Sport

Oltchim speră în minuni

Ziarul de Vrancea
9 apr 2013 512 vizualizări
Toate jucătoarele şi antrenorul Jacob Vestergaard cred că echipa campioană a Romaniei la handbal va face un meci mare la Veszprem şi va întoarce soarta calificării în finala Ligii Campionilor

Antrenorul principal al formaţiei Oltchim Ramnicu Valcea, Jakob Vestergaard, nu exclude varianta de a rămane la echipa valceană şi în sezonul viitor, dar recunoaşte că nu a discutat acest aspect cu conducerea clubului. "Mereu sunt întrebat dacă plec de la Oltchim şi chiar nu înţeleg de ce. De ce să plec, de ce să nu răman? Nu am discutat cu cei din conducere despre sezonul viitor, despre viitorul meu de la Valcea pentru simplul fapt că nu s-a terminat cel actual. Nu ar fi penibil să mă duc înainte de returul cu ETO Györ să întreb ce fac eu după această partidă dificilă? Oricum, nu cred că o formaţie cum este Oltchim va dispărea. Titlul naţional este caştigat, participarea în Liga Campionilor este asigurată. Indiferent care vor fi jucătoarele ce vor pleca, vor rămane destule handbaliste valoroase printre care şi Cristina Neagu. Dacă mă întrebaţi de problema bugetului, a banilor, nu am cum să vă răspund pentru că nu o cunosc. Sunt sigur că oamenii din conducere vor spune care este situaţia, după meciul de joi", a declarat Vestergaard. În ceea ce priveşte returul cu Györ, antrenorul danez ştie că echipa pe care o antrenează porneşte cu şansa a doua: "Györ ne-a învins la Bucureşti, la două goluri avans şi normal că este favorită în acest moment. Rămanem cu şansa noastră de calificare, dar trebuie să nu mai facem aşa de multe greşeli. şi eu ştiu, şi fetele ştiu că trebuie să facem o partidă formidabilă la Vezsprem. Am mai trecut prin ceva asemănător cu Viborg, atunci cand am întors o înfrangere, tot la două goluri avans. şi acolo erau handbaliste valoroase, şi la Valcea sunt, nu văd de ce nu se poate repeta istoria".
Şi handbalistele de la Oltchim sunt încrezătoare în şansa lor, aşa mică cum este. Vedeta muntenegreană Katarina Bulatovic spune că nu este interesată de titlul de golgeter al Ligii Campionilor, ci de calificarea în finală. Katarina se află pe locul secund în clasamentul golgheterilor şi mai are nevoie de nouă  reuşite pentru a o depăşi pe unguroaica Zsuzsanna Tömöri (FTC Budapesta), ieşită din competiţie. "Putem caştiga la Veszprem, dacă vom trata jocul cu atenţie şi calm. Va trebui să ne canalizăm emoţiile într-o manieră constructivă şi să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut. Totodată, în Ungaria ne va aştepta o atmosferă incendiară. Bineînţeles, şi noi, la Bucureşti, am avut parte de un public minunat. Jocul va fi unul foarte dificil, dar va trebui să fim atente doar la el, nu şi la tribune". Interul dreapta nu-şi poate explica jocul slab al echipei sale din tur, în care Györ s-a impus, cu 24-22, nici la trei zile de la disputarea acestuia. "La Bucureşti am făcut o grămadă de greşeli în primele 20 de minute. Nu pot să înţeleg de ce am jucat aşa slab, dar acest lucru trebuie să ni-l amintim pentru începutul de joc de la Veszprem. Tensiunea jocului a fost una normală, dar poate pentru alte colege, din dorinţa de a face un meci mare, tensiunea a fost şi mai mare, nu ştiu… Desigur, am avut un început slab, dar am arătat totuşi că şi putem reveni. Vom merge la victorie în Ungaria, nu ne vom duce să ne predăm, deoarece două goluri sunt o diferenţă mică în handbal", a precizat muntenegreanca.
Extrema Ramona Farcău anticipează un meci de zile mari al Oltchimului: "Joi mergem să caştigăm şi să ne calificăm. Noi nu mai avem nimic de pierdut, maghiarele sunt mari favorite şi se pot considera deja calificate. Trebuie să profităm de această capcană în care pot cădea. Nu ne interesează că se joacă joia, mergem la Vezsprem să învingem şi să ne calificăm. Multă lume mă întreabă dacă ne mai gandim la acel gol în minus din dubla manşă cu echipa din Ljubljana. Eu nu mă mai gandesc, a trecut, aşa a fost să fie", a declarat Farcău.
În manşa tur, la Bucureşti, campioana Ungariei s-a impus cu scorul de 24-22, partida retur urmand să decidă echipa calificată în finala Ligii Campionilor. Manşa a doua a meciului Györ ETO - Oltchim Ramnicu Valcea este programată joi, de la ora 20.00, la Veszprem.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.