Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Vestergaard a revenit în Danemarca

Ziarul de Vrancea
6 mai 2013 1190 vizualizări
Fostul antrenor al campioanei Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea, Jakob Vestergaard, va pregăti din sezonul viitor formaţia daneză FC Midtjylland.

Presa nordică a speculat în ultimele zile pe tema viitoarei echipe a lui Vestergaard, Viborg HK fiind numele cel mai vehiculat, dar danezul a decis să semneze cu FC Midtjylland. Jakob Vestergaard a semnat un contract valabil pe următoarele două sezoane cu gruparea la care a fost antrenor secund pană în primăvara anului 2012, înaintea venirii la Oltchim. Campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a anunţat, în 24 aprilie, rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu antrenorul danez Jakob Vestergaard. Vestergaard va mai fi alături de Oltchim, de la 7 mai, în ultimele două etape ale Ligii Naţionale şi la Cupa Romaniei.

Moroşanu luptă la Craiova

Sportivul Cătălin Moroşanu va urca în ring la două luni după finala K-1 în cadrul etapei de Grand Prix Mondial Superkombat care va avea loc în 18 mai, la Sala Polivalentă din Craiova, se arată într-un comunica. În afară de Moroşanu, Romania va mai avea alţi patru reprezentanţi în gala de la Craiova: Benjamin Adegbuyi, Sebastian Ciobanu, Ionuţ Atodiresei şi Claudiu Bădoi. Aceştia vor urca în ring alături de sportivi din Grecia, Brazilia, Franţa, Germania, Rusia şi Olanda. Conform promotorului Eduard Irimia, preţurile biletelor vor fi cu 50 la sută mai mici decat la gala Superkombat Final Elimination, care a inaugurat în luna noiembrie a anului trecut Sala Polivalentă din Craiova. Pe langă cele cinci super-fight-uri programate, gala Superkombat World Grand Prix de la Craiova va găzdui şi un turneu de calificare la categoria grea pentru Final Elimination 8. Printre sportivii din străinătate confirmaţi de Eduard Irimia pentru gala din 18 mai se numără germanul Nikolaj Falin, rusul Vladimir Toktasinov şi grecul Stavros Exakoustidis.  Gala Superkombat World Grand Prix de la Craiova va putea fi urmărită în direct pe Sport.ro, Pro TV şi Eurosport. Evenimentul de la Craiova va fi transmis în 80 de ţări de pe patru continente.

Lobonţ şi-a rupt nasul

Clubul AS Roma a anunţat, pe site-ul oficial, că portarul Bogdan Lobonţ, care s-a accidentat la meciul cu Fiorentina, a suferit o fractură de piramidă nazală. "Lobonţ a fost supus unor investigaţii la Campus Bio-Medico, acestea confirmand o fractură de piramidă nazală. Fotbalistul va fi văzut de un specialist, în această după-amiază, după care se va face o evaluare în privinţa disponibilităţii portarului pentru următoarele meciuri", se arată pe site-ul asroma.it. Portarul Bogdan Lobonţ a suferit o accidentare la nas, fiind înlocuit la pauza meciului pe care AS Roma l-a caştigat, sambătă, scor 1-0, în deplasare, în faţa Fiorentinei, în etapa a XXXV-a a campionatului Italiei. El a primit îngrijiri pe teren şi apoi jocul a mai fost oprit o dată deoarece romanul sangera. La pauză, Lobonţ a fost înlocuit cu Goicoechea.

