Sport

Mitică îşi face televiziuni

Ziarul de Vrancea
22 mar 2013 554 vizualizări
Dumitru Dragomir a înregistrat mărcile LPF TV şi Liga I TV şi doreşte ca minimum unul dintre aceste canale să emită de la începutul anului viitor *în opinia sa, canalele Ligii vor monopoliza transmisiile din fotbalul intern

Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea mărcilor LPF TV şi LIGA 1 TV, făcand astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni. Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a confirmat intenţia de lansare a televiziunilor LPF şi LIGA 1 TV. "Eu fac propunerile, dar hotărăşte Adunarea Generală, care cred că va fi în iunie-iulie", a spus Dragomir. El a mai spus că Adunarea Generală va decide dacă va exista o singură televiziune, pentru care se va alege una din cele două denumiri LPF TV şi Liga 1 TV, sau dacă vor exista două televiziuni cu aceste denumiri. Totodată, Dumitru Dragomir a precizat că la proiectul lansării propriilor televiziuni lucrează de la începutul acestui an două echipe, una din ţară şi una din străinătate, urmand să fie depuse solicitări în acest sens la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţia care emite licenţele audiovizuale pentru ca un post TV să poată emite. "Urmează să depunem şi la CNA. Facem actele deocamdată. Suntem în faza incipientă a discuţiei, căutăm soluţii şi umblăm prin lume să vedem cum are Franţa, cum are Italia, cum are Germania, cum are Austria, cum au ţările din jurul nostru", a explicat Dragomir. Întrebat dacă Liga Profesionistă de Fotbal are ca partener un operator de cablu pentru lansarea televiziunilor, Dumitru Dragomir a spus că Liga va discuta cu cabliştii. "Să vedem dacă sunt interesaţi proprietarii de cablu. Dacă sunt interesaţi, atunci intrăm într-un parteneriat cu ei", a mai spus preşedintele LPF. Pe de altă parte, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile Ligii Profesioniste de Fotbal nu vor transmite numai meciuri de fotbal. "Eu eu am planul meu să rezolv cu Federaţia să luăm şi Cupa Romaniei, să luăm şi Divizia B, să luăm tot, să facem un contract şi cu Federaţia Romană de Handbal. Suntem în discuţii avansate pentru sporturile de echipă. Vom avea şi fotbal şi filme artistice şi show-uri pe teme sportive. Plus lupte K1, toate felurile de lupte", a spus Dumitru Dragomir. El a precizat că, dacă Adunarea Generală a LPF îi va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la începutul anului 2014.
De asemenea, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile pot să fie lansate înaintea organizării unei noi licitaţii pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Dragomir a precizat că Adunarea Generală va decide cand va fi organizată licitaţia pentru meciurile din Liga I începand cu sezonul competiţional 2014/2015. Dumitru Dragomir a anunţat încă din anul 2011 intenţia Ligii Profesioniste de Fotbal de a lansa propriile televiziuni, în contextul în care drepturile de difuzare TV pentru mai multe pachete cu meciuri din Liga I nu au fost vandute iniţial la licitaţia organizată la momentul respectiv de LPF. Astfel, pe 3 mai 2011, Dumitru Dragomir a declarat, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal ar putea caştiga cu o televiziune proprie, difuzată în format "pay per view", circa 170 de milioane de euro din 170 de meciuri transmise.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.