Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cîrţu l-a depăşit pe Halagian

Ziarul de Vrancea
30 apr 2013 452 vizualizări
Tehnicianul Sorin Cîrţu, care a debutat luni pe banca tehnică a formaţiei CSMS Iaşi, în partida pierdută, pe teren propriu, scor 1-2, cu FC Braşov, în etapa a XXVIII-a, a devenit antrenorul care a condus cele mai multe echipe în Liga I.

Cîrţu, aflat la meciul 450 ca tehnician în Liga I, se află la a 13-a echipă pe care o pregăteşte în primul eşalon, devansandu-l pe Florin Halagian care a antrenat 12 formaţii. Cele 13 echipe pregătite de Sorin Cîrţu sunt următoarele: Universitatea Craiova, Extensiv Craiova, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Poli Timişoara, FC Naţional, Dacia Mioveni, Pandurii Targu Jiu, CFR Cluj, Steaua Bucureşti, FC Braşov şi CSMS Iaşi.

Gavril luptă la Las Vegas

Pugilistul roman Ronald Gavril va lupta cu americanul Roberto Yong, sambătă, la Las Vegas, într-o gală profesionistă în care capul de afiş este deţinut de meciul dintre Floyd Mayweather jr şi Robert Guerrero, pentru titlul mondial WBC la categoria welter. Gavril (26 ani) are trei meciuri la profesionişti (2 victorii prin KO) şi va boxa cu un adversar mai experimentat, Yong avand 29 de ani şi 13 meciuri la profesionişti, 5 victorii, 6 înfrangeri şi două meciuri egale. Boxerul băcăuan face parte din clubul Mayweather Promotions şi este antrenat de celebrul Eddie Mustafa Muhammad. Meciul lui Gavril este programat pe durata a patru reprize, la categoria supermijlocie. Pe fight-card mai figurează un meci de centură mondială WBC între mexicanii Daniel Ponce De Leon şi Abner Mares, la categoria pană.

Negoiţă: "Nu sunt bani pentru Mutu în Romania"

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, marţi, că este greu de crezut ca vreun club din Romania să-i poată oferi lui Adrian Mutu un salariu similar cu cel de la Ajaccio, precizand că nu i-a făcut o ofertă atacantului de a reveni la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Nu a existat o ofertă pentru Mutu, nu s-a discutat acest subiect. şi nu sunt genul care să intre în aceste variante ipotetice. E greu de crezut ca o echipă din Romania să poată plăti salariul lui Mutu similar cu cel pe care îl are. Poate doar să revină el din dorinţa de a retrăi nişte momente din perioada în care juca în Romania. Dar din punct de vedere financiar puţin probabil", a spus Negoiţă. În ultima perioadă s-a vehiculat ideea reîntoarcerii atacantului formaţiei AC Ajaccio, Adrian Mutu, în Romania, după ce acesta a lăsat să se înţeleagă într-o intervenţie televizată că nu ar refuza o ofertă de la Steaua, cu al cărui antrenor, Laurenţiu Reghecampf, discută constant.

Preluare cu condiţii

Omul de afaceri Călin Mitică, acţionar la SC Metalurgica Aiud şi Remarul 16 Februarie, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că ar dori să preia Universitatea Cluj, dar doar în cazul în care se va efectua un audit al clubului. "Nu sunt interesat în acest moment, adică nu se pune problema de preluare acum. Aş dori să preiau Universitatea Cluj, dar nu ştiu cum aş putea face asta, în situaţia actuală a clubului, nici nu mă gandesc. Este clar că e nevoie de un audit, nu poate fi vorba de nicio negociere sau discuţie, pană nu ar exista un audit. Vreau să mai precizez că sunt clujean get-beget şi în niciun caz nu sunt văr cu fotbalistul Bănel Nicoliţă, cum am înţeles că se zvoneşte prin presă", a precizat omul de afaceri. Informaţia cu Bănel a apărut pe un site local de ştiri, care a luat decizia de a o şterge la scurt timp după ce a fost publicată. Conform site-ului cotidianul.ro, omul de afaceri Călin Mitică ar fi văr cu un alt personaj care intenţionează să preia un club de fotbal, Gruia Stoica, şi care negociază cu George Copos cumpărarea clubului Rapid.

Suspiciuni de blat la Ajaccio

Autoritatea franceză pentru reglementarea jocurilor online (ARJEL) a deschis o anchetă asupra meciului AC Ajaccio - Montpellier, scor 2-1, în urma mai multor "pariuri suspecte", a anunţat, ieri, cotidianul Gazzetta dello Sport. Preşedintele ARJEL, Jean-François Villotte, a anunţat că vineri seară mai mulţi operatori online au anunţat un număr anormal de pariuri înregistrate la acest meci, precum şi sume foarte mari puse pe această întalnire. Formaţia Ajaccio a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Montpellier, într-un meci din etapa a XXXIV-a a campionatului Franţei, în care atacantul gazdelor, Adrian Mutu, a părăsit terenul accidentat, în minutul 28.

Fuentes, un an de închisoare

Medicul spaniol Eufemiano Fuentes, principalul acuzat în cazul de dopaj Puerto, a fost condamnat, ieri, la Madrid, la un an de închisoare pentru că a făcut transfuzii sangvine în cazul mai multor sportivi. Preparatorul fizic Ignacio Labarta a fost condamat la patru luni de închisoare pentru complicitate la delict împotriva sănătăţii publice, ceilalţi trei acuzaţi fiind achitaţi, a anunţat tribunalul superior din Madrid.  Judecătorul a decis să nu permită accesul la cele 211 eprubete de sange şi de plasmă confiscate de la Fuentes în 2006 de Agenţia Mondială Antidoping (AMA) şi altor părţi civile care le solicitaseră. Fuentes, 57 de ani, a fost găsit vinovat pentru că a pus în pericol sănătatea mai multor sportivi, prin transfuziile practicate.  "Prelevările şi reinjectările de sange practicate în cazul cicliştilor la indicaţia lui Fuentes aveau ca scop ridicarea nivelului de hematocrit, ceea ce reprezenta un mare pericol pentru sănătatea sportivilor", a susţinut judecătoarea. Ceilalţi trei acuzaţi, foştii directori sportivi Manolo Saiz şi Vicente Belda, precum şi Yolanda Fuentes, sora lui Eufemiano, tot de profesie medic, au fost achitaţi.

Promovarea sau moartea

Mai mulţi suporteri ai unui club din a treia ligă sarbă, supăraţi pe faptul că echipa lor nu promovează, au săpat o groapă şi au plasat o cruce în mijlocul terenului cu mesajul "D2 sau asta", a anunţat, marţi, un conducător al grupării Macva Sabac. Groapa lungă de doi metri şi adancă de 15 cm a fost descoperită luni, a declarat un responsabil al acestui club. "De ani de zile suntem aproape de promovare în liga secundă şi eşuăm la cateva puncte. Nu pot să cred că cineva a avut o astfel de idee. Suntem convinşi că nu este opera suporterilor noştri", a declarat secretarul general al clubului, Zvonimir Jovanovic, care a precizat că poliţia a deschis o anchetă. Iniţiativa a dat roade, astfel că fotbaliştii, la doar cateva ore după descoperirea macabră, au caştigat un meci disputat în campionat şi au urcat pe locul doi în clasament. Fondat în 1919, Macva Sabac a făcut parte din elită în timpul fostei Iugoslavii, însă în ultimele decenii evoluează în ligile inferioare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.