Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Hizo a demisionat de la Vaslui

Ziarul de Vrancea
8 apr 2013 456 vizualizări
Antrenorul Viorel Hizo a demisionat, duminică, de la FC Vaslui, conform declaraţiei lui Adrian Porumboiu, de la postul Digisport, plecarea tehnicianului survenind după înfrangerea din meciul cu formaţia CS Turnu Severin, scor 0-2, în etapa a XXV-a a Ligii I..

"Am discutat azi cu el, a fost o discuţie în cele mai bune condiţii, asta este situaţia, e cu nervii la pămant, i-am acceptat demisia. îmi pare rău, pentru că omul şi-a făcut treaba şi e un profesionist, a muncit ca lumea. Nu ştiu cine va veni în locul lui", a declarat Porumboiu. Viorel Hizo a preluat FC Vaslui în septembrie 2012, cand a venit în locul lui Marius Şumudică.  Tehnicianul sibian a mai antrenat pe FC Vaslui de două ori, în perioada septembrie 2006 - octombrie 2008 şi în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2012.

S-a schimbat trofeul la Open-ul romanesc

Jucătorii Adrian Ungur (124 ATP), Marius Copil (127 ATP) şi fostul număr 7 mondial, Gaël Monfils (103 ATP) vor primi wild card-uri din partea organizatorilor turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se va desfăşura la Arenele BNR din Bucureşti în perioada 20-28 aprilie. în concursul de simplu, Romania va fi reprezentată astfel de trei jucători, în afară de Ungur şi Copil pe tabloul principal fiind acceptat direct şi cel mai bine clasat tenisman roman, Victor Hănescu. Primii patru favoriţi ai ediţiei 2013 a turneului de tenis de la Bucureşti sunt Gilles Simon (13 ATP), Andreas Seppi (20 ATP), Florian Mayer (27 ATP) şi Mihail Iujnîi (30 ATP). Noul trofeu al competiţiei, schimbat după ce Gilles Simon l-a caştigat de trei ori, a fost prezentat oficial ieri, într-o conferinţă de presă, de proprietarul turneului, Ion Ţiriac împreună cu Ilie Năstase şi Philippe Lhotte, preşedintele BRD.

Györ - Oltchim, cu casa închisă

Campioana Ungariei la handbal feminin, Györ ETO, a anunţat că s-au vandut ultimele bilete pentru partida retur din semifinalele Ligii Campionilor, de joi, cu Oltchim Ramnicu Valcea.  "Ultimele tichete disponibile s-au vandut ieridimineaţa", a anunţat, ieri, clubul din ţara vecină.  Meciul retur dintre Györ şi Oltchim se va juca la Veszprem Arena, joi, de la ora 20.00. Sala din Veszprem are o capacitate de aproximativ 5.100 de locuri. În manşa tur, la Bucureşti, campioana Ungariei s-a impus cu scorul de 24-22, partida de joi urmand să decidă echipa calificată în finala Ligii Campionilor.

Se solicită insolvenţa clubului Dinamo

Două societăţi comerciale, o agenţie de turism şi o clinică medicală, solicită Tribunalului Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă a clubului FC Dinamo pentru datorii neonorate, conform portalului instanţelor de judecată din Romania.Tribunalul Bucureşti a înregistrat, joi, solicitarea agenţiei de turism SC Speedex Tours & Sport Consulting SRL în ceea ce priveşte deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii SC Dinamo 1948 SA. O altă solicitare de intrare în isolvenţă a grupării "alb-roşii" a fost înregistrată de societatea Eurosanita S.p.a. la 1 martie 2013. La sfarşitul anului trecut, foştii jucători ai formaţiei dinamoviste, Liviu Ganea şi Dorel Stoica, solicitaseră intrarea în insolvenţă a societăţii, pentru datorii salariale, dar Tribunalul Bucureşti a luat act la 19 martie 2013 de renunţarea la judecată.

Terim şi-a ieşit din pepeni

Tehnicianul echipei Galatasaray, Fatih Terim, riscă să fie suspendat zece meciuri deoarece l-a insultat pe arbitrul Suleyman Abay în timpul partidei de sambătă cu Mersin Idmanyurdu, scor 3-1 în etapa a XXVIII-a a campionatului Turciei.Terim a fost trimis în tribună de către Abay, alături de alţi membri ai stafului tehnic, pentru că l-au criticat pe arbitru pe parcursul jocului. Furios, Fatih Terim a intrat pe teren, a luat mingea şi a aruncat-o violent pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de arbitru şi de un oficial al Federaţiei Turce de Fotbal. Conform unui raport oficial citat de jurnalele Hurriyet şi Vatan, tehnicianul i-a insultat pe cei doi. Federaţia turcă se va pronunţa zilele următoare în privinţa unei eventuale sancţiuni care, potrivit presei din Turcia, va fi severă. Habertürk notează că, deoarece Fatih Terim şi secunzii Ümit Davala şi Hasan Şaş vor fi probabil suspendaţi ca urmare a incidentelor de sambătă, la partida următoare, cu Karabukspor, este posibil să se afle pe banca tehnică antrenorul portarilor, Claudio Taffarel, şi o antrenoare din cadrul Academiei de Fotbal Galatasaray, Duygu Erdogan.

Prime grase la Paris

Fotbaliştii echipei Paris Saint-Germain vor primi cate 400.000 de euro în cazul în care vor caştiga titlul în Franţa, valoarea primelor fiind stabilită în urma unor discuţii între jucători şi conducerea clubului, informează cotidianul Le Parisien. "Cei care au plecat în iarnă nu vor fi uitaţi, ei urmand să încaseze prime în funcţie de meciurile disputate. Deşi aceste chestiuni sunt reglate în general la începutul sezonului, negocierile au fost mai îndelungate şi delicate la clubul din Paris. Zoumana Camara, Christophe Jallet şi Mathieu Bodmer, desemnaţi la începutul sezonului pentru a negocia, cereau 500.000 de euro, ei fiind refuzaţi de Leonardo. În cele din urmă, Zlatan Ibrahimovici şi Thiago Silva au obţinut un acord", menţionează France Footbal. Paris Saint-Germain este lider în clasamentul campionatului francez, cu 64 de puncte. Pe locul doi se află Olympique Marseille, cu 57 de puncte.

N-a avut ghinionul lui Lance

Un fost coleg al americanului Lance Armstrong la US Postal, norvegianul Steffen Kjaergaard, care a recunoscut şi el că s-a dopat, va scăpa de eventuale sancţiuni deoarece faptele s-au prescris, a anunţat, ieri, autoritatea antidoping din Norvegia. Kjergaard, care a concurat în Turul Franţei în 2000 şi în 2001 pentru echipa US Postal, a recunoscut în octombrie 2012 că s-a dopat cu EPO. Forul a precizat că faptele datează din intervalul 1998-primăvara anului 2003, ceea ce înseamnă că s-a depăşit perioada pentru prescriere, care este de opt ani în Norvegia. Fostul rutier american Lance Armstrong a fost exclus pe viaţă din toate competiţiile sportive, anulandu-i-se şi cele şapte victorii din Turul Franţei, după ce a mărturisit în luna ianuarie că s-a dopat de-a lungul carierei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.