Sport

Iaca problemele lui Piţurcă

Ziarul de Vrancea
2 apr 2013 413 vizualizări
La o conferinţă de presă în care trebuia să dea explicaţii privitoare la ultimele evoluţii ale echipei naţionale, selecţionerul a vorbit aproape exclusiv despre răfuielile sale cu inamicii săi din fotbalul romanesc: Dumitru Dragomir şi Cornel Dinu Selecţionerul Victor Piţurcă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională păstrează în continuare şanse de calificare la turneul final al Cupei Mondiale: "Am preluat echipa de pe locul 56 în lume, acum avem reale şanse pentru baraj. E foarte dificil cu Ungaria şi cu Turcia să obţii şase puncte acasă. însă fiţi siguri că vom face tot ce e posibil să ocupăm locul doi la sfarşitul preliminariilor pentru a ajunge la baraj".

În aceeaşi conferinţă de presă, Piţurcă a alimentat conflictul cu Mitică Dragomir, preşedintele LPF, precizand că acesta are un "plan bine pus la punct" prin care urmăreşte să facă rău echipei naţionale a Romaniei. "Se vorbea despre demisia mea după meciul cu Australia. în condiţiile astea e foarte greu de lucrat. Dacă după o astfel de performanţă, jucand cu o echipă nouă, să joci 20 de partide şi să pierzi doar patru, eşti înjurat, pus la zid, e foarte greu să realizezi ceva. Încerc să fiu cat mai diplomat să nu încep să înjur şi eu, sunt şi eu destul de rău la manie. Scopul meu este de a crea o echipă bună. în scurt timp am reuşit acest lucru şi sper să reuşim să ne calificăm la turneul din Brazilia. Deşi ştiu că va fi foarte greu, pentru că nu avem materie umană. E un campionat foarte slab şi nu sunt doar eu care spune asta. Şi nu spun asta pentru a-i răspunde lui Dragomir. Avem echipe care au dispărut, care suferă din punct de vedere financiar. Şi atunci, de unde se cere atat de mult echipei naţionale?. Eu nu sunt în război cu Dragomir, nu am de ce. El face rău echipei naţionale fiindcă vrea acest lucru. Are un plan bine pus la punct. El a făcut lobby unui jucător pentru a fi convocat la echipa naţională. Dacă a văzut că nu se poate a început să mă atace pe mine", a declarat Piţurcă, care consideră că Dragomir este un om foarte periculos.
Dragomir n-a fost singura ţintă a lui Victor Piţurcă, ci şi Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo. Dinu l-a criticat dur pe Victor Piţurcă după înfrangarea echipei naţionale, suferită în Olanda, cu scorul de 0-4."Să ştiţi că Dinu, pentru mine, a fost un mare jucător şi l-am respectat în sensul ăsta, dar ca om, e o jigodie pe care cu greu o mai întalneşti pe această planetă", a completat Piţurcă.
Dumitru Dragomir a răspuns dur la afirmaţiile lui Piţurcă:  "Eu nu l-am criticat pe Piţurcă cu dorinţa de a fi dat afară, eu l-am criticat pentru că el se crede Iisus Hristos pe Pămant. El se crede purtătorul adevărului absolut, el nu bagă pe nimeni în seamă din federaţie. El nu ţine cont de preşedintele federaţiei, de vicepreşedinţii federaţiei, de Comitetul Federal, de cei mai mari antrenori pe care i-a avut această ţară. Dar rezultatele din ultima perioadă au arătat că în afară de Estonia şi Malta nu putem bate pe nimeni", a spus el. Nici Cornel Dinu nu a rămas dator, la modul ironic:  "Nu am niciun fel de duşmănie cu Piţurcă. Din contră, îi apreciez stăpanirea de sine, şi ca jucător a fost unul bun. L-am văzut chiar cum joacă poker şi m-a impresionat. El a vorbit cum a vorbit despre mine... Probabil că a folosit cele cateva cuvinte pe care le are în lexic, maxim 200", a spus Dinu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.