Sport

Talvăr susţine că romanii nu fac îndeajuns de multă mişcare

Iulia Crețu
21 mar 2013 943 vizualizări
Deputatul PSD din Colegiul Focşani - Sud, Angel Talvăr, se declară un fan al sportului. Printr-o declaraţie de presă, acesta susţine că romanii sunt extrem de leneşi şi nu fac aproape niciodată mişcare.

Talvăr spune că unul din doi romani nu face niciodată sport, spre deosebire de cetăţenii europeni, mult mai pasionaţi de mişcare. “Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni, şi doar 8% dintre aceştia practică exerciţii fizice în mod regulat, după cum arată Eurobarometrul «Sport şi activitate fizică», publicat de Comisia Europeană. Românii sunt cu mult sub media europeană la capitolul mişcare, indiferent că este vorba de frecvenţa cu care fac exerciţii ori de scopul pentru care aleg să facă sport. România nu se compară nici de departe cu Irlanda şi ţările nordice, care alocă mişcării un loc important, cel mai serios din toată Europa”, spune deputatul Angel Talvăr. Totuşi, romanii nu ar fi cei mai leneşi europeni. Dacă irlandezii susţin că fac sport de cel puţin cinci ori pe săptămană, la polul extrem sunt bulgarii, grecii şi italienii. Doar 3% dintre ei fac mişcare în mod regulat. „Referindu-ne la scopul activităţii sportive, cei mai mulţi români, anume 43%, fac sport pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, faţă de 61%, media Uniunii Europene. Medicii menţionează că activitatea fizică regulată reduce riscul de hipertensiune, infarct, cancer de colon şi sân, dar şi de depresie, îmbunătăţeşte sănătatea oaselor, fiind totodată mecanismul de control al greutăţii. Din păcate, deşi lista de beneficii este cât se poate de lungă, românii nu fac sport mai deloc”, concluzionează deputatul social democrat. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
django dezlantuit, acum 4045 zile, 18 ore, 1 minut, 4 secunde
poate ca nu ne intereseaza familia si nici neamurile domnule deputat ...si nici ca mergi sa te dai cu sania in austria in timp ce in romania unii nu au ce manca ...asa ca ai decenta de a tace ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.