Sport

Atletismul în lumina reflectoarelor

Ziarul de Vrancea
12 mar 2013 791 vizualizări
Usain Bolt şi Jessica Ennis au primit premiile Laureus pentru performanţele realizate anul trecut

Sprinterul jamaican Usain Bolt, triplu campion olimpic la 100, 200 şi 4X100 m, a fost ales sportivul anului 2012, în noaptea de la luni spre marţi, la Rio de Janeiro, în cadrul galei de decernare a premiilor Laureus, în timp ce sportiva numărul 1 a anului a fost desemnată campioana olimpică la heptatlon, Jessica Ennis (Marea Britanie) Create în 1999, premiile Laureus invită mii de jurnalişti din toată lumea să facă nominalizările la diferitele categorii. Apoi, din lista de nominalizaţi, 48 de foşti mari sportivi, printre care se află Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, decid caştigătorii.Jessica Ennis, campioană olimpică la heptatlon, a fost premiată de Nadia Comăneci.
Ceremonia a avut loc la Rio de Janeiro, cu un an înainte de Cupa Mondială care va fi găzduită de Brazilia şi cu trei înainte de Jocurile Olimpice acordate metropolei braziliene. La ceremonie au fost prezente stele ale sportului mondial de altă dată, precum gimnasta Nadia Comăneci, fotbalistul Zico, tenismenii Boris Becker şi Björn Borg, dar şi starul în urcare al fotbalului "carioca", Neymar. Prezentată de actorii Eva Longoria şi Morgan Freeman, Gala Laureus l-a recompensat şi pe starul nataţiei americane Michael Phelps, care a primit Trofeul de onoare pentru cele 22 de medalii olimpice, dintre care 18 de aur, precum şi pe atletul dominican Felix Sanchez, campion olimpic la 400 m garduri la JO de la Londra, care a primit titlul pentru revenirea anului, după opt ani de la ultimul său titlu cucerit la Atena în 2004.
Reprezentativa de golf a Europei a fost desemnată echipa anului, după ce a caştigat Ryder Cup. Tenismanul Andy Murray a fost ales "revelaţia anului", iar cel mai bun sportiv paralimpic a fost desemnat înotătorul brazilian Daniel Dias. Trofeul pentru sporturi extreme a revenit cunoscutului Felix Baumgartner, primul om care a depăşit bariera sunetului după o cădere liberă de 39 de kilometri. Un premiu de excelenţă pentru întreaga carieră a fost atribuit legendarului semifondist britanic, Sebastian Coe, care a prezidat Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Londra


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.