Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Pineau a semnat cu Vardar

Ziarul de Vrancea
19 apr 2013 501 vizualizări
Fosta jucătoare a campioanei Oltchim, Allison Pineau, a semnat cu formaţia ZRK Vardar Skopje, la doar trei zile de la plecarea de la Ramnicu Valcea, a anunţat site-ul oficial al grupării din FRI Macedonia.

Handbalista franceză şi-a încheiat conturile cu Oltchim zilele trecute, contractul valabil pană în vara anului 2014, fiind întrerupt de comun acord. Pineau a părăsit Romania, iar vineri a semnat un nou contract de joc, valabil în sezonul 2013-2014, cu formaţia ZRK Vardar Skopje. Cu Vardar a semnat în urmă cu ceva timp şi o altă fostă componentă a Oltchimului, portarul Amandine Leynaud, dar şi alte două jucătoare din naţionala Franţei, Siraba Dembele şi Claudine Mendy.

Petrolul - aproape sigur finalistă

Echipa Petrolul Ploieşti a învins , în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia Oţelul Galaţi, în prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei. Geraldo a deschis scorul în min. 3 la o lovitură de colţ, Morar a majorat scorul în min. 22, cu un şut de la 22 de metri, deviat de Cojoc, iar în min. 71, Bokila l-a rotunjit, după o lansare a lui Boudjemaa, urmat de un şut de la 15 metri. Oţelul Galaţi a jucat în inferioritate numerică din minutul 85, după ce Benga a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault asupra lui Guilherme. În prima manşă a celeilalte semifinale, echipa CFR Cluj a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Astra Giurgiu.

Rapidul se prezintă la Constanţa

Jucătorii echipei Rapid au renunţat la protest şi au plecat spre Constanţa, pentru partida cu Viitorul de sambătă, după ce la începutul acestei săptămani anunţaseră că nu se prezintă la meci din cauza restanţelor salariale pe care le au de primit.  Din lot va lipsi mijlocaşul ştefan Grigorie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. în schimb, chiar dacă a acuzat o răceală puternică în această săptămană, atacantul Daniel Pancu va face deplasarea la Constanţa.

De la Londra, pentru Boston

Organizatorii Maratonului de la Londra şi-au anunţat intenţia de a dona unui fond de susţinere a victimelor exploziilor de la Boston cate două lire sterline (2.30 euro) pentru fiecare atlet care va trece linia de sosire la cursa de duminică. Cu 35.500 de atleţi aşteptaţi la Londra, organizatorii se bazează pe o donaţie totală de 81.000 de euro. "Toate persoanele care au legătură cu Maratonul de la Londra sunt în stare de şoc după evenimentele teribile de la Boston şi vrem să ne manifestăm sprijinul pentru familiile victimelor şi pentru comunitatea de sportivi de acolo", a declarat directorul Maratonului de la Londra, Hugh Brasher. Directorul Maratonului de la Boston, Tom Grilk, a mulţumit omologilor de la Londra, subliniind că nimeni nu va uita gestul lor. Un moment de reculegere este prevăzut înainte de startul Maratonului de la Londra, iar participanţii vor purta banderole negre. Trei persoane au fost ucise şi peste 170 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc în timpul maratonului din Boston.

Suspendat pentru ubiguitate

Atletul american Shawn Crawford, campion olimpic la 200 metri în 2004, a fost suspendat doi ani de Agenţia Americană Antidoping (USADA), deoarece a încălcat regulile privind localizarea,. Potrivit unui comunicat al USADA publicat joi, californianul de 35 de ani a înregistrat trei probleme de localizare în 18 luni, lucru ce a dus la suspendarea pe doi ani. Sancţiunea lui Crawford a intrat în vigoare la 17 aprilie. Crawford mai are o medalie olimpică, de argint, la 200 metri, la JO-2008, după ce ocupantul poziţiei secunde, olandezul Churandy Martina, şi cel al locului 3, Wallace Spearmon, au fost descalificaţi. Totuşi, în mod simbolic, el a oferit medalia de argint lui Churandy Martina.

Thorpe leagă Olimpiada de gard

Ian Thorpe, în varstă de 30 de ani, cvintuplu medaliat olimpic cu aur, nu va participa la campionatele Australiei, începand din 26 aprilie, care sunt şi criteriu pentru participarea la Campionatele Mondiale de Nataţie. Thorpe a revenit în 2011 în activitate, după ce în 2006 a decis să se retragă. El a dorit să participe la Jocurile de la Londra, dar nu a reuşit să se califice, astfel că viza o participare la CM de la Barcelona. Ian Thorpe are în palmares un total de nouă medalii olimpic, 11 titluri şi 13 recorduri mondiale.
Şi legendele mor
AEK Atena, una dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului elen, a retrogradat matematic în liga secundă, vineri, după ce comisia de disciplină a decis să o penalizeze cu trei puncte din cauza incidentelor ce au condus la întreruperea unui meci. După mai mult de zece ore de deliberare, comisia a impus şi o amendă de 11.000 de euro şi două puncte de penalitate în sezonul viitor. Conducătorii de la AEK au anunţat că vor face apel. Cu această penalitate, AEK Atena se află pe locul 15, penultimul în clasament, cu 27 de puncte, cu o etapă înainte de final. Primul loc neretrogradabil, 13, este ocupat de OFI Creta, cu 32 de puncte. AEK joacă duminică seară cu Atromitos. Circa 500 de suporteri ai AEK s-au strans, joi seară, la sediul ligii, sub supraveghea forţelor de ordine. Scandand împotriva ligii, clubului Olympiakos şi arbitrilor, ei au blocat mai mult de o oră una din principalele artere ale capitalei.
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.