Sport

Lupta pentru caştigarea Superligii

Dan Chiriac
12 mai 2013 638 vizualizări
Naţional Goleşti (22 p) şi Energia Vulturu (19 p) au rămas în luptă pentru prima poziţie în clasament u goleştenii au nevoie de un punct în partida cu Selena Jariştea pentru a deveni pentru a treia oară consecutiv campioana judeţului

Superliga Vrancei a programat sambătă partidele etapei a şasea din play-off şi play-out. Selena Jariştea nu a reuşit să treacă în deplasare de Victoria Gugeşti şi a ieşit din cursa pentru primul loc. Totuşi echipa din Jasriştea va rămane arbitrul principal în lupta pentru caştigarea Superligii în condiţiile în care în ultimele două etape va întalni candidatele la prima poziţie. Liderul clasamentului, Naţional Goleşti, a caştigat fără joc partida de pe teren propriu cu Foresta Gugeşti. Gazdele vor primi victoria la masa verde în condiţiile în care jucătorii echipei Foresta Ggueşti au intrat în grevă şi nu au vrut să se prezinte la stadion. Energia Vulturu, ocupanta locului doi cu 19 puncte, a reuşit să se impună pe teren propriu în faţa celor de la Doctor GSM Suraia. În acest moment diferenţa între primele două clasate este de 3 puncte. Naţional Goleşti are nevoie de un singur punct, etapa viitoare, cu Selena Jariştea, pentru a deveni pentru a treia oară campioana Vrancei. În cazul unei înfrangeri a goleştenilor, Energia Vulturu poate egala la puncte pe Naţional. În acest caz, echipa pregătită de Orlando Donciu are avantajul meciurilor directe. În ultima etapă, Naţional Goleşti va juca acasă cu FC Mărăşeşti, ultima clasată, iar şansele ca gazdele să nu caştige sunt infime. FC Mărăşeşti nu s-a prezentat la jocul cu AS Cîmpineanca şi va pierde la masa verde.

Lupta stransă la retrogradare

Lupta pentru salvarea de la retrogradare este foarte stransă. Voinţa Odobeşti şi-a asigurat matematic rămanerea în liga a patra după victoria cu 7-1 obţinută la Slobozia Ciorăşti. Unirea Ţifeşti a obţinut un rezultat de egalitate, 1-1 la Tătăranu, şi pare lipsită de griji. La randul său, Voinţa Cîrligele a luat o opţiune serioasă pentru a termina pe poziţia a treia după victoria cu Flacăra Urecheşti. În acest moment Flacăra Urecheşti şi Podgoria Coteşti sunt matematic retrogradate. Pentru evitarea ultimului loc retrogradabil se luptă FCM Adjud (7p), Voinţa Slobozia Ciorăşti (9p) şi Dinamo Tătăranu (13p). Adjudenii se pot salva dacă vor caştiga partidele directe din ultimele două etape cu Voinţa Slobozia Ciorăşti şi Dinamo Tătăranu. În liga a cincea s-a jucat ieri un singur meci. Euromania Dumbrăveni a trecut pe prima poziţie în clasament după ce a trecut cu 9-0 de Gloria Răcoasa. (Dan CHIRIAC)
Rezultate:
Play-off:
Energia Vulturu - Doctor GSM Suraia2-1,
Naţional Goleşti – Foresta Gugeşti 3-0 neprezentare,
Victoria Gugeşti - Selena Jariştea 0 -0
AS Cîmpineanca – FC Mărăşeşti 3 -0 neprezentare
Play-out:
Voinţa Cîrligele - Flacăra Urecheşti 5-2,
Dinamo Tătăranu – Unirea Ţifeşti 1-1,
Voinţa Slobozia Ciorăşti - Voinţa Odobeşti 1-7,
Podgoria Coteşti – FCM Adjud 2-2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.