Sport

Oltchim la ora socotelilor

Ziarul de Vrancea
11 mar 2013 959 vizualizări
Echipa valceană de handbal feminin se califică sigur în semifinalele Ligii Campionilor cu o victorie în ultimul meci cu Krim Ljubljana * pentru a evita o confruntare prematură cu puternica formaţie din Györ, valcencelor le trebuie cinci puncte diferenţă

Cu o etapă înainte de încheierea grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea ocupă poziţia secundă în grupa a doua, cu cele şase puncte obţinute din cele trei victorii, în faţa echipelor Zvezda Zvenigorod (acasă şi în deplasare) şi cu Ferencvaros Budapesta, în Ungaria, scor 30-23. După ce duminică seară, la Ljubljana, echipa locală  RK Krim Mercator a învins cu 27-23 formaţia Zvezda Zvenigorod, clasamentul grupei se prezintă astfel: 1. Krim - 8 p (141-126); 2. Oltchim - 6 p (131-122); 3. Ferencvaros - 6 p (136-143); 4. Zvezda - 0 p (129 - 146). O situaţie care oferă foarte mari şanse de calificare echipei valcene pregătită de Jacob Vestergaard. Ultimul meci al Oltchimului are loc duminică seara, la Ramnicu Valcea, cu Krim Ljublijana şi o victorie a valcencelor înseamnă, practic, calificarea în semifinalele competiţiei. Există posibilitatea ca Oltchim să se califice chiar şi în cazul unei remize sau a unei înfrangeri în partida cu slovenele, dar asta depinde şi de celălalt meci al ultimei runde, Zvezda - Ferencvaros. Un avantaj pentru Oltchim este acela că  partida din Rusia se dispută sambătă, iar meciul de la Ramnicu Valcea se joacă duminică, astfel încat Oltchim va şti, la ora jocului cat îi mai trebuie pentru calificare. Este de presupus, însă, că formaţia rusă, pregătită de celebrul Evgheni Trefilov, să dorească foarte mult să obţină o victorie de onoare în această grupă şi aceasta nu-i imposibil, mai ales că au fost la un pas să o obţină chiar la Budapesta, unde Ferencvaros a caştigat greu, cu 35-34.
Toate aceste calcule vizează calificarea indiferent de pe ce loc. Pentru Oltchim, însă, caştigarea grupei trebuie să fie prin ea însăşi un obiectiv. În grupa I principală, lucrurile sunt lămurite în totalitate înainte de ultima: Györi Audi ETO KC are 10 puncte din zece posibile şi nu mai poate pierde primul loc, iar echipa norvegiană Larvik este, de asemenea, calificată, cu şase puncte. Deţinătoarea titlului, Buducnost Podgorica (3 p) şi Randers HK (1 p) părăsesc competiţia. La momentul actual, care ţine cont şi de sincopele Oltchimului din ultima perioadă, formaţia din Györ este superfavorita competiţiei şi este bine de evitat în semifinale, chiar dacă şi echipa norvegiană este redutabilă. O dovedesc şi rezultatele directe: 24-18 în Norvegia şi 30-24 acasă pentru maghiare. Pentru acest deziderat, contează nu numai victoria chimistelor în meciul cu slovenele, dar şi diferenţa de scor. Paradoxal, privind din acest unghi, un succes al unguroaicelor la Zvenigorod ar avantaja formaţia valceană. La Ljubljana romancele au pierdut cu 24-28, iar diferenţa din meciurile directe între Krim şi Ferencvaros este de doar două goluri, faţă de şase, între Oltchim şi echipa budapestană. Aceasta înseamnă că Oltchim ar caştiga grupa chiar şi cu o victorie la trei goluri diferenţă. În cazul în care Ferencvaros nu caştigă, primele două locuri se stabilesc numai între Krim şi Oltchim, ceea ce necesită cinci puncte avans în partida decisivă de la Valcea. La o victorie cu patru goluri intervin şi alţi factori (goluri marcate în deplasare, golaverajul general).
Dacă mai amintim şi de faptul că, în sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale chiar de Györ şi încă într-un mod categoric. Încă un argument pentru ideea că Oltchim trebuie să lupte pentru caştigarea grupei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.