Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: S-a umplut de arginţi

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 424 vizualizări
Sportiva Estera Dobre a caştigat, miercuri, medalia de argint, la categoria 51 de kilograme, la Campionatele Europene de lupte libere la Tbilisi

Estera Dobre a trecut de finlandeza Tiina Ylinen în primul tur al categoriei 51 de kilograme, apoi a învins-o şi pe letona Karalina Tjapko, iar în semifinale a dispus de sportiva din Ucraina, Iulia Blahinya, calificandu-se în ultimul act. În finală, Dobre a întalnit-o pe poloneza Roxana Zasina, care s-a impus cu 3-1. Estera Dobre (26 de ani) a mai cucerit pană în prezent doar medalii de argint (5) la ediţiile CE din 2007, 2009-2012. Medaliile de bronz în 2013  au revenit sportivelor Iulia Blahinia (Ucraina) şi Ekatarina Krasnova (Rusia). Marţi, în prima zi a CE de lupte de la Tbilisi, Adrian Moise s-a clasat pe locul 5 la categoria 66 de kilograme lupte libere. Delegaţia tricoloră mai are reprezentanţi şi la lupte greco-romane.
FRF continuă războiul cu Mititelu
FRF a tirmis, ieri, o scrisoare deschisă Ministerului Public - Parchetul de pe langă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în atenţia lui Daniel Morar, prim adjunctul Procurorului General al Romaniei. În această scrisoare, Federaţia Romană de Fotbal acuză presiunile exercitate asupra unor magistraţi de reprezentanţii S.C. Fotbal Club U Craiova S.A., societate aflată în insolvenţă care a deschis în ultima perioadă o serie de litigii pe rolul instanţelor judecătoreşti avand drept obiect măsura de excludere din cadrul FRF.Conducerea federaţiei susţine că gruparea Univeristatea Craiova "şi-a format o adevărată practică din formularea de plangeri penale împotriva judecătorilor ce se află în completele de soluţionare a cauzelor împotriva FRF, o încercare evident abuzivă de a intimida realizarea actului de justiţie".  FRF solicită Ministerului Public să îi aducă la cunoştinţă dacă plangerile penale ale lui Adrian Mititelu au fost soluţionate în sensul dispunerii unor soluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de magistraţi.

O victorie romanească la Miami
Romania a debutat cu dreptul la turneul feminin de tenis de la Miami, dotat cu premii în valoare totală de 4.195.765 de dolari. În primul tur, Irina Begu, locul 53 WTA a învins-o cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4, după două ore şi 26 de minute, pe Marina Erakovic (Noua Zeelandă), poziţia 62 în ierarhia mondială. În turul secund, Irina va avea o adversară mai puternică, americana Varvara Lepchenko (29 WTA), care a fost direct acceptată în această fază a competiţiei. Celelalte jucătoare romane prezente pe tabloul principal la Miami au următoarele adversare: Monica Niculescu - Jamie Hampton (SUA), Simona Halep - Sabine Lisicki (Germania), Alexandra Dulgheru - Anabel Medina (Spania). Sorana Cîrstea este calificată direct în turul II şi se va confrunta cu Pauline Parmentier (Franţa) sau Silvia Soler (Spania). În turneul masculin, Victor Hănescu joacă împotriva rusului Andrei Kuzneţov şi, în caz de victorie, s-ar întalni cu învingătorul partidei dintre Juan Monaco (Argentina) şi Kei Nishikori (Japonia). Marius Copil se confruntă cu francezul Guillaume Rufin şi, eventual, în turul doi, cu canadianul Milos Raonic.
Îl vor pe Bokila de tot
Oficialii clubului Petrolul Ploieşti au înştiinţat gruparea belgiană Zulte Waregem, că vor activa clauza de cumpărare definitivă a atacantului congolez Jeremy Bokila. "Am trimis o hartie către Zulte Waregem prin care îi anunţăm că ne-am decis să-l cumpărăm definitiv pe Bokila, termenul pană la care trebuia să activăm opţiunea fiind 31 martie. Acum, va trebui ca, pană în iunie, să plătim cei 200.000 de euro, urmand ca, din vară, să intre în vigoare contractul pe care îl avem deja semnat cu jucătorul", a spus directorul executiv al ploieşenilor, Alexandru Crîngu. Congolezul Jeremy Bokila, în varstă de 24 ani, a fost adus de Petrolul Ploieşti la începutul acestui sezon de la gruparea belgiană Zulte Waregem.
Gimnaşti romani la Cottbus
La cea de a 37-a ediţie a "Turneului Maeştrilor" la gimnastică, care se va disputa la sfarşitul acestei săptămani la Cottbus (Germania), cu participarea a 158 de sportivi şi 98 de sportive, vor participa şi patru gimnaşti romani, Andrei Ursache, Cristian Bataga, Ovidiu Buidoso şi Vlad Cotuna. Ovidiu Buidoso şi Andrei Ursache vor concura la cal, Cristian Bataga, la sol, inele, sărituri şi paralele, iar Vlad Cotuna la sol, paralele şi bară. Singurul gimnast roman care a caştigat acerst concurs a fost Marius Urzică, învingător de şase ori, de cinci ori la cal şi odată la paralele. La feminin, s-au impus Simona Păuca, Gabriela Poltorac, Cristina Bontaş, Celestina Popa, Alexandra Ghimpu, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru.

Antrenor solidar cu greviştii
Antrenorul echipei de baschet masculin Gaz Metan Mediaş, Marcel Ţenter, a declarat  că este solidar cu jucătorii, care au intrat în grevă pentru neplata restanţelor financiare. "Greva continuă, sunt solidar cu jucătorii. Nu a venit nimeni din conducere să discute cu noi. A fost acum două săptămani o discuţie, cu nişte promisiuni, dar nimic nu s-a concretizat. După-amiază ne vom prezenta cu toţii la antrenament, la fel vom face în fiecare zi. Noi suntem dispuşi să ne pregătim, dar sperăm şi aşteptăm ca cei din conducere să rezolve problemele financiare. Nu ştiu cum vor evolua lucrurile, dar aceasta este limita la care băieţii au spus că nu se mai poate continua, mai ales că nu este prima dată în acest sezon cand se întamplă. În tur au fost la fel probleme financiare. Ne asumăm responsabilitatea pentru consecinţele acestei acţiuni", a spus Ţenter.
Tragere la sorţi
Tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2014, din Brazilia, va avea avea loc la 6 decembrie, la Costa do Sauipe, de la ora 18.00, a anunţat, site-ul oficial al FIFA. În cadrul reuniunii Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale din 2014, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, s-a arătat convins că Brazilia este pregătită pentru organizarea unei competiţii "formidabile". În cadrul reuniunii, Blatter a avut o întalnire cu minstrul brazilian al Sportului, Aldo Rebelo.

Leeds United, de vanzare
Proprietarii clubului Leeds United, aflat pe locul X în a doua divizie, vor să vandă gruparea, conform raportului financiar 2012 publicat, ieri, la Londra, de agenţia Press Association. "Grupul este angajat activ într-un plan de vanzare a participării sale în LUFC Holdings", a anunţat banca de investiţii GFH Capital, de la Dubaï. GFH Capital a cumpărat clubul Leeds în noiembrie 2012 de la Ken Bates, fostul preşedinte al clubului Chelsea. Managerul clubului Leeds, Neil Warnock, a anunţat, luni, că va părăsi echipa la finalul sezonului, dacă nu reuşeşte promovarea în prima ligă. Leeds ocupă locul zece în clasament, cu opt etape înainte de final.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.