Sport

Dacă n-ar fi paralelele

Ziarul de Vrancea
19 apr 2013 609 vizualizări
Larisa Iordache a cucerit medalia de argint la individual compus, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Moscova, după ce a condus în clasament trei rotaţii din patru

Gimnasta Larisa Iordache a caştigat, ierri, medalia de argint în proba de individual-compus din cadrul Campionatelor Europene individuale de la Moscova. Cealaltă romancă din finală, Diana Bulimar, s-a clasat pe locul patru. Cele două gimnaste romane s-au clasat pe primele două locuri după calificări, lucru puţin semnificativ, întrucat în concursul final s-a plecat de la zero. După prima rotaţie, Larisa a obţinut nota 14,833 şi Diana 14.400, la barnă şi se aflau tot pe primul loc. Larisa a concurat excelent şi la sol (14,866), dar Diana a avut un exerciţiu mai puţin reuşit şi a fost notată cu 14,233, căzand pe locul V. La sărituri, Diana a mai urcat un loc (14,766), dar Larisa a fost excepţională şi a fost notată cu 14,900. Din nefericire, ultima rotaţie le-a adus pe gimnastele romane la aparatul lor deficitar, paralele inegale. Notele au fost modeste (13,833 - Iordache, 13,666 - Bulimar), iar Larisa a pierdut titlul european. Acumuland 58, 432 puncte, Larisa a fost depăşită de rusoaica Alia Mustafina (59,032 p), bronzul revenind unei alte rusoaice Anastasia Grişina (57,932 p). Diana Bulimar a acumulat 57.065 puncte şi a rămas a patra la egalitate cu Giulia Steingruber (Elveţia).Tot ieri, gimnastul Cristian Băţagă s-a clasat pe locul 15 în finală la individual-compus (82.032 puncte).  Delegaţia Romaniei va mai avea reprezentări şi în finalele pe aparate, de astăzi şi maine, după cum urmează: Larisa Iordache la sol, sărituri şi barnă, Diana Bulimar la sol şi barnă şi individual-compus, Flavius Koczi la sol şi sărituri şi Andrei Muntean la paralele.
Preşedintele Federaţiei Romane de Gimnastică, Adrian Stoica, a spus la final că  medalia de argint obţinută de Larisa Iordache în finala de la individual-compus, este meritorie, dar şi că şansele la alte medalii sunt mari în finalele pe aparate. "Să nu uităm că nu am concurat acasă, ci la Moscova, iar cu atat mai mult, medalia de argint obţinută de Larisa Iordache este absolut meritorie. Noi am încheiat la paralele, am avut emoţiile fireşti din această cauză, ştim cu toţii cum stăm la paralele, dar facem eforturi să progresăm tot timpul. Nu poţi să judeci farmaceutic lucrurile, adică dacă Larisa Iordache a condus trei rotaţii din patru, nu garanta nimic faptul că ar fi încheiat la fel. A fost o finală peste calificări, mai valoroasă, cu mai puţine greşeli, dar să nu uităm că abia a început concursul şi lupta pentru medalii. Urmează finalele pe aparate, iar fetele pot să-şi ia revanşa, au şanse mari la medalii", a spus Adrian Stoica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.