Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ultimul meci pentru Căruţaşu

Ziarul de Vrancea
22 apr 2013 436 vizualizări
Baschetbalistul Virgil Căruţaşu a evoluat duminică seara în ultimul meci din cariera sa profesionistă, pentru CSM Bucureşti, după o carieră de 25 de ani, în care a cunoscut succesul, dar a fost şi unul dintre jucătorii cei mai respectaţi în Romania.

"A fost ultimul meu meci din carieră, după 25 de ani petrecuţi pe terenul de baschet. Nu mai îmi găsesc motivaţia şi a venit momentul să fac altceva. Sunt ceva oferte, voi vorbi şi cu cei de la federaţie, aşa că o să învăţ să fac şi altceva decat baschet", a spus Căruţaşu, după ultimul meci cu BC Targu Mureş, în urma căruia echipa sa a pierdut calificarea în semifinale. Virgil Căruţaşu a jucat mare parte din cariera sa la Dinamo Bucureşti, la care a şi debutat la 11 ani, dar a trecut şi pe la Soced Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSU Ploieşti, dar şi Maccabi Hadera (Israel) şi Honved Budapesta. A fost component al echipelor naţionale ale Romaniei, la diferite niveluri de varstă, iar din cea de seniori s-a retras în 2007.

Un bronz la taekwondo WTF

Sportivul roman Claudiu Roşianu (categoria -87 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de tineret de taekwondo WTF, competiţie care a avut loc la sfarşitul săptămanii trecute la Chişinău (Republica Moldova). La competiţia din Moldova unde au fost 340 de concurenţi din 42 de naţiuni, Romania a participat cu 15 sportivi. "Mă aşteptam la mai mult, însă sprijinul financiar este aproape inexistent, de la MTS aproape de zero, iar COR ne-a uitat de mult. Spre exemplu, doar pentru jumătate din lot ne-am permis să le luăm echipament de prezentare. La CE tot ne-am mai descurcat să ajungem cu fonduri proprii, însă şansele să concurăm la Campionatul Mondial din iunie de la Pueblo (Mexic) sunt extrem de reduse", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Romane de Taekwondo WTF.

Externare de o zi

Helmuth Duckadam a plecat ieri din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală pentru că are o filmare, dar revine astăzi pentru continuarea tratamentului, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.  El a precizat că starea lui Duckadam este bună, dar trebuie să urmeze tratamentul medicamentos. Medici din Spitalul Floreasca declarau duminică, pentru MEDIAFAX, că Helmuth Duckadam ar putea fi externat luni, dar va urma tratamentul medicamentos şi va veni periodic la control. Duckadam a venit la Spitalul de Urgenţă Floreasca la sfarşitul săptămanii trecute, acuzand durere în piept şi tulburare de ritm cardiac.

Höness nu demisionează

Preşedintele clubului Bayern München, Uli Höness, care face obiectul unei anchete pentru fraudă fiscală, a declarat pentru Sport Bild că nu se gandeşte să demisioneze de la conducerea Consiliului de Supraveghere al grupării bavareze. El a precizat că se va afla în tribună, deseară, la meciul de pe teren propriu cu FC Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor. Publicaţia Focus a notat, sambătă, că Höness a recunoscut în ianuarie că are un cont secret în Elveţia, ca urmare a acestei declaraţii parchetul din München deschizand o anchetă pentru a verifica dacă mărturisirea oficialului bavarez a fost "exactă şi completă". Duminică, jurnalul Bild a notat că Höness ar fi ascuns în Elveţia peste zece milioane de euro.

Zanetti, 1100 de meciuri

Căpitanul formaţiei Internazionale Milano, Javier Zanetti, a ajuns la 1.100 de meciuri în carieră, după ce a evoluat în partida cu Parma, scor 1-0, în etapa a XXXIII-a a campionatului Italiei. Zanetti, care în luna august împlineşte 40 de ani, se află pe locul patru în clasamentul all-time al jucătorilor cu cele mai multe meciuri disputate, însă este singurul din top zece care încă mai este în activitate. Fostul portar englez Peter Shilton conduce în acest top, cu 1.390 de meciuri, urmat de Roberto Carlos (1.127) şi Ray Clemence (1.118).

Cel mai tanăr caştigător la Moto GP

Spaniolul Marc Marquez (Honda) a devenit cel mai tanăr pilot din istorie caştigător al unei curse de MotoGP, duminică, la Austin, impunandu-se în Marele Premiu al Americilor, a doua etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză. Catalanul în varstă de 20 de ani i-a devansat pe compatrioţii săi, Dani Pedrosa şi Jorge Lorenzo, acesta din urmă caştigătorul primei etape a sezonului, în Qatar, la începutul lunii aprilie. În Qatar, la primul său Grand Prix la MotoGP, Marquez s-a clasat pe locul 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.