Sport

Prima victorie cu Max

Ziarul de Vrancea
28 apr 2013 412 vizualizări
Horia Tecău a caştigat pentru a doua oară consecutiv turneul BRD Năstase-Ţiriac Trophy * la simplu, cehul Lukas Rosol a obţinut primul succes ATP din carieră

Perechea Horia Tecău/Max Mirnîi (Romania/Belarus), cap de serie numărul unu, a caştigat, sambătă, proba de dublu din cadrul turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Tecău şi Mirnîi au învins, în finală, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-6, după o oră şi jumătate, cuplul Lukas Dlouhy/Oliver Marach (Cehia/Austria).  Aceasta este prima victorie în trei finale jucate de Tecău şi Mirnîi de cand cei doi evoluează împreună la dublu. Cei doi au pierdut finalele de la Delray Beach şi Sydney. "A fost un meci foarte disputat. Ne-am intrat mai greu în ritm, ei la început ne-au incomodat foarte mult, dar pană la urmă am găsit contrastrategia, să-i spun aşa. Mă simt minunat că am caştigat. La începutul săptămanii visam să caştig primul titlu cu Max la Bucureşti. E un sentiment extraordinar. Stăm acum cu trofeul pe masă, pentru că este primul nostru turnu caştigat împreună şi nu îl vom uita niciodată. Este un turneu important pentru mine şi automat şi pentru Max, chiar îi ziceam că dacă o să reuşesc să caştigăm Grand Slam-ul meu de la Bucureşti cu celelalte ne va fi mai uşor. Aici aportul publicului a fost foarte important. E plăcut să termini turneul cu o lovitură caştigătoare la tine acasă", a spus Tecău. El a precizat că fiecare trofeu este special şi că nu poate să îl compare pe cel de acum cu cel caştigat anul trecut alături de Robert Linstedt. "Fiecare titlu este special, nu pot să îl compar cu cel de anul trecut. Cu siguranţă voi vorbi şi cu Lindstedt, o să ne vedem la Madrid şi o să mă întrebe cum a fost. El regretă că nu e aici, mi-a spus dinainte că îi pare rău că nu poate veni la Bucureşti. Mi-a zis chiar că dacă şi-ar putea alege un turneu pe care să îl caştige sigur ar fi ăsta de la Bucureşti", a adăugat el.
Turneul de simplu a fost unul al surprizelor. După ce marele favorit, sarbul Janko Tipsarevic, a fost eliminat în sferturi, sambătă a picat şi al doilea, care este deţinătorul trofeului, francezul Gillles Simon. Învingătorul lui Simon a fost cehul Lukas Rosol (48 ATP, 27 de ani), care a ajuns la prima finală din circuit, după o victorie cu 6-3, 6-2. Rosol l-a aşteptat în finală pe germanul Florian Mayer, pe care l-a învins anul trecut chiar în propria-i ţară, însă Mayer a fost învins de spaniolul Guillermo Garcia (87 ATP), aflat într-o formă deosebită la acest turneu. Ibericul s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, după două ore şi nouă minute de joc. Garcia a ajuns în finală caştigand toate partidele în trei seturi.
Lukas Rosol nu s-a mulţumit doar cu prima finală ATP din carieră, ci a şi caştigat-o. La capătul unui meci de 67 de minute, cehul l-a învins pe Guillermo Garcia cu 6-3, 6-2. Primul set a fost întrerupt de mai multe ori de rafalele de vant care ridicau zgura de pe terenul central, îngrijitorii terenului fiind nevoiţi să ude mai mult ca de obicei suprafaţa de joc la pauza dintre seturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.