Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Arbitru de clasă la Chelsea - Steaua

Ziarul de Vrancea
12 mar 2013 883 vizualizări
Arbitrul francez Stéphane Lannoy va conduce la centru meciul Chelsea - Steaua, care are loc, joi, de la ora 22.05, în manşa secundă a optimilor Ligii Europal.

Lannoy va fi ajutat la cele două linii de Fredéric Cano şi Michael Annonier, iar Eric Dansault va fi rezervă. Formaţia Steaua întalneşte, joi, de la ora 22.05, în deplasare, echipa engleză Chelsea Londra, într-o partidă contand pentru manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Eurpopa. în tur, Steaua a învins cu scorul de 1-0.


Etapă cu 13 debutanţi

Treisprezece fotbalişti au debutat în Liga I în meciurile disputate în cadrul etapei a XXII-a, opt dintre aceştia fiind străini, informează site-ul oficial al FRF. Jucătorii care au debutat sunt următorii: Sulley (CFR Cluj), Rotariu (Dinamo Bucureşti), Radovic (Gaz Metan Mediaş), Mihălăchioaie (CSMS Iaşi), Marquinhos  (Oţelul Galaţi), Popin (Pandurii Targu Jiu), Ad. Grigore (Rapid Bucureşti), Asanovici (CS Turnu Severin), Sg. Popovici (FC Vaslui), Tarnovan şi Nikolov (ambii FC Viitorul Constanţa), Pouyé şi Cubilla (Gloria Bistriţa). Macedoneanul Boban Nikolov a devenit primul străin al Viitorului în Liga I. Prin apariţia acestuia, acum toate echipele primului eşalon au jucători de dincolo de graniţe.

Şcoala lui Gică, la mezat

Mai multe bunuri ale Şcolii de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova, între care un autocar, un calculator şi un laser, au fost scoase la licitaţie din cauza unei datorii de peste 920.000 de lei pe care instituţia o are către Direcţia de Finanţe, însă nu a existat nicio persoană interesată. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a anunţat încă din 25 februarie că marţi vor fi scoase la licitaţie mai multe obiecte care aparţin şcolii de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova, pentru a recupera o parte din banii datoraţi către bugetul de stat.  Astfel, au fost scoase la licitaţie un autocar, un autoturism Dacia, o staţie de dedurizare, un laser, un aparat de ultrasunete şi un calculator, însă nimeni nu s-a înscris pană marţi la licitaţie, astfel că aceasta nu a mai avut loc.

Măciuca i-a fost fatală lui Isailă

Antrenorul Daniel Isăilă şi-a reziliat contractul cu FCM Targu Mureş, echipă pe care a antrenat-o de la începutul sezonului. "Nu mai sunt antrenorul echipei FCM Targu Mureş. Am discutat cu cei din conducere şi am ajuns la un acord să reziliem contractul. Cred că aşa este mai bine pentru ambele părţi. Le doresc multă baftă jucătorilor dar şi celor din conducere şi sper să reuşească promovarea în Liga I", a declarat Daniel Isăilă.  După 16 etape, FCM Targu Mureş ocupă locul 5 în B2 la şase puncte de locul doi ce asigură promovarea în prima ligă. În prima etapă a returului, FCM Targu Mureş a pierdut cu scorul de 0-2 meciul disputat pe teren propriu cu Damila Măciuca.

Oficiali beţi la volan

Vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Automobilism, Carlos Gracia, în varstă de 72 de ani, a rămas opt luni fără permis după ce a fost surprins conducand sub influenţa băuturilor alcoolice. Gracia a fost oprit de poliţişti la 20 octombrie 2012 şi supus unui control cu etilotestul, care a relevat o concentraţie de 0,6 grame de alcool în litrul de aer expirat. Cazul său a fost înaintat unui tribunal, care a decis să-i suspende permisul de conducere oficialului spaniol pană în iunie. "Toţi facem greşeli şi în acea zi am făcut şi eu una. Am fost la ziua surorii mele, m-am simţit bine şi am băut un pahar în plus. Poliţia m-a oprit, nu am comis niciun accident, dar nivelul de alcool a fost prea mare", a declarat Gracia, preşedinte al federaţiei spaniole din 1984. Potrivit presei iberice, Gracia nu este la prima abatere de acest gen, el mai fiind surprins băut la volan în 1996 şi 2003.

Blaturile fac ravagii şi în Coreea

Sud-coreeanul Kang Dong-Hee, antrenorul echipei de baschet Dongbu Promy, a fost reţinut, luni, el fiind bănuit că ar fi trucat mai multe meciuri în schimbul a 47 de milioane de woni (33.000 de euro), au anunţat sursei judiciare. Poliţia îl suspectează pe antrenor că a trucat rezultatul a patru meciuri, la începutul anului 2011, în schimbul acestei sume oferită de doi pariori care între timp au fost reţinuţi.  Kang neagă acuzaţiile, conform avocatului său. Coreea de Sud este afectată de cazul meciurilor trucate care au afectat şi cele mai populare sporturi din ţară, baseball şi fotbal.  În 2011, justiţia a inculpat 57 de persoane, între care 46 de jucători retraşi sau în activitate, dar şi 11 membri ai unor case de pariuri, implicaţi în 15 meciuri trucate în liga profesionistă de fotbal. După această vastă acţiune, doi jucători şi un antrenor s-au sinucis, iar FIFA a sancţionat sever zeci de jucători. În 2012, pedepse cu închisoarea, cu executare sau suspendare, şi o serie de amenzi au fost pronunţate împotrova a cel puţin 20 de persoane printre care jucători de baseball şi volei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.