Sport

Necazurile lui Mutu nu s-au isprăvit

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 863 vizualizări
Chelsea a depus memoriu împotriva clubului Juventus pentru a-şi recupera banii cheltuiţi pe transferul romanului Gruparea Chelsea Londra a depus un memoriu la FIFA împotriva clubului Juventus Torino prin care solicită compensaţii de mai multe milioane de lire sterline deoarece italienii l-au legitimat pe Adrian Mutu, după ce acesta fusese concediat pentru consum de cocaină, informează Daily Mail.

Cazul va fi analizat de Comisia de Litigii a FIFA în această săptămană. Un purtător de cuvant al clubului Chelsea a declarat pentru Press Association: "Acţionăm pe căile legale pentru a ne recupera banii cuveniţi şi vom continua să facem asta". Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în 2004, iar de nouă ani duce o luptă în instanţe pentru a-şi recupera banii pierduţi atunci cand l-a transferat. După ce a ispăşit o suspendare de şapte luni, Mutu a semnat cu Juventus prin intermediul grupãrii Livorno - care a acţionat ca intermediar, deoarece Juventus depăşise limita de jucători extracomunitari. Instanţele elveţiene l-au obligat pe Mutu să plătească daune compensatorii în valoare de 17,2 milioane de euro către Chelsea, însă internaţionalul roman nu a achitat această sumă, iar gruparea londoneză a demarat acţiuni împotriva cluburilor Juventus şi Livorno, deoarece l-au luat pe jucător fără să plătească niciun ban. Chelsea a plătit aproximativ 22 de milioane de euro pentru Mutu atunci cand l-a transferat de la Parma, iar Juventus l-a vandut pentru opt milioane de euro la Fiorentina. De asemenea, Chelsea a urmat căile legale pentru a recupera trei proprietăţi deţinute de Mutu în Miami, acestea valorand cateva milioane de lire în total. Mutu (34 de ani) evoluează în prezent în Franţa la formaţia AC Ajaccio. El a anunţat că intenţionează să se retragă din activitate la finalul sezonului viitor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.