Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Suntem praf şi pulbere

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 437 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa Belarusului, scor 25-31, în cea de-a patra partidă din grupa a 6-a a preliminariilor CE din 2014. Tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica au înregistrat anterior trei înfrangeri în preliminarii, 26-34 cu Slovenia, 30-37 cu Islanda şi 31-34 cu Belarus şi ocupă ultimul loc în grupa a VI-a, fără niciun punct.

 
Echipa Romaniei mai are programate partidele retur cu Slovenia (12-13 iunie) şi cu Islanda (16 iunie). Primele două clasate din fiecare dintre cele 7 grupe obţin calificarea la turneul final, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, din toate grupele. Naţionala Romaniei nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996, ediţie la care s-a clasat pe locul IX, cu actualul antrenor al reprezentativei, Eliodor Voica, în lotul de jucători.

Premii pentru devotament


Foştii jucători Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Florin Segărceanu şi Andrei Pavel au primit, sambătă, la Braşov, în cadrul unei ceremonii înaintea meciului de dublu al întalnirii de Cupa Davis Romania - Olanda, Premiul Devotamentului din partea ITF. Distincţiile le-au fost oferite celor patru de preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac, şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale de Tenis, Hans-Jürgen Ochs. Această iniţiativă a fost lansată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), pentru a recompensa dăruirea jucătorilor în competiţia pe echipe. Premiul Devotamentului este înmanat tuturor jucătorilor de tenis şi foştilor jucători de tenis din întreaga lume, care şi-au reprezentat ţara în Cupa Davis şi au strans minimum 20 de întalniri acasă şi în deplasare sau 50 de întalniri la orice nivel al competiţiei.

Bayern a caştigat titlul "en fanfare"

Formaţia Bayern München şi-a asigurat caştigarea titlului de campioană a Germaniei, al 23-lea din palmares, sambătă, după victoria din meciul din deplasare cu Eintracht Frankfurt, scor 1-0, în etapa a XXVIII-a din Bundesliga. Unicul gol al partidei a fost înscris de Bastian Schweinsteiger, în minutul 52.  Cu şase etape înainte de finalul campionatului, Bayern are 20 de puncte avans faţă de a doua clasată, Borussia Dortmund, şi nu mai poate fi ajunsă din urmă de campioana din 2011 şi 2012. Bayern a stabilit un record caştigand titlul după doar 28 de etape. Precedentul record, de 30 de etape, îi aparţinea tot clubului bavarez (1973, 2003).

Kewell va juca în Qatar

Fotbalistul australian Harry Kewell a semnat un contract valabil pană în luna mai cu gruparea Al Gharafa, din Qatar. Kewell era liber de contract din iunie 2012, cand a plecat de la formaţia Melbourne Victory. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la echipele Leeds United (1996-2003), Liverpool (2003-2008) şi Galatasaray (2008-2011). Al Gharafa ocupă în prezent locul VI în clasamentul campionatului din Qatar. La această echipă evoluează şi francezul Djibril Cissé, australianul Mark Bresciano şi brazilienii Nene şi Alex.
Cancellaria a caştigat Paris-Roubaix
Ciclistul elveţian Fabian Cancellara (RadioShack) a caştigat pentru a treia oară cursa Paris-Roubaix, "regina clasicelor" din ciclism, la capătul a 254 de kilometri, învingandu-l la sprint pe belgianul Sep Vanmarcke. "Spartacus" s-a mai impus la Roubaix în 2006 şi 2010. Sportivul de 32 de ani şi-a justificat statutul de favorit în această a 111-a ediţie, cea mai rapidă din epoca modernă, cu aproape 44 km/h. Cancellara a reuşit pentru a doua oară (după 2010) "dubla" Turul Flandrei - Paris-Roubaix. Locul trei la Roubaix a revenit campionului Olandei, Niki Terpstra.


Palacios poate rata finalul de sezon


Fotbalistul argentinian al echipei Internazionale Milano, Rodrigo Palacio, ar putea fi indisponibil pană la finalul sezonului, din cauza unei accidentări suferite la un antrenament, joi, a anunţat tehnicianul Andrea Stramaccioni. "Diagnosticul în privinţa lui Palacio prevede o absenţă îndelungată. Avand în vedere faptul că mai este puţin mai mai mult de o lună pană la finalul campionatului, este o lovitură dură pentru noi", a spus Stramaccioni, fără să precizeze durata indisponibilităţii argentinianului. Palacio a înscris 21 de goluri în acest sezon, dintre care 12 în campionat. El s-a accidentat, joi, la coapsa stangă.
Play-off în campionatul Poloniei
Titlul de campioană a Poloniei la fotbal va fi atribuit după disputarea unui play-off între primele opt echipe din sezonul regulat, începand din 2013/2014, a anunţat, vineri, societatea Ekstraklasa, care se ocupă ce organizarea competiţiei. Astfel, după un sezon regulat de 30 de etape (ca pană în prezent), primele opt echipe vor începe faza finală pentru atribuirea titlului şi a locurilor de cupe europene. în acelaşi timp, ultimele opt vor lupta pentru evitarea retrogradării Sezonul 2013-14 va debuta la 13 iulie şi se va terminat la 17 sau 31 mai 2014, în funcţie de rezultatele naţionalei Poloniei în preliminariile CM din Brazilia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.