Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cine fluieră naţionala?

Ziarul de Vrancea
13 mar 2013 822 vizualizări
Meciul Ungaria - Romania, programat în 22 martie, de la ora 21.30, la Budapesta, în preliminariile Cupei Mondiale 2014, grupa D, va fi arbitrat de o brigadă din Germania, cu Wolfgang Stark la centru, ajutat de Jan-Hendrik Salver şi Mike Pickel, iar Tobias Welz va fi rezervă.

Observator de arbitri a fost desemnat rusul Valentin Ivanov, funcţia de Comisar FIFA urmand să fie îndeplinită de nord-irlandezul Howard J.C. Wells. Partida cu Olanda, programată la 26 martie, de la ora 21.30, la Amsterdam, va fi arbitrată de englezul Mark Clattenburg. La cele două linii se vor afla Simon Beck şi Stephen Child, al patrulea oficial fiind Lee Probert. Ca observator de arbitri se va afla la Amsterdam danezul Peter Mikkelsen, Comisar FIFA urmand să fie Stanislaw Speczik (Polonia).

S-a perfectat: Bute-Pascal pe 25 mai

Fostul campion mondial la supermijlocie Lucian Bute îl va întalni, la 25 mai, pe Stadionul Olimpic din Montreal, pe canadianul de origine haitiană Jean Pascal. Anunţul oficial urmează să fie făcut în curand. Meciul dintre Bute şi Pascal va avea loc la semigrea, pugilistul roman luand decizia de a urca în categorie după ce a pierdut la 26 mai meciul cu britanicul Carl Froch, contand pentru titlul IBF la supermijlocie.  Meciul dintre cei doi ar urma să fie transmis de HBO, postul american de televiziune mai avand programat în aceeaşi seară partida dintre Carl Froch şi danezul Mikkel Kessler. Iniţial, Pascal trebuia să îl întalnească la 25 mai pe campionul WBC Chad Dawson, însă cele două părţi au ajuns la un acord pentru ca meciul să nu mai aibă loc.

Badea nu şi-a vandut acţiunile de la Dinamo

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicola Badea, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că nu a încheiat nicio tranzacţie de vanzare a acţiunilor pe care le deţine la gruparea bucureşteană către acţionarul Ionuţ Negoiţă. "Nu s-a încheiat nicio tranzacţie. Atat am de declarat deocamdată. Nu am ce să comentez în jurul speculaţiilor. Nu am ce să fac, a început transhumanţa, folclorul funcţionează", a afirmat Badea. Surse din anturajul omului de afaceri Ionuţ Negoiţă au confirmat că acţionarul dinamovist nu a devenit încă majoritar la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, nefiind finalizată deocamdată nici cumpărarea acţiunilor deţinute de Dragoş Săvulescu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, declarase săptămana trecută că îi va ceda acţiunile pe care le deţine omului de afaceri Ionuţ Negoiţă, precizand că nu mai are motivaţie să continue la grupare.

Ţenter şi Nini, selecţioneri la baschet

Biroul federal al Federaţiei Romane Baschet a hotărat în unanimitate ca Adunarea Generala de Alegeri a FRB să fie organizată în luna decembrie, urmand ca data sa fie stabilită într-o şedinţă ulterioară. Totodată, tehnicianul Marcel Ţenter, de la Gaz Metan Mediaş, a fost numit antrenor al echipei naţionale de seniori, în timp ce funcţia similară a lotului naţional feminin va fi deţinută de Florin Nini, de la CSM Targovişte. La şedinţa Biroului federal al FRB, de la începutul săptămanii, au fost prezenţi 13 membri, fiind aprobaţi la propunerea Colegiului Central al Antrenorilor antrenorii loturilor Romaniei. Astfel, la masculin vor activa Marcel Ţenter (seniori), Tudor Costescu (naţionala universitară), Hristu Şapera (naţionala under 20), Răzvan Cenean (naţionala under 18). La feminin au fost confirmaţi următorii antrenori: Florin Nini (senioare), Dan Calancea (naţionala universitară), Dan Fleşeriu (naţionala under 20) şi Florin Covaciu (naţionala under 18).

Parteneriat romano-italian în fotbal

Preşedinţii federaţiilor de fotbal ale Romaniei şi Italiei, Mircea Sandu şi Giancarlo Abete, au semnat un acord de cooperare între cele două foruri, informează, site-ul oficial al FRF. În cadrul acordului vor fi derulate mai multe proiecte comune, schimburi de experienţă, expertiză şi consfătuiri în următoarele domenii: management general, management, marketing, activităţi promoţionale, cercetare tehnică, antrenori, arbitraj, dezvoltarea fotbalului, fotbal feminin, fotbal juvenil, futsal, ştiinţă sportivă legată de fotbal, medicină sportivă, fotbal pentru persoanele cu dizabilităţi şi responsabilitate socială. Colaborarea permite celor două federaţii folosirea centrelor sportive pentru antrenamente şi competiţii. De asemenea, FRF menţionează că vor fi identificate date şi oportunităţi pentru organizarea unor meciuri internaţionale amicale la toate nivelurile echipelor naţionale.

Rosell, acuzat de fals în Brazilia

Preşedintele FC Barcelona, Sandro Rosell, este vizat de o plangere pentru fraudă în legătură cu organizarea meciului amical Brazilia - Portugalia, în 2008, la Brasilia, a anunţat, ieri, publicaţia Folha de Sao Paulo. Guvernul Districtului federal ar fi plătit nouă milioane de reali (peste 3 milioane de euro) companiei braziliene Ailanto Marketing, aflată în proprietatea lui Rosell, pentru organizarea întalniri caştigate de Brazilia, cu scorul de 6-2, fără a se organiza în prealabil o licitaţie. ,Potrivit publicaţiei braziliene, plangerea a fost depusă în februarie, iar Rosell şi asociata sa Vanessa Precht vor trebui să răspundă acuzaţiilor de fals, reproşandu-li-se totodată faptul că au acceptat contractul fără licitaţie. Aceste fapte sunt pasibile de o pedeapsă de opt ani de închisoare, a adăugat sursa citată.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.