Sport

Amintiri din tenisul vrancean: Cum se pregătea Mădălina Lupu iarna?

Dan Chiriac
26 mar 2013 1251 vizualizări
Cea mai bună tenismenă din Focşani făcea antrenamente pe întuneric sau în timp ce femeia de serviciu spăla sala

Aflat în conflict cu cei din conducerea clubului CSM 2007 Focşani, secretarul secţiei de tenis, Dan Lupu, face orice pentru ca obiectivul său de a construi un teren de tenis acoperit să fie realizat. După ce a intrat în contact direct cu primarul Decebal Bacinschi şi o parte din consilierii locali, Lupu continuă să ceară celor de la CSM 2007 construirea în parcul “Nicolae Bălcescu” a unui teren de tenis acoperit. Chiar dacă pană la realizarea visului mai este mult de aşteptat, Dan Lupu continuă să tragă semnale. Astfel, acesta a povestit modul în care a pregătit-o pe fiica sa, Mădălina, care în prezent locuieşte la Londra. Greutăţile din anii 2000 nu par a avea prea mult ecou în zilele noastre. “La sfarşitul acestei ierni, care parcă nu se mai termină, deşi suntem aproape în aprilie, tatăl unui copil îmi spune într-un anume context  «Cu Mădălina a fost altceva!» Şi are dreptate! Iată cum au fost multe dintre antrenamentele Mădălinei desfăşurate în sezonul rece. În iernile din perioada 1998-2000 mergeam în sala de sport de la Liceul Agricol. Acolo jumătate din timpul pentru antrenament îl pierdeam făcand puzzle cu parchetul pentru refacerea cat de cat a suprafeţei de joc. Mai tarziu, prin 2004, ne duceam seara în sala de atletism de langă Cuza. A fost o perioadă cand alergam pe întuneric, crezand că este pană de curent. În realitate, erau buşoanele de la tablou deşurubate! Între 2008-2010 la Liceul Sportiv puteam face antrenamente după ora 12.00, atunci cand se spăla sala. Femeia de serviciu spăla pe lung jumătate de sală şi noi jucam pe cealaltă jumătate, apoi inversam. Ne-am antrenat şi pe zăpadă dar făceam numai voleurile şi serviciul. Cam aşa m-am descurcat iarna cu Mădălina”, povesteşte Dan Lupu, care a fost antrenorul sportivei. Acesta speră în continuare că în parcul Bălcescu va fi construit un teren de tenis acoperit. În prezent Mădălina Lupu se pregăteşte la un club din Capitala Angliei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un om de sport din focsani din focsani, acum 4019 zile, 7 ore, 3 minute, 21 secunde
acest om are probleme, in sala de atletism de langa lic. CUZA nu i-mi amintesc sa fi intrat in 2004 acest LUPU, si ca i s-au desfasurat busoanele este o minciuna ordinara,deci nu avea lumina, dar de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.