Györ, aproape de trofeu

Campioana Ungariei, Györ ETO, a învins duminică, în deplasare, formaţia norvegiană Larvik HK, scor 24-21 (12-13), în manşa tur a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin.  Meciul de duminică a fost arbitrat de cuplul de internaţionale romance Diana Carmen Florescu-Anamaria Duţă.  Manşa retur este programată la Veszprem, în 11 mai, de la ora 16.15, la final urmand să fie decernat caştigătoarei şi trofeul Ligii Campionilor. Györ ETO joacă a opta finală de cupă europeană, dar fără a caştiga vreun trofeu, în timp ce norvegienele de la Larvik dispută a şasea finală de cupă europeană, avand în palmares caştigarea Ligii Campionilor (2011), dar şi a Cupei Cupelor (2005 şi 2008). În actuala stagiune din Liga Campionilor a fost angrenată şi campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, care a fost eliminată în semifinale de Györ ETO.

Madeira a făcut contuzie toracică

Fotbalistul formaţiei FC Braşov, Bruno Madeira, a părăsit sambătă, secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov, acolo unde a fost transportat după ce a căzut la centru terenului în minutul 51 al partidei cu Rapid. "Madeira a fost trimis la spital pentru mai multă siguranţă. El a suferit o contuzie puternică în zona toracică, în prima repriză a meciului, a crezut că poate continua, însă nu a rezistat. Pentru a fi siguri că nu este ceva mai grav el a fost dus la spital. în urma investigaţiilor medicii au decis că nu necesită internarea, astfel că a părăsit deja spitalul. În funcţie de cum se simte, vom vedea de cate zile de repaus are nevoie", a declarat Gheorghe Popa, medicul echipei FC Braşov. Formaţia FC Braşov a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Rapid, într-un meci contand pentru etapa a XXIX-a a Ligii I.

Mourinho se întoarce la Chelsea

Gruparea Chelsea va anunţa revenirea lui José Mourinho la conducerea tehnică la 1 iulie, anunţă cotidianul The Sun, care susţine că antrenorul portughez a avut o întalnire la Londra cu patronul rus al londonezilor, Roman Abramovic. Potrivit sursei citate, cei doi s-au întalnit la restaurantul La Famiglia, situat în acelaşi cartier în care se află şi arena Stamford Bridge, stabilind detalille revenirii tehnicianului, care ar urma să aibă un salariu anual de 12 milioane de euro. The Sun citează şi o declaraţie a olandezului Wesley Sneijder, în prezent la Galatasaray, dar care a fost antrenat de Mourinho la Inter Milano. "În inima lui José se află soţia, copiii şi apoi Chelsea. Cand vorbeşte de Chelsea este ca atunci cand un copil îi spune mamei ce-şi doreşte de Crăciun", a declarat Sneijder. Mourinho antrenează în prezent echipa Real Madrid, avand contract pană în 2016.

Avanpremiera finalei

Cu trei săptămani înaintea finalei Ligii campionilor la fotbal (25 mai, pe stadionul londonez Wembley), campionatul de fotbal al Germaniei a programat o veritabilă repetiţie, oficială, între Borussia Dortmund şi Bayern München.  Ambele echipe au făcut apel la rezerve, iar scorul final a fost 1-1. Dortmund a deschis scorul prin Kevin Grosskreutz, în minutul 11, iar Mario Gomez a egalat în minutul 23. După o oră de joc, Borussia a avut ocazia să obţină victoria, avand o lovitură de la 11 m, dar portarul bavarez Neuer a parat şutul lui Robert Lewandowski. În minutul 64, Rafinha, de la Bayern, a fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene.
Astfel, Bayern, campioană a Germaniei cu 6 etape înainte de final, îşi păstrează avantajul de 20 de puncte faţă de a doua clasată, chiar Borussia Dortmund.

