Sport

Piţurcă, greu de înlocuit

Ziarul de Vrancea
24 apr 2013 399 vizualizări
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a recunoscut că este foarte greu de găsit un selecţioner pentru echipa naţională, din cauza salariilor mari

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu îl va demite pe Victor Piţurcă, dar a precizat că în situaţia în care acesta va renunţa la postul de selecţioner va fi foarte greu să găsească un înlocuitor pe măsură. "Să nu dăm cu pietre deocamdată. Dacă Piţurcă realizează barajul este senzaţional, dacă se califică este una dintre cele mai mari realizări cu o echipă în formare. Caştigi un timp faţă de obiectivul din 2016. Şi am pus acest obiectiv pentru că trebuie să-i dai timp de formare a echipei. Nu pleacă Piţurcă, cel puţin eu nu-l demit. Nu l-am simţit că vrea să plece. Dacă se satură şi pleacă el va fi foarte greu. Trebuie să te descurci cu ce ai pe aici prin interior, că să aduci un antrenor străin te costă cel puţin un milion şi jumătate de euro. Capello are opt milioane la ruşi, dar cu Gazprom în spate. Noi suntem în deficit patru milioane anul acesta şi cu trei anul trecut, şapte milioane deficit. Din şapte sponsori am rămas cu trei. Poate cu noua lege a sponsorizării să dezvoltăm", a declarat Sandu.
Oficialul FRF a dezvăluit faptul că atunci cand l-a numit pe Piţurcă în funcţie, acesta a fost ultima opţiune pe care o avea la acea dată: "Dan Petrescu a vrut un milion de euro. Ce ne ascundem? Eu am purtat discuţii cu Dan Petrescu, i-am spus că pot să-i ofer 400 de mii de euro, iar el mi-a spus «Domnul preşedinte eu am un milion aici, daţi-mi şi mie 800 de mii». Nu pot să-i dau 800 de mii că nu am de unde. Olăroiu a fost prima opţiune, dar avea oferta de cateva sute de mii în plus, Bölöni, apoi Iordănescu şi Hagi, Dan Petrescu şi Piţurcă. Îl dai afară pe Piţurcă azi, pe cine iei? Că toţi sunt sub angajament. şi nu mai joacă pe patriotism, joacă pe bani". 
Mircea Sandu a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte starea Arenei Naţionale, care a început să se degradeze. "Acest stadion frumos în care s-au investit o groază de bani începe să se degradeze uşor-uşor. şi începe cu gazonul, care este partea cea mai importantă. Terenul de joc este prost şi trebuie să găsim soluţia tehnică. Sorin Oprescu nu e politician, e un primar foarte bun, dar va trebui ca persoanele de sub el să fie conştiente că trebuie să aprobe un operator care să aibă grijă de acest stadion. Că altfel, acă rămane pe mana romanilor garantez că în cinci ani îl terminăm şi pe ăsta ca termitele", a mai spus Sandu.
.Preşedintele federaţiei consideră că nivelul campionatului intern ar creşte dacă s-ar reduce numărul de echipe la 12: "De vreo 4-5 ani am ajuns la concluzia că trebuie restructurată competiţia şi asta a început să se întample şi pe cale naturală. Vedeţi cate retrageri sunt. Este clar că trebuie să restrangem numărul de echipe şi la Liga I şi fac un apel către preşedinţi şi preşedintele ligii să se gandească la bunul mers al fotbalului şi nu pentru un interes de grup, de club. Dacă noi reuşim în 2-3 ani să facem o competiţie concentrată de 12 echipe, atunci jucătorii romani mai valoroşi se vor strange la aceste 12 echipe. Banii din televiziune vor fi aceiaşi, poate pierzi două milioane. Aşa văd eu că ar trebui să se întample. Comitetul executiv este cel care decide şi avem bunul simţ să aşteptăm propunerile ligii. Sper să obţină acest pas din convorbirile cu cluburile. Ar fi benefic nu numai la nivel de cluburi ci şi pentru echipa naţională".
Preşedintele Mircea Sandu i-a primit, miercuri, la Casa Fotbalului pe membrii celor două echipe, de fete şi băieţi, care au participat la Campionatul Mondial de fotbal şcolar. Echipa de băieţi a caştigat la turneul desfăşurat la Bordeaux medalia de bronz, aceasta fiind prima participare a Romaniei la această competiţie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.