celor două formaţii, angajaţii clubului şi brigada de arbitri, întampinat de o mare de steaguri roşii în tribune şi de un mesaj imens al suporterilor: "Champions". Scoţianul în varstă de 71 de ani s-a îndreptat către public şi a acordat mai multe autografe. Sir Alex, care anunţase miercuri că la finalul sezonului se va retrage din activitate, le-a transmis fanilor un mesaj în programul oficial al meciului, sub titlul: "Mulţumesc". Pe stadionul Old Trafford o tribună poartă numele său, în faţa arenei se află o statuie a sa, iar duminică publicul nu a avut ochi decat pentru el, o legendă care se retrage."26 de ani, visul imposibil", a fost bannerul uriaş afişat la tribuna Stretford End, care a rezumat perfect cariera celebrului scoţian.
Sir Alex, vizibil emoţionat alături de jucătorii săi şi de cei 11 nepoţi, a luat un microfon şi s-a adresat publicului şi colaboratorilor săi din ultimele decenii: "Vă mulţumesc. Aţi fost cea mai fantastică experienţă a vieţii mele. Retragerea mea nu înseamnă sfarşitul legăturii mele cu clubul. Acum mă voi putea simţi bine cand îi văd jucand, mai degrabă decat să sufăr cu ei. Însă golurile venite în ultimul minut, întoarcerile de scor, chiar şi înfrangerile, toate fac parte din această echipă mare a noastră. A fost o experienţă incredibilă pentru noi toţi. Vă mulţumesc pentru asta. Am avut posibilitatea să antrenez unii dintre cei mai mari fotbalişti din ţară. Toţi aceşti jucători au reprezentat astăzi bine clubul. Au caştigat campionatul într-un mod fantastic. Bravo lor. Vreau să îi adresez un omagiu lui Paul Scholes, care se retrage astăzi. Este un jucător incredibil, unul dintre cei mai mari din istoria clubului. Paul, îţi doresc să îţi fie foarte bine de acum încolo şi îi doresc lui Darren Fletcher o recuperare rapidă. Le urez jucătorilor mult succes pe viitor ". În timpul discursului, Sir Alex Ferguson le-a cerut tuturor să îl susţină pe succesorul său, David Moyes. Ferguson şi jucătorii săi au primit apoi medaliile şi trofeul de campioni al Angliei, al 13-lea din cariera scoţianului. Jucătorii au fost îmbrăţişaţi rand pe rand de tehnician.
 La sosirea lui Ferguson de la Aberdeen, în 6 noiembrie 1986, Manchester United era o echipă traumatizată, care nu mai reuşise să obţină un titlu de 19 ani. 27 de ani mai tarziu, United a devenit o echipă de temut, cu 38 de trofee, dintre care două ale Ligii Campionilor. Născut la 31 decembrie 1941, la Glasgow, Sir Alex a mai antrenat echipele East Sterlingshire (august-octombrie 1974), Saint Mirren (octombrie 1974-1978) şi Aberdeen (1978-86). Primul meci la conducerea Manchester United a fost la 8 noiembrie 1986, cand echipa sa a pierdut, scor 0-2, cu Oxford. Duminica viitoare, Alex Ferguson se va afla pentru ultima dată pe banca tehnică, la meciul cu numărul 1.500, ce se va disputa pe terenul echipei lui Gabriel Tamaş, West Bromwich Albion, în etapa ce încheie sezonul în Anglia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.