Sport

Fotbalul vrancean, alături de eleva ameninţaţă cu moartea de maghiari

Dan Chiriac
24 mar 2013 645 vizualizări
Naţional Goleşti a purtat tricolorul pro Sabina Elena la partida din Cupa Romaniei, în semn de solidaritate faţă de cea care a avut curajul să poate o bentiţă tricoloră la o şcoală din Covasna

Naţional Goleşti, caştigătorea ultimelor două ediţii din Superliga Vrancei şi a fazelor judeţene din Cupa Romaniei, a trecut pe plan secund meciul de  sambătă cu Voinţa Cîrligele. Conducătorii echipei, Alexandru Zar şi Vasile Bostănaru, au dorit ca meciul să fie unul de solidaritate faţă de Sabina Elena, eleva de la un liceu din Covasna ameninţaţă cu moartea după ce a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, de ziua maghiarilor de pretutindeni. Toţi jucătorii din Goleşti, dar şi cei peste 150 de spectatori prezenţi la meci au primit tricolorul pro Sabina Elena, pe care l-au purtat pe toată durata partidei. “Prin acest gest am dorit să ne alăturăm celor care o susţin pe Sabina Elena. Jucătorii au avut o bentiţă tricoloră la braţ pe toată durata partidei, iar spectaotrii au venit cu steaguri tricolore”, ne-a spus Vasile Bostănaru. Cum vremea de afară a fost potrivnică fotbalului, mulţi spectatori au ales să vadă meciul din maşină. Acest fapt nu i-a impiedicat pe microbişti să lege bentiţele tricolore de oglinzile sau antenele autoturismelor. Sabina Elena a purtat pe 15 martie, de ziua internaţională a maghiarilor, o bentiţă tricoloră la o şcoală din Covasna, colegii săi considerandu-se provocaţi. Eleva a avut probleme, fiind sancţionată de conducerea şcolii. Diriginta i-a tăiat cu foarfeca bentiţa, potrivit unor relatări de presă. Etnicii maghiari au ameninţat cu moartea familia fetei care este minoritară în Covasna. În aceste condiţii, partida de la Goleşti a trecut pe plan secund. Gazdele nu au avut nici o emoţie în faţa celor care anul trecut le-au fost adversari în finala fazei judeţene a Cupei Romaniei. Naţional Goleşti, cu două transferuri de ultimă oră de la CSM Focşani, Dumitriu şi Stanciu şi cu un nou antrenor, Adrian Toma, s-au impus cu 6-0. Două partide din cadrul turului patru a cupei au fost amanate din cauza vantului foarte puternic. Astfel, jocurile dintre FCM Adjud - Foresta Gugeşti şi Podgoria Coteşti – Doctor GSM Suraia se vor juca pe 3 aprilie, de la orele 16.30. Cel mai echilibrat joc de sambătă a fost cel de la Slobozia Ciorăşti. Euromania Dumbrăveni, singura echipă de liga a cincea rămasă în competiţie, s-a impus cu 4-2, după prelungiri. Golurile decisive au fost marcate în minutele 117 şi 120. Dinamo Tătăranu a produs surpriza rundei, eliminand-o pe Selena Jariştea, una dintre candidatele la caştigarea Superligii. Energia Vulturu, Unirea Ţifeşti şi Victoria Gugeşti au caştigat partidele jucate în deplasare. (Dan CHIRIAC)
Rezultatele partidelor:
FC Mărăşeşti – Unirea Ţifeşti 1-4
Voinţa Slobozia Ciorăşti – Euromania Dumbrăveni 2-4,
Dinamo Tătăranu – Selena Jariştea 3-2,
AS Cîmpineanca – Energia Vulturu 2-3
FCM Adjud – Foresta Gugeşti – 3 aprilie
Naţional Goleşti – Voinţa Cîrligele 6-0
Podgoria Coteşti – Doctor GSM Suraia – amanat 3 aprilie,
Voinţa Odobeşti – Victoria Gugeşti 0-2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.