Sport

Arbitri romani în preliminarii

Ziarul de Vrancea
14 mar 2013 1161 vizualizări
Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipele naţionale ale Spaniei şi Finlandei, iar Cristian Balaj va arbitra întalnirea dintre reprezentativele Armeniei şi Cehiei, ambele din preliminariile Cupei Mondiale din 2014

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Aurel Oniţa, arbitru de rezervă fiind desemnat Istvan Kovacs. Meciul Spania - Finlanda, din grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, se va disputa la 22 martie, de la ora 21.45, la Gijon.Balaj va fi ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Sebastian Gheorghe, iar AlexandruTudor va fi arbitru de rezervă. Partida Armenia - Cehia, din grupa B a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, va avea loc la 26 martie, de la ora 18.00, la Erevan.

Negoiţă este bosul cel mare la Dinamo

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat acţiunile deţinute de preşedintele Consiliului de Adminsitraţie, Nicolae Badea, şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu, devenind acţionarul majoritar al clubului FC Dinamo, informează ziarulring.ro. Publicaţia citată, patronată de Negoiţă, a menţionat că negocierile au durat 17 ore şi s-au finalizat joi, la ora 6:30.  Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, cand a preluat, pentru o sumă de "cateva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile clubului se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie", restul de 90 la sută fiind acum în proprietatea lui Negoiţă.

Torres pleacă de la Chelsea

Atacantul spaniol al echipei Chelsea Londra, Fernando Torres, va pleca de la formaţia engleză la finalul sezonului, dar o decizie privind viitorul său club va lua la în luna mai, a scris publicaţia Daily Mail. Sursa citată a scris că Fernando Torres a refuzat de curand o ofertă venită de la formaţia rusă Anji Mahacikala şi aşteaptă să fie contactat de cluburi din Spania sau Italia. Fernando Torres, în varstă de 28 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Atletico Madrid, FC Liverpool şi Chelsea Londra.

Vilanova rămane la Barça

Directorul sportiv al clubului FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, a declarat, miercuri, la postul de radio RAC-1, că antrenorul Tito Vilanova, care se tratează de cancer la New York, va pregăti echipa catalană şi în sezonul viitor, conform contractului. Tito Vilanova, fostul secund al lui Josep Guardiola, are contract cu FC Barcelona pană în vara anului 2014. Cosilierul clubului catalan, Carles  Rexach, a anunţat, marţi, că Tito Vilanova va reveni la Barcelona în 25 martie. Tito Vilanova, în varstă de 44 de ani, a fost operat, la 20 decembrie 2012, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare. Tito Vilanova nu a mai stat pe banca tehnică a Barcelonei de la înfrangerea din campionat cu Real Sociedad, suferită la 19 ianuarie, scor 2-3.

Blatter nu agrează ideea lui Platini

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a criticat faptul că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 ţări, precizand că turneul a fost "împrăştiat" şi că îi lipseşte "sufletul". "Un turneu aparţine unei ţări, iar pe parcursul său se creează o identitate şi o euforie. Turneul din 2020 a fost împrăştiat. Nu mai este un Campionat European. Trebuie să îl numim altfel, nu ştiu cum. Unui astfel de turneu îi lipseşte inima", a spus Blatter într-un interviu pentru publicaţia Kicker. Michel Platini, care a lansat conceptul la finalul Euro-2012, a declarat că a fost felicitat de preşedintele FIFA şi că acesta a calificat ideea drept formidabilă, la începutul lunii decembrie, cand formatul a fost aprobat de Comitetul Executiv al UEFA.

Fiul lui Bebeto, la Juventus

Oficialii clubului Juventus Torino au ajuns la un acord cu gruparea Flamengo pentru achiziţionarea, din vară, a mijlocaşului Mattheus, fiul fostului internaţional brazilian Bebeto. Directorul sportiv al clubului Flamengo, Wallim Vasconcelos, a acceptat oferta de aproximativ două milioane de euro venit din partea campioanei Italiei. Mattheus Oliveira, în varstă de 18 ani, a fost promovat la prima echipă a clubului Flamengo în 2012 şi face parte din naţionala under 20 a Braziliei. Bebeto, 49 de ani, campion mondial cu naţionala Braziliei în 1994, şi-a botezat fiul după numele fostului internaţional german Lothar Matthäus.

21 de goluri primite de meci

Echipa de fotbal feminin galeză Caerphilly Castle Ladies a fost retrasă de către conducerea clubului din prima ligă, după ce în zece partide a încasat 219 goluri, a marcat unul, iar ultima înfrangere a fost un 0-43. Caerphilly Castle Ladies a mai suferit înfrangeri cu scoruri de 0-36, 0-28 şi 0-26. Decizia conducerii clubului este de a retrage clubul din prima ligă şi a se concentra pe echipele de tineret. Rezultatele înregistrate în acest sezon vor fi anulate, avand în vedere că Caerphilly Castle Ladies nu a terminat turul campionatului. În ciuda rezultatelor foarte slabe de la seniori, Caerphilly Castle este al doilea club de fotbal feminin din ţara Galilor din punctul de vedere al numărului de sportive legitimate. În ultimele două sezoane Caerphilly Castle a terminat la mijlocul clasamentului, iar în 2010 a caştigat Cupa Ligii Ţării Galilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.