Sport

Ultimele strigări în Cupă

Ziarul de Vrancea
9 mai 2013 566 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, programul meciurilor contand pentru manşa secundă a semifinalelor Cupei Romaniei-Timişoreana şi cel al finalei competiţiei.

Astfel, partida dintre Petrolul Ploieşti şi Oţelul Galaţi se va disputa în 21 mai, cu începere de la ora 20.30, iar meciul Astra Giurgiu - CFR Cluj va avea loc în 22 mai, tot de la 20.30. În tur, Petrolul s-a impus în faţa Oţelului cu scorul de 3-0 şi CFR Cluj şi Astra au remizat, scor 0-0. Finala Cupei Romaniei este programată în 1 iunie, de la ora 20.45, pe Arena Naţională din Bucureşti. În deschiderea finalei, de la ora 17.30, este programat jocul amical feminin dintre echipele naţionale de senioare ale Romaniei şi Greciei.

Tot pe locul 34

Echipa naţională a Romaniei se menţine pe locul 34, cu 746 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna aprilie, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - menţinere pe locul 9 (1.093 de puncte), Ungaria - menţinere pe locul 33 (749 de puncte), Turcia - menţinere pe locul 44 (634 de puncte), Estonia - în urcare un loc, de pe 93 pe 92 (411 puncte), Andorra - menţinere pe locul 205 (9 puncte). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.538 puncte, urmată de Germania (1.428 de puncte) şi de Argentina (1.296 de puncte).

Goga a retrogradat, dar a caştigat Cupa

Formaţia Hapoel Ramat Gan, la care este legitimat fostul atacant al echipelor Universitatea Cluj, Poli Timişoara şi Rapid, Dorin Goga, a caştigat, miercuri, pentru a doua oară în istorie Cupa Israelului. La finalul partidei cu Hapoel Ironi Kiryat Shmona, campioana de anul trecut, scorul a fost egal, 1-1, iar la loviturile de departajare, Ramat Gan s-a impus cu scorul de 4-2. Dorin Goga a transformat prima lovitură a celor de la Ramat Gan în partida disputată la Petah Tikva. Totuşi, în ciuda caştigării Cupei din acest an, Hapoel Ramat Gan a retrogradat în liga secundă.

O victorie şi o înfrangere

Echipa naţională de fotbal under-18 a Romaniei a înregistrat o victorie şi o înfrangere în primele meciuri din grupa B de la turneul de la Umbria (Italia), a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. În prima partidă, "tricolorii" au învins, cu scorul de 2-1, selecţionata colegiilor din Anglia. Golurile au fost marcate de Armand Sviki '(30) şi Răzvan Grădinaru ('41). În cea de-a doua întalnire, Romania a fost învinsă, cu scorul de 2-5, de reprezentativa similară a Chinei. Golurile "tricolorilor au fost înscrise de Ionuţ Şerban ('44) şi Andi Moise ('56). Clasamentul grupei B după două etape este următorul: 1. Selecţionata amatori Italia - 4 puncte, 2. China - 3 puncte, 3. Romania - 3 puncte, 4. Selecţionata colegiilor din Anglia - 1 punct.

Ştilian Petrov pune ghetele în cui

Mijlocaşul bulgar al echipei Aston Villa, Ştilian Petrov, care a fost diagnosticat în martie 2012 cu leucemie acută, a anunţat, ieri, că nu îşi va mai relua cariera de fotbalist profesionist. "Cu durere în inimă vă anunţ că mă retrag. Sunt obligat să urmez un tratament lejer, voi lua medicamente timp de doi ani. Am fost norocos, nu mulţi au avut şansa mea", a declarat Petrov, care intenţionează să creeze o fundaţie. Căpitanul echipei Aston Villa, bulgarul Ştilian Petrov, a fost diagnosticat în martie 2012 cu leucemie acută. Boala a fost descoperită după ce jucătorul în varstă de 32 de ani a acuzat stări febrile în urma unui meci cu Arsenal Londra şi a efectuat un control medical. Ştilian Petrov evoluează din 2006 la Aston Villa, după ce anterior a mai jucat la ţSKA Sofia şi Celtic Glasgow. El are 105 selecţii pentru naţionala Bulgariei.

Evian, în finala Cupei Franţei

Formaţia Evian TG s-a calificat, ieri, în finala Cupei Franţei, după ce a dispus, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (3-0), de echipa Lorient, în semifinalele competiţiei, informează L'Equipe. Golurile celor de la Evian au fost marcate de Ninkovic ('10), Sagbo ('20), Berigaud ('33) şi Baouia('80). În cealaltă semifinală, care trebuia să se dispute, marţi, dar care a fost amanată cu o săptămană din cauza condiţiilor meteorologice, se vor întalni Troyes şi Girondins Bordeaux.

Rooney nu pleacă

Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, nu este de vanzare, a precizat, ieri, gruparea engleză, dezminţind astfel informaţiile privind eventuala plecare a jucătorului. "Wayne Rooney nu este de vanzare", a declarat un purtător de cuvant al clubului. Presa engleză a scris că Rooney l-ar fi informat pe tehnicianul Alex Ferguson, în urmă cu două săptămani, că vrea să plece de la Manchester United.

Spanoulis, liderul Euroligii

Componentul echipei Olympiakos, Vassilis Spanoulis, a fost ales cel mai bun jucător al Euroligii de baschet, ieri, la Londra, unde formaţia sa va întalni în semifinalele competiţiei deţinătoarea titlului, ŢSKA Moscova. În cea de-a doua semifinală se vor întalni Real Madrid şi Barcelona. Spanoulis, care a fost desemnat pană în prezent de două ori cel mai bun jucător al turneului Final Four, a fost ales pentru prima dată cel mai bun pe întreg sezonul. Sportivul elen îi succede rusului Andrei Kirilenko. Din echipa sezonului în Euroligă fac parte, alături de Spanoulis, Dimitris Diamantidis (Panathinaïkos), Nenad Krstic (ţSKA Moscova), Ante Tomic (Barcelona) şi Rudy Fernandez (Real Madrid).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.