Sport

Luaţi cat aveţi nevoie

Ziarul de Vrancea
7 apr 2013 413 vizualizări
Asta ne e valoarea:echipa Romaniei de Cupa Davis a suferit o înfrangere umilitoare în faţa Olandei, 0-5, deşi a avut la dispoziţie cei mai buni jucători

Practic, soarta întalnirii care se dorea o revanşă sportivă (incluzand şi fotbalul) s-a decis în prima zi, cand olandezii au caştigat primele simpluri. Dacă Adrian Ungur a mai dovedit odată că nu este un om de competiţie, deşi talentul nu-i lipseşte, în faţa lui Robin Haase, Victor Hănescu s-a luptat ca un leu în faţa celui de-al doilea jucător olandez, Igor Sijsling, a egalat după 0-2, însă varsta nu i-a mai permis să lupte cu aceeaşi energie şi în setul decisiv. Oricum, s-a dovedit clar că acest Sijsling este peste tot ceea ce are tenisul masculin romanesc la această dată.
Un fir de speranţă a mai rămas aprinsă pentru partida de dublu, dar şi aceasta s-a stins după ce s-a anunţat că Horia Tecău nu poate evolua din cauza problemelor musculare. Cu Hănescu epuizat şi Copil nerefăcut, şansele erau aproape nule, mai ales că şi căpitanul olandez, Jan Siemerink, l-a schimbat pe Thiemo de Bakker cu Robin Haase, acesta jucand alături de Jean-Julien Rojer. Meciul a durat două ore şi şase minute şi s-a încheiat cu victoria olandezilor în trei seturi, scor 6-4, 7-5, 6-4. Ei au obţinut break-ul în primul set chiar la 1-1, iar în cel de-al doilea au rupt echilibrul în momentul psihologic, la 5-5. Break-ul de start din setul I pe serviciul lui Hănescu, a fost contrat imediat în setul III, dar olandezii au rupt din nou la 4-4 şi au încheiat distracţia, batavii promovand la barajul pentru grupa mondială, în timp ce ai noştri o vor lua de la capăt prin februarie. Olandezii s-au arătat neiertători şi în ultimele două partide de simplu, fără miză. Thiemo de Bakker l-a învins în două tie-break-uri pe Marius Copil, iar Adrian Ungur i-a luat primul set cu 6-1 lui Igor Sijsling, dar a cedat în continuare cu 3-6, 4-6.

De ce n-a jucat Tecău?

După partida de dublu, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al tricolorilor, a explicat înlocuirea lui Tecău: "El s-a accidentat la Indian Wells, a făcut o ruptură la gambă. şi-a dorit foarte tare să joace la Cupa Davis, a venit la Braşov, s-a antrenat foarte bine cu echipa, însă la un antrenament ceva mai puternic a simţit o reţinere la picior. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă. Ultima tomografie a ieşit OK, însă ni s-a spus că există riscul unei rupturi musculare şi nu am vrut să riscăm. Nu am mai avut de ales, Hănescu-Copil era singura variantă posibilă pentru meciul de azi".   Hănescu a declarat că a jucat bine alături de Copil, dar olandezii au fost mai puternici. "Am intrat puţin obosit, după meciul de ieri nu m-am mai simţit atat de proaspăt, dar nu am avut ce face, a trebuit să joc. Pană la urmă s-a făcut o echipă de compromis. Am jucat bine cu Marius Copil, însă trebuie să recunoaştem că erau peste noi, au avut nişte retururi fantastice, putem spune că ne-au dominat. Mizez pe sezonul ăsta pe zgură, vreau să mă concentrez cat mai mult, normal, îmi doresc să ajung în top 30 dacă se poate, dar concurenţa este foarte mare şi vin foarte mulţi tineri, în top 100 sunt numai jucători de mare valoare", a precizat Hănescu.

Olandezii l-au sărbătorit pe Haase

Jan Siemerink: "Nu mă aşteptam să fie 3-0 după două zile, dar cred că am făcut trei meciuri foarte bune şi meritam să le caştigăm pe toate"
Robin Haase: "Am început bine şi agresiv, în setul II, au fost cateva momente mai dificile, dar am reuşit să ne redresăm şi să caştigăm. A fost bine pentru noi că am evitat tie-break-ul. Este un cadou pe care mi-l fac mie şi echipei, s-a întamplat de multe ori să joc în Cupa Davis de ziua mea (n.r - a împlinit 26 de ani)  şi evident mă bucur atunci cand caştig".
Jean-Julien Rojer. "A fost destul de greu pentru mine să intru cand deja ceilalţi jucaseră. Cu Robin au fost unele momente mai delicate în teren, dar am reuşit să le controlăm, iar pe final am caştigat". 

Concluziile căpitanului

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat, la finalul întalnirii, că este mulţumit de jucătorii săi şi este convins că Romania va reuşi să revină în elita mondială: "Pot spune că sunt mulţumit de jucători, chiar dacă nu a ieşit aşa cum am sperat. Băieţii au dat totul, am fost o echipă, a fost o săptămană frumoasă, dar din păcate am început meciurile cu stangul. Am sperat din prima zi măcar să avem şi un pic de noroc şi să nu mai fie zero pe tabelă. Trebuie însă să acceptăm înfrangerea, sunt sigur că vom reveni în grupele de mai sus. Da, este greu, dar cand a fost uşor? Nu trebuie să ne pierdem încrederea şi eu am jucat grupa mondială şi baraj, asta este, trebuie să trecem prin etapele acestea. Felicit Olanda, a jucat un tenis extraordinar, nu am crezut că pot juca atat de bine. Astăzi, în ultimul meci, trebuia să caştigăm. Este o presiune pe care ne-o punem singuri, trebuie să muncim mult, să fim profesionişti şi să nu ne gandim tot timpul că ce se întamplă dacă, dacă, dacă...", a spus Pavel, care consideră că este important ca echipa să rămană unită, subliniind că  a fost în contact cu jucătorii şi cand nu a fost căpitan şi i-a încurajat de fiecare dată cand au avut nevoie, lucru pe care îl va face şi pe viitor. Andrei Pavel regretă că George Cosac, noul preşedinte al federaţiei de tenis, nu a început cu un rezultat bun, dar speră ca acesta să aducă la forul pe care îl conduce "sponsorii necesari pentru ca tenisul să fie acolo unde trebuie".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.