Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A murit campionul Nicolae Martinescu

Ziarul de Vrancea
1 apr 2013 564 vizualizări
Multiplul campion olimpic şi mondial la lupte greco romane, Nicolae Martinescu (73 de ani), cel care a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice, ediţia 1972 de la München, a încetat din viaţă ieri

Nicolae Martinescu are în palmares două medalii olimpice, aur la JO de la München (1972) la categoria grea şi argint la JO de la Ciudad de Mexico (1968) la semi-grea. De asemenea, luptătorul, care în cariera sa a fost legitimat la cluburile Dunărea Galaţi şi Dinamo Bucureşti, a caştigat şi două medalii de argint la Campionatele Mondiale în 1963 la Helsinborg (categoria semi-grea) şi în 1971 la Sofia (categoria grea).
Nistor, monitorizat de Toulouse
Mijlocaşul echipei Pandurii Targu Jiu, Dan Nistor, se află în atenţia formaţiei franceze Toulouse, ocupanta locului 11 în Ligue 1, a anunţat  site-ul franceinfo.fr. Conform sursei citate, un oficial al grupării franceze l-a urmărit pe Nistor la meciul pe care Pandurii Targu Jiu l-a pierdut, sambătă, scor 0-2, cu Rapid Bucureşti, în etapa a XXIV-a a Ligii I. Dan Nistor, în varstă de 24 de ani, mai are contract cu clubul gorjean pană în iunie 2014. El a fost achiziţionat în 2010 de la formaţia Dacia Mioveni.

Ioana Văidăhăzan a caştigat Liga Campionilor

Echipa germană de popice SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania), cu romanca Ioana Văidăhăzan printre titulare, a caştigat Liga Campionilor, competiţie care s-a disputat în Podbrezova (Slovacia). În  finală, SKC Victoria 1947 Bamberg a învins formaţia KK Lanteks Celje (Slovenia), cu scorul de 5-3. Fetele de la Electro Romgaz Targu Mureş, antrenate de Sandor Seres, au caştigat medaliile de bronz ale competiţiei, după ce au trecut, în finala mică, cu scorul de 5-3, de echipa Pionir Subotica (Serbia).

Ajutor de la Stanciu

Fostul manager al echipei FC Vaslui, Daniel Stanciu, a declarat, ieri, la Sport.ro, că finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, i-a solicitat să caute un atacant pentru gruparea bucureşteană. "Domnul Becali mi-a cerut să-l ajut să caute un atacant, dar de aici pană la a spune că m-am apucat să lucrez pentru Steaua este o cale destul de lungă. Steaua are deocamdată un manager care, în principiu, cu asta se ocupă, are un antrenor care trebuie să-şi spună părerea. E greu ca Gigi Becali sau altcineva din conducerea Stelei să asculte doar de sfatul meu. Nu e o regulă, dar oricine poate să propună jucători la Steaua. Vedem ce ne rezervă viitorul", a spus Stanciu, care deţine şi o licenţă de impresar. Gigi Becali a declarat, ieri, la GSP TV, că Daniel Stanciu ar putea ocupa o funcţie la FC Steaua, însă nu în acest moment, pentru că este certat cu managerul general al echipei, Mihai Stoica.

Chelsea trage la Cupa Angliei

Echipa Chelsea s-a calificat în semifinalele Cupei Angliei, după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Manchester United, în rejucarea meciului din sferturile de finală ale competiţiei. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Demba Ba, în minutul 49. În semifinalele Cupei Angliei, Chelsea Londra va întalni, la 14 aprilie, acasă, formaţia Manchester City. În cealaltă semifinală, echipa Millwall (liga a doua) va juca, la 13 aprilie, pe teren propriu, cu formaţia Wigan Athletic.

Di Canio, antrenor la Sunderland

Tehnicianul italian Paolo Di Canio a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Sunderland, după demiterea lui Martin O'Neill, a anunţat clubul englez. Di Canio, în varstă de 44 de ani, a semnat un contract pe doi ani şi jumătate şi va conduce luni primul antrenament. Fost jucător la Juventus Torino, AC Milan, Lazio Roma, West Ham United şi Celtic Glasgow, Paolo Di Canio a antrenat formaţia Swindon Town, din liga a treia engleză, în perioada 2011-2013. Conducerea clubului Sunderland a renunţat la serviciile tehnicianului Martin O'Neill, după înfrangerea înregistrată în meciul cu Manchester United, scor 0-1, în etapa a XXXI-a a campionatului Angliei. Oficialii grupării engleze au luat această decizie ca urmare a unei serii de opt meciuri fără victorie. O'Neill se afla la conducerea tehnică a echipei Sunderland din decembrie 2011, cand i-a succedat lui Steve Bruce.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.