Sport

Rugbiştii debutează în deplasare cu Olimpia Bucureşti

Dan Chiriac
3 apr 2013 430 vizualizări
LPS Focşani are nevoie de o victorie pe terenul celor de la Olimpia Bucureşti u echipa de seniori şi-a amanat primele două partide din acest campionat

Lotul echipei LPS Focşani, la categoria de varstă sub 19 ani, a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile înainte de startul returului de campionat. Rugbiştii pregătiţi de Viorel Ion şi Romică Păun se antrenează intens pentru returul care va începe la finalul acestei săptămani. Rugbiştii vor încerca imposibilul în acest retur, focşănenii avand nevoie de un parcurs perfect pentru  a prinde primele patru şi implict semifinalele campionatului naţional. Primul meci are loc sambătă, cand focşănenii se vor deplasa la Bucureşti, pentru partida cu Olimpia. Doar o victorie îi mai menţine pe rugbiştii focşăneni în cursa calificării. Sambătă, pe Stadionul Tineretului din Focşani va avea loc turneul al treilea al campionatului naţional la categoria sub 16 ani. LPS Focşani va întalni pe RCM Galaţi şi RC Stejarul Buzău, cu începere de la orele 11.00 şi 12.30. Federaţia Romană de Rugby a stabilit pentru sezonul compeţitonal 2013 patru turnee de rugby în 7 în Divizia Naţională de Juniori U19. Astfel, primul turneu va avea loc la Bucureşti pe 23 martie, pe Stadionul Naţional “Arcul de Triumf”. Etapa a doua va avea loc pe 30 martie la Baia Mare, a treia se va disputa pe 24 august, iar ultima pe 31 august. Pentru ultimele două turnee, locaţia nu a fost încă stabilită. Vor participa echipele CS Olimpia, CSS Barlad, Farul Constanţa, RC Timişoara, LPS Focşani, Steaua Bucureşti, Siromex Baia Mare, CSS Gura Humorului şi Metrorex Bucureşti.

Incertitudine la seniori, ganduri de podium la sub 18 ani

În schimb, soarta echipei de seniori CSM 2007 Focşani este incertă în acest moment. Echipa de rugby urma să debuteze săptămana viitoare în Divizia A. Adversarele focşănenilor erau în ordine Callatis Mangalia, Sportul Studenţesc, Griviţa Roşie Bucureşti şi Metrorex Bucureşti. După o discuţie cu reprezentanţii primăriei, managerul echipei focşănene, Viorel Ion a amanat primele două partide din campionat, în speranţa că se vor găsi cele necesare participării în divizia de seniori. Viorel Ion, este cel care a pus la cale acest proiect şi a reuşit să-l ducă pană aproape de sfarşit, astfel încat, iubitorii sportului cu mingea ovală consideră  că ar fi păcat ca CSM Focşani să nu joace în Divizia A de seniori. Marile speranţe ale secţiei de rugby de la LPS Focşani sunt legate în acest sezon de formaţia sub 18 ani. Alături de antrenorii Romică Păun şi Viorel Ion, sportivii s-au pregătit la malul mării sub îndrumarea fostului căpitran al echipei naţionale Hari Dumitraş. Cantonamentul a fost considerat ca fiind foarte important pentru pregătirea meciurilor de campionat. Obiectivul echipei în acest an este participarea la turneul final şi chiar o clasare pe podium. La nivel de juniori, rugbyul focşănean a adus în ultimii ani zeci de medalii, printre care şi un titlul naţional. Microbiştii aşteaptă însă şi evoluţia echipei de seniori, mai ales că o astfel de echipă nu a existat la Focşani de peste 20 de ani. (Dan CHIRIAC)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.