Sport

Diavolul se numeşte Serena!

Ziarul de Vrancea
10 mai 2013 420 vizualizări
După ce a pierdut un set la zero, americana Williams s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid, salvand două mingi de meci în faţa spaniolei Anabel Medina * minunea Dimitrov s-a stins în meciul cu Stanislas Wawrinka

Cele două mari favorite, americana Serena Williams şi rusoaica Maria Şarapova, primele două în topul WTA, s-au calificat în semifinalele turneului de tenis de la Madrid, dotat cu peste 4 milioane de euro ca premii. Aparent nimic surprinzător, comparativ cu minunile care s-au înregistrat pană acum în cele două turnee madrilene, dar există un fapt şocant: spaniola Anabel Medina i-a luat un set la zero Serenei. Anabel a început cu ambiţia pe care îndeobşte o dă terenul propriu şi un public incandescent, dar Serena a caştigat cu 6-3 primul set, pentru că a greşit mai puţin decat adversara ei. Minunea s-a produs în setul secund, cand prestigioasă americancă a fost de nerecunoscut, permiţandu-i spaniolei să caştige game după game. Dezastrul Serenei părea a continua şi în setul patru, cand Medina a ajuns la 4-2. Deşi neprietenă cu zgura, americanca, încurajată din tribune de sora ei, Venus, a accelerat şi a reuşit să egaleze la patru. Anabel Medina şi-a caştigat serviciul şi a condus cu 40-15 pe cel al Serenei. Însă liderul mondial a salvat cele două mingi de meci, a realizat break-ul şi a caştigat pe serviciu cu 6-4 setul decisiv. Serena o va întalni în semifinale pe Sara Errani (Italia) care a învins-o cu 6-4, 6-3 pe rusoaica Ekaterina Makarova.
Mai puţine emoţii a avut Maria Şarapova în disputa cu estona Kaia Kanepi, în faţa căreia s-a impus cu 6-2, 6-4 şi s-a calificat pentru prima dată în carieră, în semifinale la Madrid. Anul trecut, rusoaica a fost eliminată în sferturi chiar de către Serena, dar de la atunci n-a mai pierdut nici un meci pe zgură. Mai mult, Maria speră să revină în fruntea ierarhiei WTA, cu condiţia să treacă un tur mai mult decat Serena, sau s-o învingă în finală. Pană la Serena, rusoaica mai are un hop de trecut, Ana Ivanovic sau Angelique Kerber.
În turneul masculin, lipsa de experienţă a contat la eliminarea bulgarului Grigor Dimitrov, cel care l-a scos din turne pe liderul mondial, Novak Djokovic. Elveţianul Stanislas Wawrinka a fost cel care l-a scos pe Dimitrov în optimi, după un meci aprig, încheiat cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. În sferturi s-a calificat şi britanicul Andy Murray, 2-6, 6-4, 7-6 cu francezul Gilles Simon. Sferturile masculine s-au desfăşurat aseară, după programul: Nadal - Ferrer, Andujar - Nishikori, Murray - Berdych şi Wawrinka - Tsonga. Tot aseară, Horia Tecău şi Max Mirnîi a întalnit în sferturile probei de dublu perechea spaniolă David Marrero / Fernando Verdasco, care a învins anterior pe alţi spanioli, Marcell Granollers / Marc Lopez cu 7-6, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.