Sport

Fără prea multe discuţii - Mircea Lucescu a acceptat imediat să-şi prelungească contractul cu Şahtar

Ziarul de Vrancea
26 mar 2013 441 vizualizări
Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, ieri, într-o emisiune televizată, că stabilitatea clubului şi relaţia de prietenie pe care o are cu patronul Rinat Ahmetov l-au determinat să semneze un nou contract cu gruparea ucraineană Şahtar Doneţk. "Nu au fost speculaţii, au fost chiar insistenţe.

Cred că nu era momentul. Eu aşteptam momentul ca preşedintele să aibă o discuţie cu mine. În momentul în care mi-a spus că vrea ca eu să continui aici am acceptat fără nicio negociere. E o prelungire normală a contractului. E o stabilitate aici, o echipă bine alcătuită, cu perspective. şi cu o relaţie cu preşedintele despre care pot spune după ataţia ani că este de prietenie. Toate acestea m-au determinat să continui. Eu în general mă leg de oameni şi de situaţii, din punctul ăsta de vedere sunt mai conservator. Nu m-am gandit niciodată că voi sta atat de mult. E normal să am un sentiment de mandrie cand văd ce era în 2004 şi ce e acum", a declarat Lucescu la Dolce Sport.  Tehnicianul roman consideră că echipa sa are resurse să obţină rezultate mai bune în grupele Ligii Campionilor: "Eu cred că echipa mai poate să crească. Nu mă încantă ideea de a merge la o echipă şi să fiu un pion pentru cei care au cu adevărat putere. Prefer să construiesc. Nu poţi lăsa nimic în urma ta dacă stai un an de zile şi cumperi zece jucători. Atunci construieşti ceva ai o altfel de satisfacţie. Jucătorii tineri vor fi întotdeauna pasiunea mea, pentru că ai o satisfacţie deosebită cand reuşeşti să le transmiţi lor acea dorinţă de a se entuziasma, de a-şi dori performanţă. Să-i vezi cum cresc de la an la an. Jucătorii au nevoie de un educator pentru asta. Sunt convins că echipa are forţă să consolideze perfomanţele la nivelul grupelor Ligii Campionilor". Antrenorul Mircea Lucescu şi-a prelungit, luni, pentru doi ani contractul pe care îl avea cu gruparea ucraineană Şahtar Doneţk şi care expira în această vară. Mircea Lucescu se află la conducerea tehnică a echipei din 2004, perioadă în care a caştigat şase titluri, patru Cupe ale Ucrainei şi patru supecupe ale Ucrainei. Pe plan european, Şahtar, sub comanda lui Mircea Lucescu, a caştigat Cupa UEFA, în sezonul 2008/2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.