Sport

Turnir hispano-german în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
11 apr 2013 404 vizualizări
în semifinalele Ligii Campionilor au rămas echipe numai din două ţări: Spania şi Germania.

După calificarea dramatică a Borussiei Dortmund şi cu puţin suspans şi a Realului, miercuri seară şi-au mai ştampilat viza pentru penultimul act Bayern München şi Barcelona, iar astăzi la sediul UEFA din Nyon vor fi cunoscute perechile pentru semifinale. Că vom avea parte de "un clasico" iberic în semifinale sau două dueluri hispano-germane, vom afla în jurul pranzului. Ca şi în seara de marţi, a doua zi au fost dispute spectaculoase, suspansul lipsind, însă pe stadionul din Torino. Chiar dacă Juve a început mai vanos meciul, marile ocazii au aparţinut germanilor, care au echilibrat jocul înainte de pauză şi au ratat foarte multe ocazii, pe langă cele două goluri înscrise. Apărarea italiană s-a dovedit fragilă, portarul Buffon, chiar dacă a fost neatent la goluri, dovedindu-se de multe ori salvator al echipei piemonteze. Antrenorul bavarezilor, Jupp Henyckes analizează jocul echipei sale: "Nu e uşor pentru jucători să rămană concentraţi după ce au caştigat campionatul cu patru zile în urmă. Asta s-a văzut în primele 20 de minute cand am pierdut uşor mingea şi nu am fost fluizi în ofensivă. Cu timpul am preluat controlul meciului şi am fost mai buni în repriza a doua. În final am meritat să caştigăm. În pauză am vorbit despre diverse probleme tactice. Organizarea tactică trebuia îmbunătăţită şi acest lucru ne-a adus superioritatea în repriza a doua. Vom vedea dacă suntem la nivelul Realului şi al Barcelonei", a spus Heynckes.
În acelaşi timp, tanărul tehnician juventin Antonio Conte, era deja resemnat cu gandul eliminării din Liga Campionilor: "Suntem în punctul în care mi-am imaginat. Nu mă aşteptam nici la mai mult, nici la mai puţin. Sunt sigur că vom creşte, dar este nevoie de răbdare. Este nevoie de timp pentru a deveni mai puternici în Europa, dar ştiam acest lucru. I-am felicitat pe jucători, pentru că au făcut lucruri importante. Au reuşit să caştige în Italia şi au readus-o pe Juventus în primele opt echipe ale Europei. Bayern a meritat calificarea, este o echipă care a avut continuitate în Liga Campionilor", a precizat Conte.
Pe "Nou Camp", frisoanele au fost la ordinea serii în tribune, mai ales după ce Pastore a deschis scorul pentru PSG, din pasa lui Ibrahimovic. A fost necesară intrarea lui Messi, iniţial menajat, pentru ca Barça să remonteze handicapul şi, deşi n-a marcat, starul argentinian a avut o contribuţie esenţială, recunoscută şi de secundul Barcelonei, Jordi Roura: "Această partidă a fost foarte grea, în faţa unui adversar dificil. Am avut multe absenţe, dar am demonstrat că avem suficientă calitate pentru a ne atinge obiectivul. Am avut o înţelegere cu Lionel Messi şi am pus-o în practică. Este un jucător fundamental şi a fost de ajuns să intre pe teren pentru ca meciul să se schimbe. Nu am preferinţe pentru adversarul din semifinale", a spus Roura.

La randul său, Carlo Ancelotti, antrenorul PSG, s-a plans de imprecizia la finalizare: "Echipa a demonstrat calitate, caracter şi curaj. Am jucat foarte bine. Ne-am apărat bine şi în faza de posesie am creat mult. Sunt dezamăgit de cum s-a încheiat. Am venit la Barcelona să jucăm deschis, să atacăm. Nu am vrut să ne închidem ca alte formaţii, am vrut să creăm probleme Barcelonei. Intrarea lui Messi a dat multă încredere catalanilor. Chiar dacă nu e refăcut complet, este un jucător fantastic. Noi am fi putut înscrie în prima repriză, am avut două, trei ocazii bune. În partea a doua am reuşit să deschidem scorul şi am avut ocazia să ne majorăm avantajul. Cu mai multă precizie la finalizare ne puteam califica", a declarat tehnicianul italian.
Rezultatele de miercuri: Barcelona – Paris Saint Germain 1-1 (în tur, 2-2). Pedro (’71) / Pastore (’57); Juventus – Torino – Bayern München 0-2 (în tur, 0-2). Mandzukic (’64), Pizarro (‘90^2).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.