Sport

Karateka, visuri de medalii la europenele din Ungaria

Dan Chiriac
4 apr 2013 718 vizualizări
şapte sportivi de la CSM Focşani 2007 merg în ţara vecină pentru campionatele europene u antrenorul Daniel Fusaru aşteaptă de la sportivii săi “să se bată ca nişte lei”

Sportivii de la secţia de arte marţiale a CSM Focşani 2007 vor participa, în perioada 5-7 aprilie la Campionatul European şi la Cupa Europei de Karate SKDUN, de la Eger, în Ungaria. La întrecerile care vor avea loc la Ferenc Kemeny Hall, vor participa şapte sportivi focşăneni, şase băieţi şi o fată. La Campionatul European vor concura Dragoş Pantazică, în probele de kata şi kumite individual, minicadeţi, Bogdan Alpreotesei, la kumite individual, cadeţi, Andreea Arginteanu, la kata şi kumite individual, cadeţi, George Dochioiu, la kata şi kumite individual, juniori. La Cupa Europei  vor concura Andrei Sfetcu, la kata şi kumite, minicadeţi, Dorian Hîrcan şi Laurenţiu Nemuţ, la kumite, cadeţi. Va concura, de asemenea, sensei Daniel Fusaru, care este legitimat la Dinamo Bucureşti, dar este şi antrenorul de la CSM Focşani 2007. Pentru întrecerile de la Eger era convocat în lotul României şi George Panciu, dar accidentarea de la Campionatul Naţional l-a făcut indisponibil. “Pentru el urmează o operaţie la genunchi sau un tratament la o clinică din Bacău. Sper  ca sportivul să scape de opreraţie şi să revină cat mai curand în concurs”, spune Daniel Fusaru
Rezultatele de la individual califică sportivii în proba pe echipe
În funcţie de rezultatele de la întrecerile individuale, de sâmbătă, sportivii de la kumite pot intra în formaţia României şi, în consecinţă, pot evolua şi în concursul pe echipe. Sensei Daniel Fusaru a declarat înainte de plecarea în Ungaria că are aşteptări mari de la sportivii săi: „Am aşteptări mari de la toţi sportivii noştri, dar în special de la Bogdan Alpreotesei, care este campion mondial la kumite, de la Andreea Arginteanu, medaliată la Campionatul mondial şi Dragoş Pantazică, aflat în ultimul an la minicadeţi. George Dochioiu a trecut de la cadeţi la juniori, la o categorie de vârstă superioară, deci, îi va fi foarte greu, dar nu imposibil să scoată un rezultat bun. Dacă dovedeşte caracter şi se bate ca un leu, cum i-am şi spus, poate urca spre vârful ierarhiei, cel puţin la kata. Ceilalţi sportivi au şi ei şansele lor, chiar dacă la Cupa Mondială sunt  mai mulţi concurenţi. Deviza mea ca sportiv, dar şi ca antrenor, şi pe care le-am transmis-o şi elevilor mei este: « Locul II este primul pierzător. Adevărata performanţă este obţinerea primului loc!»”, spune Daniel Fusaru. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.