Sport

Umilinţă la maxim

Ziarul de Vrancea
2 mai 2013 509 vizualizări
Barcelona - Bayern 0-3 şi finala Ligii Campionilor se dispută între două echipe germane

Au marcat: Robben (’49), Piqué (’73 – autogol), Müller (’76). Cu toate declaraţiile sforăitoare dinaintea meciului retur cu Bayern, Barcelona s-a prezentat, parcă, resemnată, renunţand la titularizarea lui Messi. Sigur, super-Leo nu este refăcut dar s-a apelat la el cand a fost nevoie şi cand erau şanse. Barcelona a atacat în prima repriză, dar nu a dominat pentru că Bayern a gestionat bine păstrarea rezultatului şi a avut şi o şansă de a înscrie, în timp ce Pedro, de la 25 de metri şi Xavi au fost cel mai aproape de gol, la Barcelona.
În repriza secundă, germanii au omorat puţinele iluzii catalane, cand Robben l-a driblat pe Adriano în careu şi a şutat la colţul lung al porţii lui Valdes. A fost momentul în care s-a tăiat totul în tabăra catalană,  iar autogolul lui Piqué (din “pasa” lui Ribéry) a fost măsura dezastrului. Tot francezul a fost la originea golului ivit din capul lui Müller şi “extratereştrii” părăsesc ruşinos Liga Campionilor, cu scorul general de 0-7!. Au jucat echipele:
Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Piqué, Bartra ('87 - Montoya), Adriano - Xavi ('55 - Alexis Sanchez), Song, Iniesta ('65 - Thiago Alcantará) - Villa, Fabregas, Pedro. Antrenor: Tito Vilanova.
Bayern: Neuer - Lahm ('77 - Rafinha), Boateng, Van Buyten, Alaba - Javi Martinez ('74 - Timoşciuk), Schweinsteiger ( ' 67 - Luiz Gustavo) - Robben, Müller, Ribéry - Mandzukic. Antrenor: Jupp Heynckes.
Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)


Heynckes: Barcelona e alta fără Messi

Antrenorul echipei Bayern München, Jupp Heynckes, a declarat, după calificarea în finala Ligii Campionilor, că elevii săi au jucat perfect din punct de vedere tactic şi consideră că FC Barcelona este o altă formaţie fără argentinianul Lionel Messi: "S-a văzut foarte clar că echipa mea a intrat pe teren cu maximă concentrare. Am făcut o partidă foarte bună încă de la început. Nu poate nega nimeni că Barcelona este o altă echipă fără Messi. Cred că nimeni nu se aştepta ca noi să ne impunem cu 7-0. Cunosc bine fotbalul spaniol şi Barcelona în particular. Ei iubesc să joace deschis, aceasta este filozofia lor. Echipa mea a asimilat bine indicaţiile tactice şi din acest punct de vedere am făcut un meci perfect. Organizarea noastră a fost extraordinară şi i-am cerut lui Robben să încerce atacuri unu contra unu. Primul gol marcat de el a fost punctul de cotitură al meciului. Nu se poate spune că în această seară s-a încheiat o eră. Barcelonei i-au lipsit caţiva jucători, iar noi am evoluat extrem de inteligent. Dortmund merită să fie în finală, au şi ei un sezon bun. E adevărat că este o mică supriză că au ajuns pană în finală. Tot ce sper e ca noi să ne impunem pe Wembley", a spus Heynckes.
La randul său, antrenorul Barcelonei, Tito Vilanova, a recunoscut că Bayern  a fost mai bună la toate capitolele. "Şi-au demonstrat valoarea şi merită să fie în finală. Vreau să mulţumesc suporterilor noştri pentru că ne-au susţinut pană la final. Echipa mea a făcut tot ce era posibil. Le-am cerut jucătorilor să nu lase capul jos, iar prima repriză a fost bună. Golul marcat de Bayern în debutul părţii a doua ne-a făcut rău, a fost lovitura de graţie. Bayern a ajuns în această fază a competiţiei în condiţii fizice mult mai bune decat noi. Jucătorii lor au fost cu toţii la înălţime, în timp ce noi nu am fost la capacitate maximă. şi absenţele au contat. Messi a jucat la Bilbao pentru că s-a simţit mai bine. În finalul acelui meci a avut o senzaţie stranie, dar nu este vorba de o accidentare. Nu era la maxim şi nu putea ajuta echipa în aceste condiţii. Cand un jucător ca Messi nu e în teren se vede imediat. Ne doream să jucăm pană la final, dar înfrangerea din tur a fost foarte dură. Noi şi Real Madrid putem concura cu echipele germane, dar în aceste semifinale Bayern şi Dortmund ne-au fost superioare", a spus Vilanova.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.