Platini cere înregistrarea convorbirilor dintre arbitri

Preşedintele FIFA, Michel Platini, a anunţat, la Lille, că vrea ca discuţiile dintre componenţii brigăzilor de cinci arbitri de la meciurile internaţionale să fie înregistrate, începand de anul viitor. "Înţeleg greşeala arbitrului care nu a văzut faultul lui Müller (n.r. - fault la Jordi Alba, aflat la originea celui de-al treilea din cele patru goluri ale echipei Bayern München în meciul cu FC Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor). Însă sunt trei arbitri internaţionali şi dacă niciunul nu a văzut faultul, ceva nu merge. Dacă arbitrul era singur, nu ar fi văzut, poate nici dacă ar fi fost doi, dar cand sunt trei, trebuie să vadă. începand de anul viitor i-am cerut secretarului general al UEFA ca la meciurile cu cinci arbitri discuţiile să fie înregistrate. Nu cred că nu a văzut nimeni faultul. Nu este posibil. De ce nu s-a spus nimic? Vreau să ştiu", a spus Platini. Michel Platini a precizat că în continuare este împotriva tehnologiei video în arbitraj, considerand că implementarea ar fi prea constisitoare.

Turcoaica poate fi suspendată pe viaţă

Atleta turcă Asli Cakîr Alptekin, campioană olimpică în proba de 1.500 de metri, a fost acuzată de dopaj în baza anomaliilor din paşaportul său biologic şi a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF). Compatrioata lui Alptekin, Nevin Yanit, campioană europeană la 100 de metri garduri, a fost de asemenea suspendată, ea fiind depistată pozitiv în urma mai multor controale în competiţii şi în afara competiţiilor. The Telegraph notează că Alptekin riscă să îi fie luată medalia olimpică şi să fie suspendată pe viaţă, deoarece a mai fost sancţionată anterior pentru încălcarea codului antidoping. în 2004, ea a fost suspendată pentru doi ani.

A  murit şeful ATP

Preşedintele ATP, australianul Brad Drewett, a încetat din viaţă, la Sydney, la cateva luni după ce a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică. Drewett avea 55 de ani şi se afla la conducerea ATP din ianuarie 2012. Scleroza laterală amiotrofică este o afecţiune neurologică degenerativă, constand într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mancatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.
Loeb triumfă din nou în Argentina
Pilotul francez Sébastien Loeb (Citroën DS3), de nouă ori campion mondial, a caştigat, sambătă, Raliul Argentinei pentru a opta oară în carieră, informează AFP.  Sébastien Loeb a fost urmat de doi piloţi de la Volkswagen, compatriotul său Sébastien Ogier şi finlandezul Jari-Matti Latvala. Loeb a înregistrat a 78-a victorie în Campionatul Mondial (WRC), a doua a sezonului, după cea de la Monte Carlo, în ianuarie.

Pirlo se retrage din naţională

Mijlocaşul formaţiei Juventus Torino, Andrea Pirlo, a declarat că se va retrage din echipa naţională a Italiei după Cupa Mondială din 2014. "În 2014 mă voi retrage din echipa naţională, trebuie să las locul tinerilor. La echipa de club voi continua atat timp cat voi avea pasiune şi mă voi simţi important. în caz contrar voi fi primul care se va retrage", a declarat Pirlo. Andrea Pirlo, în varstă de 34 de ani, are 97 de meciuri în naţionalat Italiei, pentru care joacă din 2002.

Ginerică la 86 de ani

Fostul fotbalist Alfredo Di Stefano, preşedinte de onoare la Real Madrid, în varstă de 86 de ani, se va căsători cu Gina González, secretara lui, cu 50 de ani mai tanără. Di Stefano spune că s-a îndrăgostit de Gina, în varstă de 36 de ani, născută în Costa Rica şi venită în Spania în urmă cu 13 ani, cand aceasta l-a ajutat să-şi scrie biografia.  Începand din 2007, Gina se ocupă de interviurile şi site-ul lui Di Stefano. Di Stéfano a spus că vrea să se însoare cat mai repede. "În 15 zile sau într-o lună aş vrea să ne căsătorim", a spus Di Stefano, care nu este interesat de faptul că fiii lui nu sunt de acord cu această căsătorie. "Ei nu-mi conduc mie viaţa, ei îmi doresc doar să fiu împreună cu Gina", a precizat Di Stefano. Conform presei spaniole, naşul celor doi ar fi putea preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.