Sport

El clasico pe nemţeşte

Ziarul de Vrancea
25 apr 2013 422 vizualizări
După extratereştri, a venit şi randul galacticilor la papara germană: Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1 (1-1) în semifinala Ligii Campionilor

Au marcat: Lewandowski ('8, '50, '55, '66 - penalty) / Ronaldo ('42). Suporterii Realului care au sărbătorit în ajun moartea caprei vecinului au suferit o decepţie amarnică. Amarnică şi pentru cei care visau un "el clasico" în finala de pe Wembley a Ligii Campionilor. Real Madrid, cu ultra-mega-giga-specialul José Mourinho pe bancă a jucat mai prost la Dortmund decat Barcelona la München, cu un antrenor neexperimentat avand serioase probleme medicale. E drept că Realul a dat un gol care-i oferă un pospai de şanse la calificare, însă să nu uităm că echipa din Madrid a jucat pe terenul formaţiei aflate la caţiva stanjeni de Bayern în clasamentul Bundesligii. "Nu mă tem de Borussia", a spus specialul înainte de meci, făcand abstracţie de cele trei puncte pierdute în grupă în faţa fotbaliştilor westfalici, însă Borussia Dortmund a făcut un meci senzaţional în faţa Realului, arătand un jucător, Marco Reus, care a fost, cel puţin pentru o seară, egalul lui Messi. Şi a mai arătat şi exact ceea ce i-a lipsit Barcelonei în ajun, un varf autentic: Robert Lewandowski. Reus a început dansul cu un minut înainte de deschiderea scorului, cu o acţiune frontală încheiată cu un şut pe poartă, dar mingea mangaiată de portarul Lopez (au unde eşti, Casillas?) a ajuns la Lewandowski, blocat în disperare. Imediat însă polonezul a finalizat sec, aşa cum îi stă bine unui varf de careu, centrarea lui Schmelzer. Nestăpanitul Reus a fost oprit în careu la limita faultului în minutul 41, iar după două minute a venit neaşteptata egalare a Realului, la o gafă a lui Hummels, care aproape că l-a servit pe Higuain, argentinianul care l-a pus pe Ronaldo în poziţie de gol. Două minute de derută în apărarea germană, care era să aducă Realul în avantaj, noroc de Piszczek care a salvat în faţa lui Ronaldo. Rezultatul de la pauză era bun pentru Real, însă repriza secundă Borussia a fost şi mai şi: Reus trage de la marginea careului, Lewandowski preia şi înscrie (2-1); Lewandowski, şut puternic sub bară (3-1) şi, în fine, tot polonezul din penalty, obţinut de Lewandowski, fiindcă aprigul Xabi Alonso n-a putut suporta să fie umilit de Reus. Real a căutat golul al doilea în final, dar Varane a tras peste bară din poziţie ideală.  "El clasico" sună mai melodios, decat "Der Klassische" însă, în acest sezon, Bundesliga pare a fi "über alles" în fotbalul european.









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.