Sport

Victorie de luptă pentru Simona

Ziarul de Vrancea
21 mar 2013 579 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 57 WTA, s-a calificat, în turul doi al turneului de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 4.195.765 de dolari. Simona a obţinut o victorie preţioasă şi o luptă de peste două ore, pe germana Sabine Lisicki (37 WTA), scor 6-2, 3-6, 7-5.

În turul doi, Halep o va întalni pe Tamira Paszek (Austria), cap de serie numărul 26 şi locul 31 WTA, care a fost direct acceptată în această fază a competiţiei. În schimb, Alexandra Dulgheru (336 WTA), a pierdut după trei ore, partida cu Anabel Medina (63 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-7. În turul II al turneului feminin mai sunt calificate Irina Begu şi Sorana Carstea.
Rămane cum au stabilit ungurii
Clubul Oltchim a anunţat, ieri, că partida tur cu Györ ETO, din semifinalele Ligii Campionilor, se va juca la Bucureşti, la 6 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, din raţiuni economice, arena din Capitală avand o capacitate mult mai mare, 5.211 locuri, decat cea din Ramnicu Valcea (3.100). Oltchim nu a avut sorţi de izbandă cu cele două memorii depuse, marţi şi miercuri, la EHF, prin care solicita schimbarea datei returului cu Györ, din 11 aprilie, în 13 sau 14, cum era stabilită oficial. Astfel, manşa a doua va avea loc la Veszprem, în 11 aprilie, de la ora 20.00.
A murit Pietro Mennea
Fostul atlet Pietro Paolo Mennea, campion olimpic la Moscova, în 1980, în proba de 200 de metri şi deţinător timp de 17 ani al recordului mondial pe această distanţă, a decedat, ieri dimineaţă, la Roma, la varsta de 60 de ani. Potrivit ediţiei online a cotidianului L'Equipe, Mennea suferea de cancer. La Jocurile Mondiale Universitare din 1979, desfăşurate la altitudine, în Ciudad de Mexico, Mennea a alergat distanţa de 200 de metri în 19 secunde şi 72 de sutimi, performanţă neegalată timp de 17 ani şi care astăzi reprezintă recordul european. Recordul mondial stabilit de atletul italian a fost doborat de Michael Johnson în 1996
Barceloneta e prea tare
Campioana Romaniei la polo CSM Oradea a ratat, miercuri, pe teren propriu, calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă şi în manşa retur a optimilor competiţiei, de formaţia iberică CN Atletic Barceloneta.  Spaniolii s-au impus la Oradea cu 12-8 (3-2, 3-3, 4-2, 2-1), după ce în tur au caştigat pe teren propriu, cu 15-5.  Obiectivul campioanei Romaniei a fost să treacă de faza grupelor şi l-a îndeplinit. Cu dublă victorie în optimile de finală, CN Barceloneta s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, fază ale cărei partide vor fi stabilite la tragerea la sorţi din 25 martie.
S-a încheiat greva la Mediaş
 Antrenorul echipei masculine de baschet Gaz Metan Mediaş, Marcel Ţenter, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că greva jucătorilor s-a încheiat, după ce conducerea a promis că va achita restanţele financiare pe ultimele două luni, cel mai tarziu în cursul săptămanii viitoare. "Am efectuat antrenamentul din această dimineaţă, a fost o întalnire cu conducerea, iar cu toţii am fost asiguraţi că săptămana viitoare se vor achita restanţele financiare pe ultimele două luni. Vom juca cu campioana CSU Ploieşti, în meciul de la finalul acestei săptămani şi sper să reuşim o victorie, chiar dacă va fi foarte greu, avand în vedere întreruperea antrenamentelor în aceste zile", a declarat antrenorul formaţiei ardelene, Marcel Ţenter, pentru MEDIAFAX.
 
Găzarii, buni de plată
Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a obligat clubul Petrolul Ploieşti să îi plătească atacantului Daniel Opriţa restanţe salariale în valoare de 10.000 de euro. De asemenea, membrii comisiei au hotărat în cadrul aceleiaşi şedinţe încetarea raporturilor contractuale dintre jucător şi club începand cu 20 martie. În varstă de 31 de ani, Daniel Opriţa a semnat la 28 ianuarie un contract valabil pană în vară cu formaţia rusă Mordavia Saransk, antrenată de Dorinel Munteanu. Atacantul a debutat la noua sa echipă, la 10 martie, în meciul cu formaţia Anji Mahacikala, din etapa a XX-a a campionatului rus, caştigat cu scorul de 2-0


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.