Sport

Bute trece la cuţit

Ziarul de Vrancea
8 mai 2013 438 vizualizări
Boxerul roman va fi operat astăzi la mana stangă, iar mult-aşteptatul meci cu Jean Pascal va fi amanat

Promotorul pugilistului canadian Jean Pascal, Yvon Michel, a declarat, pentru boxingscene.com, că a fost informat că Lucian Bute s-a accidentat la mana stangă şi că i s-a spus că romanul va fi operat astăzi. "Deocamdată vestea este foarte proaspătă. Accidentările se întamplă în box, a păţit asta şi Pascal anul trecut. Meciul va fi amanat", a spus Michel. El a menţionat că încă nu s-a luat o decizie în privinţa unui eventual meci intermediar al lui Pascal înaintea partidei reprogramate cu Bute. Potrivit Le Devoir, directorul de comunicare al grupului Sportscene, David Messier, a declarat că lui Bute i se vor elimina chirurgical cateva fragmente de os: "Lucian a avut dureri la mana stangă în ultimele zile, ceea ce îl împiedica să se antreneze la intensitatea dorită. A fost văzut de medici şi verdictul a venit în această dimineaţă: trebuie să fie operat pentru a i se scoate fragmente de os de la mana stangă. Recuperarea va dura mai multe săptămani". Messier a precizat că această accidentare nu atrage anularea meciului lui Bute cu Jean Pascal, ci doar amanarea acestei confruntări.  Canoe.ca notează că Interbox a anunţat că Lucian Bute va fi operat "probabil joi". "Este păcat, pentru că era cel mai bun cantonament din cariera lui Bute. Nu a fost o lovitură în special, ci o acumulare. Durerea la mana stangă nu se diminua în ciuda antiinflamatoarelor", a declarat David Messier.
În data de 1 aprilie, erau deja vandute 15.000 de bilete pentru meciul dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, ce era programat în 25 mai, la Montreal. Promotorii sperau ca sala să fie plină la evenimentul considerat unul din cele mai importante, dacă nu chiar cel mai important din istoria boxului din Quebec.Lucian Bute a suferit o accidentare la mana stangă, în cantonamentul din Florida.

Pascal îl aşteaptă cu nerăbdare
Pugilistul canadian Jean Pascal s-a declarat extrem de dezamăgit, subliniind că în acest moment este într-o formă excelentă şi a adăugat că îi doreşte romanului să revină puternic în toamnă: "Sper că se va putea găsi un adversar pentru mine pană la 25 mai. Nu am niciun nume în minte, poate fi oricine, Chad Dawson, Bernard Hopkins... Nu contează. Consider că sunt într-o formă fizică excelentă şi cand sunt într-o astfel de formă sunt greu de învins. Sper că vom putea păstra data şi că vom reuşi să prezentăm un meci de box cu mine cap de afiş. Din nefericire Lucian nu va boxa. Sunt foarte, foarte, foarte dezamăgit. Este extrem de frustrant, ţinand cont de faptul că mă pregăteam de mult timp pentru acest meci şi că sunt într-o formă remarcabilă", a spus Pascal. Acesta nu l-a acuzat pe Bute că vrea să se eschiveze: "Aceste lucruri se întamplă, fac parte din box: nimeni nu este ferit de accidentări. Tot ce pot să fac este să îi urez lui Lucian însănătoşire grabnică, în speranţa că el va reveni puternic în toamnă. Vreau să îi ofer publicului ce doreşte, iar cei din Quebec vor să vadă un meci între Jean Pascal şi Lucian Bute".
Conform unor informaţii furnizate de presa nord-americană, boxerul kazah Beibut Şumenov s-a oferit să lupte cu Pascal, în locul lui Lucian Bute. Kazahul nu are prevăzut niciun meci, iar dintre toţi campionii categoriei semigrea, Bernard Hopkins, Chad Dawson şi Nathan Cleverly, el este considerat cel mai la îndemana lui Pascal. Yvon Michel a dezvăluit că a fost contactat de promotorul lui Şumenov, rapperul 50 Cent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.