Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua şi Oţelul au fost amendate

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 415 vizualizări
Clubul Steaua Bucureşti a fost sancţionat cu o penalitate de 15.000 de lei de către Comisia de Disciplină a LPF pentru incidentele petrecute între spectatori la partida cu CSMS Iaşi, din etapa a XXV-a a Ligii I, informează site-ul oficial al LPF.

Tot o penalitate de 15.000 de lei a primit şi clubul Oţelul Galaţi pentru incidentele dintre spectatori de la meciul cu Viitorul Constanţa, în timp ce gruparea FC Dinamo a fost sancţionată cu o penalitate de 10.000 de lei pentru incidentele dintre suporteri la partida cu CFR Cluj. Jucătorul Ionuţ Vînă (Viitorul Constanţa), eliminat în meciul cu Oţelul Galaţi, a fost suspendat pentru două etape şi a primit o penalitate de 2.000 de lei. Antrenorul secund al formaţiei Astra Giurgiu, Dorin Roşca, a primit o suspendare de o etapă şi o penalitate de 320 de lei.

Cadanţu a învins-o pe Lisicki

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu (134 WTA), venită din calificări, a acces, ieri, în turul doi al turneului de la Katowice (Polonia), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari, unde o va întalni pe Irina  Begu. Alexandra a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 6-2, după o oră şi 29 de minute, pe Sabine Lisicki (Germania), cap de serie numărul 7 şi poziţia 47 în ierarhia mondială. În turul doi, Alexandra Cadanţu o va întalni pe Irina Begu (51 WTA), care a trecut, cu scorul de 5-7, 7-6, 6-1, de Mathile Johansson (Franţa, 79). În altă ordine de idei, perechea Florin Mergea/Philipp Marx (Romania/Germania) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Houston (SUA), după ce au învins, cu scorul de 7-6, 6-1 cuplul american James Blake/Sam Querrey.

Cupă după cupă

Baschetbalistul Andrei Mandache (26 de ani, 1.91 m) a cucerit două cupe naţionale consecutive, prima în sezonul trecut cu Keravnos (Cipru), iar a doua duminică, alături de Gaz Metan Mediaş. Mandache a marcat nouă puncte pentru Gaz Metan Mediaş în finala caştigată duminică, la Timişoara, contra formaţiei clujene "U" Mobitelco, scor 76-62. Baschetbalistul se află la cea de-a patra participare la turneul final al Cupei Romaniei - alături de tot atatea echipe (Braşov, Otopeni, Steaua, Mediaş). El a debutat la CSM Oradea şi a jucat un sezon în NCAA.

Ronaldo urcă în topul marcatorilor

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, autorul unei duble în meciul de marţi cu Galatasaray Istanbul, a urcat pe locul cinci în clasamentul golgeterilor all-time al Ligii Campionilor, cu 49 de reuşite, devansandu-l pe ucraineanul Andrei şevcenko. Ronaldo este liderul marcatorilor din acest sezon al Ligii Campionilor, cu 11 reuşite. În clasamentul golgeterilor all-time al Ligii Campionilor, conduce fostul atacant al Realului, Raul cu 71 goluri marcate, urmat de barcelonezul Lionel Messi (59), olandezul Ruud van Nistelrooy (56) şi francezul Thierry Henry, cu 50 de goluri.

Fără spectatori, la Kiev

Comisia de Disciplină a UEFA a decis ca formaţia ucraineană Dinamo Kiev să dispute următoarele două meciuri, dintre care unul cu suspendare, de pe teren propriu din cupele europene fără spectatori, din cauza atitudinii rasiste a fanilor la meciul din Liga Campionilor cu PSG. Potrivit uefa.com, gruparea ucraineană a înaintat deja apel. Fanii ucraineni au scandat sloganuri rasiste la meciul cu PSG, din 21 noiembrie 2012, din grupele Ligii Campionilor, dar şi la partida cu Girondins Bordeaux, din 16-imile Ligii Europa, disputată la 14 februarie. Primul meci cu porţile închise va avea loc în următorul sezon al competiţiei în care Dinamo Kiev se califică, în timp ce a doua partidă fără spectatori este cu suspendare, pe o perioadă probatorie de trei ani.

Falcao, aproape de Manchester United

Atacantul columbian al echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao, este foarte aproape de un transfer la formaţia Manchester United, liderul campionatului Angliei, a scris cotidianul Marca. Conform sursei citate, gruparea engleză a trmis un bonus clubului spaniol cu titlu de garanţie pentru achiziţionarea internaţionalului columbian. Marca a scris că pentru achiziţionarea lui Falcao, Manchester United va plăti 55 de milioane de euro, cu cinci milioane mai puţin decat clauza de reziliere pe care o are columbianul la Atletico Madrid. Radamel Falcao este unul dintre cei mai căutaţi jucători pe piaţa transferurilor, presa internaţională anunţand în ultima perioadă că de achiziţionarea sa sunt interesate Chelsea Londra, Real Madrid, Manchester City şi Paris Saint-Germain. Atletico Madrid l-a achiziţionat pe Radamel Falcao în 2011 de la FC Porto, contra sumei de 40 de milioane de euro.

Liu Xiang are an de pauză

Atletul chinez Liu Xiang, victima unei accidentări în calificările probei de 110 metri garduri de la Jocurile Olimpice de la Londra, va rata tot sezonul 2013, a declarat antrenorul său, Sun Haiping, pentru cotidianul China Daily. "Probabil că Liu Xiang se va reface complet spre finalul anului, dar nu va participa la nicio cursă în 2013", a spus Sun Haiping. Liu Xiang, campion olimpic la Atena în 2004, se tratează în Statele Unite ale Americii. Sportivul în varstă de 29 de ani este primul atlet chinez medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Schimbare de antrenor la AEK

Fostul internaţional grec Traianos Dellas a fost numit,ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei AEK Atena pană la finalul sezonului, după demiterea germanului Ewald Lienen, a anunţat gruparea elenă. "Ca jucător, Traianos Dellas a scris istorie pentru AEK Atena, iar acum va prelua funcţia de antrenor pană la finalul sezonului", se arată în comunicatul clubului din Atena.Traianos Dellas, în varstă de 37 de ani, a făcut parte din naţionala Greciei care a caştigat titlul european în 2004. El şi-a încheiat cariera de fotbalist în vara anului trecut la AEK Atena. Clubul grec, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, a acumulat 30 de puncte în 28 de etape şi ocupă locul 14, cu un punct avans faţă de primul loc retrogradabil, cu două etape înainte de finalul sezonului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.