Sport

Voleibalistele pregătesc play-off-ul, cu gandul la sezonul următor

Dan Chiriac
13 mar 2013 896 vizualizări
Echipa de volei va întalni liderul clasamentului, într-o partidă cu o mare favorită u focşănencele se pregătesc pentru sezonul următor, cand speră să urce în prima ligă

Echipa de volei CSM 2007 Focşani a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru partida din play-off-ul Diviziei A 2. Fetele pregătite de Marian Rădulescu vor juca la finalul săptămanii, în primul tur, cu liderul clasamentului, Penicilina Iaşi. Cele două formaţii vor juca trei partide: 16 martie, la Iaşi, la 30 martie, la Focşani şi, dacă va fi cazul, pe 6 aprilie, la Iaşi. Întalnirea se desfăşoară după sistemul două din trei. Prima formaţie care va caştiga două partide se va califica în turul următor şi se va bate pentru promovare în liga întai. Focşănencele sunt conştiente de greutatea partidei, dar nu vor să se considere învinse înainte de joc. Fetele s-au pregătit în ultimele săptămani şi au speranţe că vor oferi o replică foarte bună echipei ieşene. Multipla campioană naţională, echipa din Iaşi porneşte cu prima şansă în partida cu CSM 2007, mai ales că va avea avantajul disputării pe teren propriu a două din cele trei partide programate. În sezonul regulat, Penicilina a caştigat ambele partide disputate în compania focşănencelor. Acum, elevele antrenorilor Marian Rădulescu şi Romina Coman vor să aibă o altă atitudine şi să pună probleme celor de la Penicilina. Chiar dacă şansele ce calificare sunt foarte mici, cei doi tehnicieni vor ca aceste jocuri să fie începutul unui nou drum.

Visează la prima ligă

Echipa de volei se gandeşte să revină în liga întai, acolo unde a jucat în 2010. Obiectivul va fi impus în sezonul 2013/2014, cand formaţia focşăneană se va bate pentru prima poziţie în Divizia A 2. Pentru îndeplinirea acestui vis, antrenorii se bazează experienţa jucătoarelor Adina Sava, Romina Coman şi Mihaela Taskiran. Căpitanul echipei, Adina Sava Samoilă, ar urma să revină pe teren după ce va naşte în vara acestui an. Junioarele, aflate în faţa celui de-al treilea campionat în liga a doua, sunt considerate “coapte” pentru a se bate pentru un asemenea obiectiv. Totodată, urmează să fie aduse jucătoare cu experienţă de la alte echipe din ţară. Marian Rădulescu a declarat că are nevoie de un buget de  600.000 de lei, adică dublu faţă de cel din 2010, pentru a promova şi a se menţine în prima ligă. Junioarele Georgiana Tisianu, Iulia Pintilie, Alexandra Blaga, Andra Ciucu, Alexandra Ciucă, Mădălina Mocanu, Mihaela Florescu şi Valentina Dragu, alături de jucătoarele cu experienţă vor încerca să ducă la bun sfarşit planurile conducerii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.