Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: În high-life la lupte

Ziarul de Vrancea
18 mar 2013 626 vizualizări
Preşedinte de onoare al FR de Lupte, Cristian Poteraş, a fost ales membru al Comitetului European de Lupte (CELA), la alegerile pentru forul european desfăşurate la Tbilisi, înaintea Campionatelor Europene, care se vor desfăşura în perioada 19-24 martie.

"Din 1992 nu am mai avut reprezentare în forurile internaţionale, din cauza lipsei de rezultate din această perioadă. Nu am mai avut reprezentare internaţională de la părintele luptelor din Romania, Ion Cornianu, care a fost ales mai bine de două decenii în Biroul Executiv al Federaţiei Internaţionale, oficiind totodată ca arbitru internaţional peste 30 de ani. Intrarea domnului Poteraş în CELA va permite federaţiei romane o mai bună poziţionare în lumea luptelor, iar dansul va candida în 2014 şi pentru biroul FILA (Federaţia Internaţională)", a declarat preşedintele FR Lupte, Răzvan Parcălabu.
Totti l-a depăşit pe Nordahl
Căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria campionatului Italiei, după ce a înscris, duminică, un gol în meciul cu FC Parma, scor 2-0, informează Gazzetta dello Sport.  Totti a înscris toate golurile pentru AS Roma, grupare la care evoluează la echipa mare din sezonul 1992/1993. Italianul l-a devansat pe legendarul suedez de la AC Milan, Gunnar Nordahl, dar se află la 48 de goluri de primul clasat, Silvio Piola (274 de goluri). Piola, campion mondial în 1938, a înscris 274 de goluri pentru echipele Pro Vercelli, Lazio Roma, Juventus Torino şi Novara, în perioada 1929-1954. 

Rasism pe San Siro

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului Internazionale Milano, după meciul cu Tottenham, de joia trecută, din Liga Europa, acuzand comportamentul rasist al suporterilor italieni, a anunţat forul european, care a precizat că va studia cazul la 19 aprilie. Clubul italian va fi judecat şi pentru probleme de organizare şi lansare de obiecte în teren. Tehnicianul echipei Tottenham, André Villas-Boas, a cerut ca UEFA să ia măsuri împotriva clubului Internazionale Milano, după ce atacantul togolez Emmanuel Adebayor a fost vizat de manifestări rasiste ale fanilor în timpul meciului contand pentru optimile de finală ale Ligii Europa. "Scandările erau uşor de auzit. E o situaţie dificilă pentru Inter, nu este prima dată cand se întamplă asta", a spus Villas-Boas. În urmă cu trei săptămani, în timpul derbiului oraşului Milano, mai mulţi fani ai echipei Inter au agitat banane gonflabile şi au imitat ţipetele de maimuţă, comportament întampinat cu fluierături de restul publicului. Inter a primit ulterior o amendă de 50.000 de euro.

Naumovski, chemat la naţionala Macedoniei

Portarul dinamovist Kristijan Naumovski a fost convocat în lotul echipei naţionale a Macedoniei, pentru partidele cu Belgia din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, informează site-ul oficial al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare. Naţionala Macedoniei va întalni vineri selecţionata Belgiei pe teren propriu, pentru ca marţi, 26 martie, să joace cu aceeaşi echipă, în deplasare. Din lotul pregătit de antrenorul Cornel Ţălnar au mai fost convocaţi Srdjan Luchin şi Dragoş Grigore, la echipa naţională a Romaniei pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda din preliminarii CM, Constantin Nica, la selecţionata Under 21, pentru partidele amicale cu Anglia şi Franţa, şi Dorin Rotariu, la selecţionata Under 19.

În Ligă, fără Adriano

Fundaşul brazilian al echipei FC Barcelona, Adriano, care s-a accidentat la copsa dreaptă în meciul de campionat cu Rayo Vallecano, va lipsit de pe teren între patru şi şase săptămani, a anunţat, duminică, clubul spaniol. "Adriano a suferit o ruptură la bicepsul femural de la copsa dreaptă, iar refacerea sa va dura între patru şi şase săptămani", se arată în comunicatul grupării catalane. Fundaşul brazilian va rata ambele întalniri cu formaţia Paris Saint-Germain, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, care vor avea loc la 2 şi 10 aprilie.

Preşedintele huligan

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a recunoscut,ieri, că a utilizat staţia de amplificare a stadionului pentru a insulta arbitrului meciului disputat de Terek Groznîi pe teren propriu cu Rubin Kazan, în campionatul Rusiei. "Arbitrul este corupt. Eşti un cretin!", a spus Kadîrov la staţia de amplificare, în momentul în care arbitrul Mihail Vîlkov l-a eliminat pe căpitanul formaţiei Terek, Rîzvan Uţiev, duminică, la meciul cu Rubin, scor 0-0.  "Da, eu am fost, Ramzan Kadîrov", a declarat el agenţiei RIA Novosti, după ce vocea sa auzită la boxele arenei a provocat uralele suporterilor şi uimirea comentatorului TV. "Aveam motive solide să fac acest lucru. Problemele mele cu arbitrul nu vizează doar meciul de ieri. Acţiunile acestuia necesită o anchetă meticuloasă. Nu putem permite unui singur om să distrugă un meci", a adăugat liderul cecen.Duminică seară, Kadîrov, prezentat drept preşedinte al Terek pe site-ul oficial, a cerut scuze "lumii fotbalului", într-o postare pe contul de Instagram: "Cer scuze lumii fotbalului pentru ce am spus în toiul acţiunii. Dar nu cer scuze arbitrului, a meritat să-l numesc corupt". Federaţia Rusă va analiza acest caz, iar Terek riscă o amendă sau o suspendare a terenului după acest incident.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.