Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Trei medalii romaneşti la CE de haltere

Ziarul de Vrancea
11 apr 2013 391 vizualizări
Sportiva Elena Loredana Toma a cucerit medalia de argint la categoria 58 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere care se desfăşoară la Tirana

Loredana a mai obţinut medalia de bronz la stilul smuls, unde a ridicat 93 de kilograme, şi argintul la stilul aruncat, cu o performanţă de 117 de kilograme. Cu un total de 210 de kilograme, Elena Loredana Toma s-a clasat pe locul secund. Titlul european i-a revenit belarusei Alena Cicikan, cu un total de 213 kilograme, în timp ce medalia de bronz a fost cucerită de albaneza Romela Begaj, cu 207 kilograme.

Tricolorii, trei locuri mai jos

Echipa naţională a Romaniei a coborat trei poziţii şi se află pe locul 34, cu 746 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna martie, dat publicităţii, joi, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - în coborare un loc, de pe 8 pe 9 (1.093 de puncte), Ungaria - în coborare un loc, de pe 32 pe 33 (749 de puncte), Turcia - în urcare un loc, de pe 45 pe 44 (634 de puncte), Estonia - în coborare patru locuri, de pe 89 pe 93 (411 puncte), Andorra - în coborare un loc, de pe 204 pe 205 (9 puncte). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.538 puncte, urmată de Germania (1.428 de puncte) şi de Argentina (1.292 de puncte).

Nu  sunt probleme cu Messi

Clubul FC Barcelona a anunţat că accidentarea atacantului argentinian Lionel Messi nu s-a agravat, după ce el a jucat incomplet refăcut în ultima jumătate de oră a meciului cu formaţia Paris Saint-Germain, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. "Examenele medicale efectuate astăzi au confirmat că accidentarea lui Messi nu s-a agravat. Jucătorul îşi va continua programul de recuperare prevăzut, dar nu se poate spune cand va fi disponibil", se arată în comunicatul clubului spaniol. Lionel Messi a fost introdus în minutul 61 al partidei cu PSG, la scorul de 0-1, deşi nu era refăcut complet după leziunea musculară de la copsa dreaptă, suferită în meciul tur din semifinalele Ligii Campionilor.

Arbitri adiţionali în Cupa Romaniei

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Romane de Fotbal a aprobat folosirea arbitrilor adiţionali la toate partidele din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei-Timişoreana, ediţia 2012-2013, precum şi la finala acestei competiţii. Decizia Comitetului de Urgenţă vine ca urmare a referatului înaintat de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu. Conform site-ului FRF, fiecare arbitru adiţional va primi 2.000 lei pentru un meci.

"Cap de Zmeu" a fost operat

Mijlocaşul echipei Dinamo Bucureşti, Cătălin Munteanu, a fost operat, miercuri seară, la spitalul Acibadem Fulya din Istanbul, fiindu-i reconstruit ligamentul încrucişat al genchiului drept, informează site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare. "În urma operaţiei, fotbalistul bucureştean va continua programul de recuperare în Centrul de Medicină Sportivă din cadrul Spitalului Acibadem Fulya", se arată în comunicatul spitalului, partenerul medical oficial al FC Dinamo. Mijlocaşul Cătălin Munteanu s-a accidentat, sambătă, în minutul 24 al partidei caştigate de dinamovişti în deplasare cu CFR Cluj, scor 1-0, în etapa a XXV-a a Ligii I.

Englezii se bat pe Casillas

Grupările engleze Arsenal Londra şi FC Liverpool sunt interesate de transferul portarului echipei Real Madrid, Iker Casillas, informează presa britanică. Potrivit The Metro, gruparea londoneză ar fi favorită să obţină semnătura lui Casillas.Iker Casillas (31 de ani) a suferit mai multe accidentări în acest sezon, iar după recuperare antrenorul José Mourinho l-a preferat pe Diego Lopez, care a fost transferat în această iarnă de la FC Sevilla. Casillas este nemulţumit de situaţia actuală şi a cerut conducerii clubului să fie lăsat să plece de la singura echipă la care a evoluat în cariera sa de jucător profesionist, în cazul în care Mourinho va continua la gruparea "blanco". Arsenal este în căutarea unui portar de valoare după ce polonezul Wojciech Szczesny a comis mai multe greşeli.

Scandal în handbalul croat

Preşedintele Federaţiei Croate de Handbal (HRS), Sandi Sola, a fost arestat, oeri, fiind bănuit că a deturnat mai multe milioane de euro de la o bancă, împreună cu alte şapte persoane, printre care se află şi membri ai familiei sale, a anunţat poliţia croată. Grupul este suspectat de abuz de putere şi deturnarea a cel puţin cinci milioane de euro de la banca Karlovacka şi de peste şase milioane de euro de la o companie locală. Sola, fost director al Consiliului de Administraţie al băncii Karlovacka, a fost arestat la graniţă în momentul în care revenea în ţară din Serbia. Ante Madunic, avocatul preşedintelui HRS, a declarat că Sandi Sola a fost interogat imediat de procurorii anticorupţie şi a negat acuzaţiile. Celelate şapte persoane, printre care mama lui Sola, cei doi fraţi şi un om de afaceri considerat principalul suspect, au fost arestaţi miercuri. Presa locală a informat că familia lui Sandi Sola a deţinut pachetul majoritar de acţiuni la banca Karlovacka. Sola este preşedintele HRS din 2008.

Fotbalul englez a optat pentru Hawk Eye

Tehnologia pentru linia porţii va fi folosită în Anglia din sezonul viitor, a anunţat, joi, conducătorul unui club din Premier League. "Sunt de acord şi toate celelalte cluburi sunt de acord. Vom vedea cum va fi", a declarat preşedintele grupării Stoke City, Peter Coates, pentru postul Sky Sports, la finalul unei reuniuni a oficialilor cluburilor din Premier League, în care s-a luat decizia cu privire la tehnologia pentru linia porţii. Pentru a se verifica dacă mingea depăşeşte sau nu linia porţii s-a decis ca pe stadioanele echipelor din Premier League să fie instalat sistemul Hawk Eye. Hawk Eye, sistem realizat de o firmă britanică, estye folosit în prezent în special în tenis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.