Sport

Cu cine mergem la handbal?

Ziarul de Vrancea
29 apr 2013 428 vizualizări
Romania va fi reprezentată în ediţia 2013-2014 a Cupelor Europene la handbal de nouă echipe, cinci feminine şi patru masculine.

Potrivit anunţului de luni al FR Handbal, la feminin vor evolua două echipe în Liga Campionilor, cele clasate pe locurile 1-2, adică Oltchim Ramnicu Valcea şi HCM Baia Mare, care nu mai pot pierde poziţiile din clasament, chiar dacă mai sunt două etape de disputat. Echipele de pe locurile 3-4 vor evolua în Cupa EHF, iar a cincea formaţie va juca în Cupa Cupelor. Aceasta va fi caştigătoarea Cupei Romaniei, finalista sau echipa cea mai bine clasată în Cupa Romaniei, dar care nu a ocupat unul dintre locurile I-IV în Liga Naţională.  La masculin, Romania va avea o singură reprezentantă în Liga Campionilor, pe campioana HCM Constanţa. în Cupa EHF va evolua vicecampioana Ştiinţa Bacău, plus caştigătoarea Cupei Romaniei, finalista sau cea mai bine clasată echipă în semifinalele Cupei Romaniei. Ultimul loc de cupe europene va fi atribuit unei echipe de pe locurile 1-4 din Liga Naţională, în Challenge Cup. 

Lobonţ, titular după opt luni

Portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, a declarat duminică, după victoria din meciul cu Siena, scor 4-0, că este mulţumit că jocul s-a terminat bine pentru el, avand în vedere faptul că nu mai evoluase de opt luni într-o partidă oficială. "Sunt mulţumit că s-a încheiat bine pentru mine. Vreau să le mulţumesc colegilor mei şi stafului tehnic pentru încredere. Sincer să fiu, la început am fost puţin în dificultate, nu mai jucasem un meci oficial de opt luni şi pentru un portar continuitatea este importantă, pentru că fără să vrei pierzi măsura distanţelor. însă sunt mulţumit, a fost bine pentru mine, cu ajutorul coechipierilor. Toate cele 90 de minute au fost dificile. Nu este greu să fiu portarul Romei, pentru mine este cel mai frumos post din fotbal. Pentru mine să fiu portarul Romei este minunat", a spus Lobonţ. Bogdan Lobonţ a fost integralist, duminică, în meciul caştigat de AS Roma, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în faţa echipei Siena, în etapa a XXXIV-a a campionatului Italiei.

Zanetti nu renunţă

Căpitanul echipei Internazionale Milano, Javier Zanetti, în varstă de 39 de ani, a declarat, ieri, că nu ştie cat va fi indisponibil în urma rupturii la tendonul lui Ahile, dar cu siguranţă cariera sa nu este terminată. "Vom hotărî data operaţiei. încă nu mi s-a spus cat voi fi indisponibil, dar cariera mea cu siguranţă nu este terminată", a spus Zanetti, menţionand că este hotărat să revină "mai puternic decat înainte". Javier Zanetti a suferit, duminică, la meciul cu Palermo, o ruptură la tendonul lui Ahile stang, a anunţat antrenorul Andrea Stramaccioni, iar presa italiană a scris că această accidentare ar putea însemna finalul carierei pentru argentinian. Fundaşul argentinian s-a accidentat singur în minutul 17, fiind scos de pe teren pe targă. Zanetti joacă la Inter Milano din 1995.

Bale e şef în Premiership

Jucătorul formaţiei Tottenham, Gareth Bale, care a fost desemnat, duminică seară, cel mai bun fotbalist din Premier League de către Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti Englezi (PFA), a afirmat că este o mare onoare să primească acest trofeu a doua oară în carieră. Bale, premiat şi în 2011, a primit şi titlul de cel mai bun tanăr jucător, fiind al treilea fotbalist care este recompensat cu cele două trofee în acelaşi an, după Andy Gray (1977) şi Cristiano Ronaldo (2007). "Este o mare onoare şi unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi se puteau întampla. Este genial că am caştigat şi sunt extrem de încantat. Cand mă uit la lista nominalizaţilor şi văd ce nume mari sunt nu-mi vine să cred. Nu aş fi reuşit fără coechipierii mei. Au fost minunaţi, la fel ca şi managerul Andre Villas Boas", a precizat Bale. Echipa anului desemnată de PFA este următoarea: De Gea - Zabaleta, Ferdinand, Vertonghen, Baines - Hazard, Carrick, Mata, Bale - Van Persie, Suarez.

Două semifinaliste în NBA

Echipele San Antonio Spurs şi Miami Heat s-au calificat în semifinalele conferinţelor NBA, în urma rezultatelor înregistrate, duminică, în primul tur al play-off-ului ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care se dispută după sistemul "cel mai bun din şapte meciuri". Rezultatele de duminică din NBA sunt următoarele:
Conferinţa de Est : Miami - Milwaukee 88-77 ((Miami s-a calificat, caştigand cu scorul general de 4-0); Boston - New York 97-90 (New York conduce la general cu scorul de 3-1);
Conferinţa de Vest: San Antonio - Los Angeles Lakers 103-82 ((San Antonio s-a calificat, caştigand cu scorul general de 4-0); Golden State - Denver 115-101 (Golden State conduce la general cu scorul de 3-1).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.