Sport

S-a mutat hocheiul în Alpi?

Ziarul de Vrancea
7 mai 2013 355 vizualizări
Elveţia este marea surpriză a Campionatului Mondial, care se desfăşoară în Suedia şi Finlanda: a învins, pe rand Suedia, Canada şi Cehia

Pe imensele patinoare "Globe Ericsson" din Stockholm şi "Hartwall Areena" din Helsinki au început Campionatele Mondiale de hochei pe gheaţă, grupa de elită, la care cele două echipe gazdă vor să readucă în Nord titlul pierdut în ediţia trecută în faţa Rusiei. La această competiţie participă 16 echipe, împărţite în două grupe care susţin un veritabil maraton de şapte etape, la capătul căruia primele patru se vor califica în sferturile de finală, care se vor disputa pe aceleaşi patinoare, semifinalele şi meciurile pentru medalii urmand a se disputa numai la Stockholm.
Prima grupă, botezată "grupa H" de la Helsinki, are drept mare favorită Finlanda, însă nordicii au avut mari emoţii în primul meci, avand nevoie de prelungiri pentru a învinge Germania, printr-un gol marcat de Veli-Matti Savinainen, după ce în min. 57 al timpului normal, nemţii conduceau cu 3-2. Nici în următoarele meciuri, finicii n-au strălucit, dar au învins Slovacia cu 2-0 şi  Franţa cu 3-1. Rusia a înregistrat două victorii, 6-0 cu Letonia şi 4-1 cu Germania, în timp ce SUA, care a învins Austria cu 5-3 şi Letonia 4-1, fiind conduse în ambele meciuri, rămane în lupta pentru supremaţie. Alte rezultate din grupa H: Slovacia - Franţa 6-2; Franţa - Austria 3-1.
În grupa S (de la Stockholm), Suedia a pornit cu stangul fiind învinsă de Elveţia cu 2-3 în primul meci (după prelungiri), dar şi-a revenit pe parcurs dispunand greu de Cehia (în presupusul derby al grupei) şi Belarus cu acelaşi scor, 2-1. Însă surpriza mare a grupei este formaţia helvetă, pregătită de canadianul Sean Simpson, care a caştigat la şuturi de penalitate în faţa Canadei (2-2 după timpul regulamentar) şi a învins fără drept de apel Cehia cu 5-2. Alte rezultate: Cehia - Belarus 2-0; Norvegia - Slovenia 3-1; Canada - Danemarca 3-1; Belarus - Slovenia 4-3; Norvegia - Danemarca 3-2. Reamintim că în turneele de hochei se dau trei puncte pentru victorie şi unul pentru meci egal, dar în cazul partidelor terminate nedecis după prelungiri se execută şuturi de penalitate, echipa învingătoare la acest capitol pricopsindu-se cu un punct suplimentar în clasament. Astfel, după patru zile de competiţii clasamentele celor două grupe se prezintă astfel:
Grupa H: 1. Finlanda - 8 p (3 jocuri); 2. Rusia - 6 p (2); 3. SUA - 6 p (2); 4. Slovacia - 6 p (3); 5. Franţa - 3 p (3); 6. Germania - 1 p (3); 7. Austria - 0 p (2); 8. Letonia - 0 p (2).
Grupa S: 1. Elveţia - 8 p (3); 2. Norvegia - 6 p (2); 3. Suedia - 6 p (3); 4. Canada - 4 p (2); 5. Belarus - 3 p (3); 6. Cehia - 3 p (3); 7. Slovenia - 0 p (2); 8. Danemarca - 0 p; (2).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.