Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lucescu, ţi se pregăteşte ceva!

Ziarul de Vrancea
11 mar 2013 1059 vizualizări
Conducerea clubului Şahtar Doneţk i-ar fi făcut o ofertă de şase milioane de euro pe an antrenorului italian Massimiliano Allegri, pentru a prelua din sezonul viitor conducerea tehnică a grupării ucrainene, îndeplinită în acest moment de Mircea Lucescu, a scris, luni, presa italiană.

 "A sosit o ofertă stelară din Ucraina pentru Massimiliano Allegri. Şahtar Doneţk intenţionează să-l înlocuiască pe Mircea Lucescu cu tehnicianul originar din Livorno, căruia i-a oferit un contract pe patru ani, cu şase milioane de euro net pe sezon", a notat Calciomercato.it, citand Corriere dello Sport. Lucescu, în varstă de 67 ani, se află la Doneţk din 2004, timp în care echipa miliardarului Rinat Ahmetov a caştigat de şase ori campionatul Ucrainei. Presa din ţara vecină a notat după eliminarea echipei Şahtar  din optimile de finală ale Ligii Campionilor că Lucescu intenţionează să nu mai continue la Doneţk. Cu 10 etape înaintea finalului campionatului Ucrainei, Şahtar ocupă primul loc în campionat, avand un avans de 13 puncte faţă de formaţia clasată pe locul II, Dnipro. În prezent, Massimiliano Allegri pregăteşte formaţia AC Milan.

Rapid respinge pretenţiile Corvinului

Conducerea FC Rapid susţine într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că gruparea giuleşteană nu are nicio datorie faţă de Corvinul Hunedoara, club care solicită creanţe în valoare de 3,1 milioane lei în dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA "Rapid nu are nici o datorie faţă de Corvinul şi nu datorează nicio sumă de bani Corvinului. Nu există nicio hotărare pronunţată de vreo instanţă judecătorească sau de vreun organ administrativ - jurisdicţional prin care să se fi dispus obligarea SC Fotbal Club Rapid SA la plata vreunei sume către FC Corvinul Hunedoara", se arată în comunicatul citat. Oficialii rapidişti precizează că pretenţiile grupării ardelene au fost respinse atat de comisiile jurisdicţionale ale FRF, cat şi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.  

A venit cartea verde pentru Danquah

Atacantul Frank Wiafe Danquah a primit drept de joc pentru FC Braşov, echipă pentru care nu a putut evolua în primele trei partide oficiale din acest an din cauza Federaţiei Olandeze de Fotbal care a întarziat eliberarea cărţii verzi, informează site-ul oficial al grupării ardelene. "După ce federanţia olandeză a tergiversat mai bine de două săptămani eliberarea cărţii verzi pentru atacantul Frank Wiafe Danquah, FIFA a decis că acesta poate fi legitimat de clubul nostru primind drept de joc începand cu etapa următoare în meciul cu Universitatea Cluj de pe teren propriu", se menţionează pe site-ul citat.   Atacantul olandez de origine ghaneză a declarat că este pregătit să debuteze la formaţia braşoveană. "Mă bucur că situaţia mea s-a rezolvat în cele din urmă şi am primit drept de joc. Era foarte neplăcut pentru mine doar să mă antrenez şi să nu pot juca. De acum sper să fiu sănătos şi să dau tot ce am mai bun pentru FC Braşov", a afirmat atacantul. În varstă de 23 de ani, Frank Wiafe Danquah a semnat la 25 ianuarie un contratract valabil doi ani şi jumătate cu FC Braşov.

Lazio rămane fără spectatori

Comisia de Apel a UEFA a respins recursul clubului Lazio Roma, astfel că echipa italiană va susţine două partide cu porţile închise în cupele europene şi va plăti o amendă de 40.000 de euro. Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat, în urmă cu două săptămani, clubul Lazio Roma cu disputarea fără spectatori a două meciuri din cupele europene, după ce suporterii au făcut saluturi fasciste la meciul cu Borussia Mönchengladbach, din 16-imile de finală ale Ligii Europa.  Prima partidă fără spectatori pentru Lazio Roma va avea loc joi, de la ora 22.05, cu formaţia VfB Stuttgart, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Europa. în tur, la Stuttgart, Lazio s-a impus cu scorul de 2-0.

De pe barnă, pe patinoar

Tripla campioană mondială la gimnastică, Beth Tweddle, a caştigat în Marea Britanie un concurs de dans pe gheaţă, difuzat de postul ITV în perioada 6 ianuarie - 10 martie, informează cotidianul The Sun. La concurs au participat 12 perechi formate dintr-o celebritate şi un patinator sau o patinatoare. Partenerul lui Tweddle a fost Daniel Whiston, un patinator în varstă de 36 de ani. La cea de-a opta ediţie a "Dancing on Ice" a participat şi actriţa Pamela Anderson, care a fost prima eliminată.

Sărbătoare la Pireu

Formaţia Olympiakos Pireu a caştigat pentru a 40-a oară titlul de campioană a Greciei, duminică, după ce s-a impus într-un meci cu AEK Atena, scor 3-0, într-un meci contand pentru etapa a XXV-a. Cu 21 de victorii, trei remize şi o singură înfrangere, Olympiakos are 16 puncte avans faţă de a doua clasată, Asteras Tripolis, în contextul în care în campionatul Greciei mai sunt de disputat cinci etape.  Olympiakos a împlnit duminică 88 de ani de existenţă.

Musafir nepoftit

Un jder a intrat pe teren în timpul meciului FC Thun - FC Zürich, disputat duminică, în campionatul Elveţiei, scor 0-4, informează presa internaţională. Jderul a pătruns pe teren la cateva minute după începerea partidei şi mai mulţi jucători au încercat fără succes să îl prindă, după care animalul a alergat către tribună. Jocul a continuat, însă după scurt timp jderul a reapărut pe teren. Animalul a fost prins de fundaşul echipei FC Zürich, Loris Benito, pe care l-a şi muşcat de deget.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.