Sport

Revanşa scuderiei

Ziarul de Vrancea
12 mai 2013 497 vizualizări
Fernando Alonso a caştigat Marele Premiu al Spaniei, iar colegul său de la Ferrari, Felipe Massa s-a clasat al treilea

Fernando Alonso a obţinut, ieri, a doua victorie din acest sezon, după ce s-a impus clar în Marele Premiu al Spaniei, prima etapă europeană a sezonului 2013, succes care îl readuce pe pilotul echipei Ferrari în lupta pentru titlul mondial. În ultimii ani, cursa de la Barcelona era caştigată de piloţi care plecau din prima linie a grilei de start, dar tradiţia nu a mai fost respectată în 2013. Niciunul dintre ocupanţii podiumului nu s-a aflat în primii trei piloţi la start. De altfel, în acest sezon locul fruntaş la start nu prea mai oferă un mare avantaj. Linia întai a grilei MP al Spaniei a fost monopolizată de maşinile Mercedes, cu Nico Rosberg în frunte, germanul fiind la al doilea pole-position consecutiv. El a fost urmat de Lewis Hamilton, de Sebastian Vettel de la Red Bull şi de Kimi Räikkönen de la Lotus. Favoritul gazdelor încheia calificările de sambătă abia pe locul V, chiar înaintea coechipierului său Felipe Massa. Brazilianul a fost retrogradat însă trei poziţii pentru că l-a jenat pe Mark Webber (Red Bull) în repriza a doua a calificărilor. Duminică, Rosberg a plecat bine din fruntea grilei, spre deosebire de colegul său, care în primul tur a pierdut două poziţii, fiind întrecut mai întai de Vettel, apoi de Alonso. Declinul lui Hamilton a continuat şi pană la jumătatea cursei el a părăsit zona punctelor. Rosberg a reuşit să se menţină la conducere pană în turul 12. Alonso l-a depăşit pe Vettel chiar după primul schimb de pneuri, apoi l-a întrecut şi pe Rosberg şi s-a instalat confortabil la conducere. Ritmul său a fost superior adversarilor şi nimeni nu s-a putut apropia de pilotul spaniol pană la final. Doar Räikkönen i-a produs cateva emoţii spaniolului, optand pentru o strategie cu trei opriri la boxe, una mai puţin decat cea adoptată de majoritatea piloţilor, dar finlandezul nu a reuşit decat să "spargă" dubla Ferrari care se profila la un moment dat. Scuderia a urcat pe podium şi cu al doilea pilot. Massa, pornit abia al nouălea în cursă, a recuperat penalizarea în primul tur, apoi a continuat "urcuşul" şi a ajuns în spatele colegului său. Totuşi, el nu şi-a putut păstra poziţia a doua la final, fiind una dintre victimele tacticii lui Räikkönen. Locul trei pe care a încheiat Massa cursa spaniolă aduce 15 puncte importante echipei Ferrari şi dovedeşte faptul că, spre deosebire de anul trecut, team-ul de la Maranello contează pe ambii piloţi în clasamentul constructorilor. Red Bull nu a fost în prim-plan la Barcelona. Realizand destul de repede că nu e ziua lor, Vettel şi Webber au evoluat astfel încat să obţină maximum din Grand Prix-ul spaniol. Acest maxim a însemnat locul IV pentru liderul ierarhiei piloţilor şi 5 pentru colegul său, la mai mult de o jumătate de minut de caştigător. (MEDIAFAX)
Clasamentul cursei: 1. Fernando Alonso (Ferrari); 2. Kimi Räikkönen (Lotus); 3. Felipe Massa (Ferrari); 4. Sebastian Vettel (Red Bull); 5. Mark Webber (Red Bull); 6. Nico Rosberg (Mercedes); 7. Paul di Resta (Force India); 8. Jenson Button (McLaren); 9. Sergio Perez (McLaren); 10. Daniel Ricciardo (Toro Rosso).
Clasamentul piloţilor (după cinci curse): 1. Sebastian Vettel - 89 p; 2. Kimi Räikkönen - 85 p; 3. Fernando Alonso - 72 p; 4. Lewis Hamilton (Mercedes) - 50 p; 5. Felipe Massa - 45 p; 6. Mark Webber - 42 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Red Bull - 131 p; 2. Ferrari - 117 p; 3. Lotus Rénault - 111 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.