Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Duckadam scapă de cuţit

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 881 vizualizări
Preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, scapă momentan de operaţie, întrucat coronarografia nu indică leziuni semnificative, putand fi rezolvate prin tratament, a declarat, ieri, medicul şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca.

"Coronarografie efectuată joi la pranz este fără leziuni semnificative. De aceea, cred că voi opta pentru tratament medicamentos antiaritmic, coronarodilatator", a spus Şerban Brădişteanu.  Duckadam a venit la Spitalul de Urgenţă Floreasca la sfarşitul săptămanii trecute, acuzand durere în piept şi tulburare de ritm cardiac, a precizat Şerban Brădişteanu.

Romani în finale, la Europenele de gimnastică

Gimnastul Flavius Koczi s-a calificat, în finale la sol şi sărituri, Andrei Muntean în finală la paralele, iar Cristian Băţagă în finală la individual-compus, la Campionatele Europene de la Moscova. Cristian Băţagă a fost singurul din delegaţia tricoloră care a concurat la toate cele şase aparate, obţinand un total de 83,731 puncte, cu care s-a clasat pe locul 12 şi s-a calificat în finala de vineri la individual-compus. La feminin, Romania este reprezentată de doar două gimnaste, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, care au intrat aseară în calificări. Astăzi, sunt programate finalele la individual-compus (feminin şi masculin), iar sambătă şi duminică, finalele pe aparate.

Baschetbalist roman la Real Madrid

Baschetbalistul Emanuel Căţe, de la echipa ACS Dan Dacian Bucureşti, a trecut testele medicale şi cele de joc şi va evolua din toamnă la echipa de juniori a clubului Real Madrid. El a susţinut probele de joc şi a fost supus testelor medicale săptămana trecută.  Emanuel Căţe nu este singurul junior roman care ajunge la cluburi de renume din Europa, dar este primul care va juca la Real Madrid. Alţi juniori care au făcut pasul spre baschetul european sunt Rares Uţă, Bogdan Popa, Caius Covrig, Hanna Demeter, Reka Domokoş şi Paula Lenart. La cei 15 ani, Emanuel Căţe joacă pe postul de pivot, are 2.04 metri şi 100 de kilograme. Joacă baschet din 2009, începand la ACS Baller şi a fost legitimat prima dată la Dinamo-CSŞ 6, unde s-a pregătit pană în 2012, cand s-a transferat la ACS Dan Dacian, sub "comanda" antrenorului Igor Georgiev.

Campionatele de baschet, spre final

Echipele de baschet feminin CSM Targovişte şi ICIM Arad au caştigat pe teren propriu primul meci din cele trei programate în semifinalele play-off-ului Ligii Naţionale.  Campioana CSM Targovişte s-a impus în faţa formaţiei CSU Alba-Iulia, scor 74-55 (46-33), principalele marcatoare fiind Mărginean 25 de puncte, pentru gazde, respectiv Abramzon 14, pentru ardelence.  La Arad, ICIM a caştigat cu 72-57 (38-26) în faţa echipei CSM Satu Mare. Laplante, cu 21 de puncte, a fost principala marcatoare pentru gazde, iar de la CSM Satu s-a remarcat Parău, cu 17. Partidele retur sunt programate sambătă, iar eventualele jocuri decisive miercuri. În sferturile de finală ale întrecerii masculine, rezultatele agregate sunt următoarele: CSM Oradea - "U" Mobitelco Cluj 1-1; CSU Ploieşti - BC Timişoara 2-0; BC Targu Mureş - CSM Bucureşti 2-0; SCMU Craiova - Gaz Metan Mediaş 0-2. Meciurile se dispută după sistemul "trei din cinci".

Candidatură romanească în conducerea Ligii Balcanice

Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Parcălabu, a plecat în cursul acestei dimineţi către Istanbul, unde se va înfiinţa Liga Balcanică de Lupte, el urmand să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for. "La iniţiativa mea urmează să se înfiinţeze Liga Balcanică de Lupte, unde voi candida pentru postul de vicepreşedinte. Dorim să reactivăm din nou Balcaniada pentru o bună apreciere pe plan internaţional şi pentru revenirea luptelor ca sport olimpic. La întalnire şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi din toate ţările balcanice şi preşedintele Federaţiei Turce de Lupte, Hamza Yerlikaya, dublu campion olimpic şi triplu campion mondial", a declarat Răzvan Parcălabu.  Romania a început să fie din nou recunoscută pe plan internaţional, preşedinte de onoare al FR de Lupte, Cristian Poteraş, fiind ales în luna martie membru al Comitetului European de Lupte (CELA). Din 1992 Romania nu a mai avut reprezentare în forurile internaţionale, Ion Cornianu fiind anterior mai bine de două decenii în Biroul Executiv al federaţiei internaţionale. Cristian Poteraş va candida în 2014 şi pentru biroul FILA (Federaţia Internaţională).

Real a depăşit pe ManUnited

Real Madrid este cea mai valoroasă echipă de fotbal din lume, fiind evaluată la 3,3 miliarde de dolari (2,53 milioane de euro), conform revistei Forbes. Echipa spaniolă a devansat formaţia engleză Manchester United, a cărei valoare estimată este de 3,165 de miliarde de dolari şi care se afla în fruntea clasamentului Forbes din 2004. Locul trei este ocupat de FC Barcelona, cu 2,6 miliarde de dolari, pe poziţia a patra se află Arsenal Londra, cu 1,326 miliarde de dolari, iar pe locul cinci este Bayern Munchen - 1,309 miliarde de dolari. Conform Forbes, fotbalistul care a caştigat cei mai mulţi bani în 2012 este englezul David Beckham (Paris Saint-Germain) - 50,6 milioane de dolari. El este urmat în clasament de portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 43,5 milioane de dolari şi de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) - 40,3 milioane de dolari.

În apărarea "duşmanului"

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a caracterizat drept "injustă" situaţia portarului Iker Casillas (Real Madrid), ajuns pe banca de rezerve după o operaţie la mana stangă. "Cred că este injust. Iker nu merită asta", a spus Xavi la postul catalan Barcelona Televisio. Iker Casillas (31 de ani) a suferit mai multe accidentări în acest sezon, iar după recuperare antrenorul echipei Real Madrid, José Mourinho, l-a preferat pe Diego Lopez, care a fost transferat în această iarnă de la FC Sevilla. Xavi exclude însă varianta ca Iker Casillas să ajungă la FC Barcelona: "Iker nu va veni la Barça. El este extrem de pro-Madrid, nu îl văd la alt club. Evident că dacă va veni îl voi întampina cu drag, dar sincer să fiu nu îl văd aici".

Furt în familia lui Mourinho

Soţia tehnicianului José Mourinho, Matilde (47 de ani), şi fiica celor doi, Tita (16 ani), au fost victimele unui furt, la un hotel de cinci stele din Londra, informează cotidianul The Sun. Potrivit sursei citate, celor două li s-a furat un laptop din camera de hotel, în data de 27 martie. Mourinho deţine o casă în apropiere de stadionul Stamford Bridge, dar soţia sa şi Tita au preferat să stea la Wyndham Grand Hotel, unde camera costă pană la 1.044 de lire sterline pe noapte. Cele două s-au deplasat la Londra după ce Tita s-a înscris pentru a urma cursurile unei şcoli de artă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.