Sport

Englezii au părăsit Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
14 mar 2013 717 vizualizări
Malaga şi Bayern München sunt ultimele două echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au eliminat în optimi formaţiile FC Porto, respectiv, Arsenal Londra

Astfel, la tragerea la sorţi a sferturilor şi semifinalelor competiţiei, care are loc astăzi, de la ora 13:00, la Nyon vor fi prezente trei echipe din Spania (Real Madrid, Barcelona şi Malaga), două din Germania (Bayern şi Borussia Dortmund), precum şi Paris St. Germain, Juventus Torino şi marea surpriză Galatasaray Istanbul.
* UD Malaga - FC Porto 2-0 (în tur, 0-1). Mai experimentată pe plan european, formaţia lusitană a condus ostilităţile la începutul meciului, formaţia din Malaga făcand cu greu faţă. Însă golul marcat de Isco ('43) a descătuşat echipa spaniolă, ajutată şi de eliminarea în min. 49 a lui Defour de la Porto. Experimentatul paraguayan Roque Santa Cruz a adus golul calificării în min. 73. Este interesant că Malaga, debutantă în Liga Campionilor, a reuşit performanţa calificării într-o situaţie destul de delicată din punct de vedere financiar, cu salarii neplătite la timp şi jucători care ameninţă să ceară rezilierea contractelor. Mobilizarea jucătorilor pentru această performanţă este meritul antrenorului chilian Manuel Pellegrini.
* Bayern München - Arsenal Londra 0-2 (3-1). Cu prestaţii mediocre în campionat şi cu piatra de moară a scorului din tur, Arsenal a jucat foarte curajos pe "Allianz Arena", profitand de relaxarea prea mare a germanilor."Tunarii" au reuşit repede deschiderea scorului, Olivier Giroud înscriind în minutul 3, dintr-o foarte bună centrare a lui Theo Walcott. Nemţii s-au mulţumit cu un joc de posesie, dar oaspeţii au fost foarte periculoşi la poarta lui Neuer. Cel de-al doilea gol a venit doar în min. 86, prin fundaşul francez Laurent Koscielny, iar Bayern a trăit cu laţul de gat ultimele minute. Prin eliminarea "tunarilor", fotbalul englez a rămas fără echipă în sferturile Ligii Campionilor, pentru prima dată după 17 ani!
La tragerea la sorţi pentru sferturi şi semifinale nu există capi de serie, astfel încat un "clasico" Barcelona - Real în sferturi este perfect posibil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.